Tuesday, November 9, 2010

Background Blog yang cantek menarik tertarik & tarik menarik....

Kawan-kawan... entry pada kali ni I nak share somethin yg best untuk u all yang baru berjinak-jinak, bermesra-mesra n bermanja-manja dengan blogging macam I nih...

Ader member-member I tanye, macam mane nak dapatkan background yang menawan tur? 

Nih I nak share kat sumer...

Tapi sebelum tur maaflah yer, kalau ader info yang tak jelas, buleyh la bagi kumen-kumen & kritikan kat bawah tur.. 

I pon budak baru belajar gak.. so.. kalau salah, tulun tunjukkan.. Hehehe..

Here we go!!!

1. Pertama-tamanya, kllik kat cnie...




2. lepas tur u all pilih la sama ada nak 2 columns, 3 columns or minima stretch.. Erm.. BTW, I pilih 3 colums punyer sebab petak nyer yg lebih luas.. B4 nie I pilih yg 2 colums tak muat plak sbb I stretch kan layout I.. huhu.. Erk.. Faham tak takat nih...!!



3. lepas korunk pilih, die kuar la background yg banyak2 cam kat gmbar atas nih.. ape lagi.. klik la kat generate code pada background yg korunk berkenanan di hearty tu... hehehe




4. Lepas generate code, copy kan & paste kan kat add gadget... UNTUK KETERANGAN LANJUT.. SILA TENGOK NIH.. (^_^)








5. huhuhu... da nampak an canner nak wat?? so.. lepas save.. klik la kat view blog. Maka...

Blog kesayanganQu....


itu la die tadi.. macam ner nak tukar background blog kesayangan korunk sumer..
hihihihihihi so.. kat cnie... shana nak ucapkan.. GUD LUCK!!
Kepada yg sedang berblogwalking.. hati2 di jalan raya dan biarkan dirimu berada dalam keadaan traffic jam selalu.. hihihih
ok... Papai..


TEEHEE!!

Thankz for reading!!(^_^)

5 comments:

ruby said...

MOKCIK!!
AJA DEN

Nurul Husna said...

nk tau, cmner nk letak pict kt header?leh tlg ajar

weyna said...

hallu kak...nk tnye ni...akk edit header blog pkai software yg mne?? cntik la.....nk.......

karmilaillang said...

o...mcm tueka, tukar background dekt belakang....tq2

karmilaillang said...

tak boleh install pun, kena log in dekt2 mana tak...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...