Thursday, December 22, 2011

GEMPAK!! : Pengakuan Awek Matluthfi90





SAPA AWEK MAMAT NIEH! NGAKU CEPAT!!
NGAKU LA.. NGAKU LA.....


Hahahaha! Sorry korunk.. Aku sajer jer.. Gurau pong takleyh ker?
Mat luthfi, kalau hang TERRRbaca entry cek.. jangan marah na...
Kehkehkehkeh!
Sekali lagi aku tegaskan di sini.. Sape awek Mat Luthfi sila ngaku cepat
ANGKAT TANGANG & ANGKAT KAKI SEKALI!!


TEEHEE







Eunhyuk yang noumu kyeopta!!!
Motif letak gambar Hyukkie sekali?
MUAHAHAHA


P/S : Sape yang komeng & ngaku dia awek mat luthfi.. Dia memang GORJES!!! (>,<)


Thankz for reading!!(^_^)

Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday (11)


Aku sangat sayang mereka yang dalam gambar inih.
Sangat.. sangat.. Sa.....ngat SAYANG
~ SARANGHAE ~

Budak x berbaju itu boyfriend kesayangan aku. Muahahaha
Rindu akak mok pelok ko dek! 
Jaga mak, bapak, alek & abung k.

Sob sob sob!


Thankz for reading!!(^_^)

Saturday, December 17, 2011

Aku lega seyh!!!

Photobucket
Hai korunk.. Hahaha Hari ni aku rasa lega gila... Sebab aku dah abis present FYP aku. Tengs kepada geng2 blogger yang wish gud luck untuk aku.. Jasamu ku kenang yo! Huhuhuhuu.  Korunk tau tak perasaan aku tadi.. Sebelum presentation..  Punye la aku bimbang tahap dewa. Mana tak nya weyh. Aku sorang jah dari kos laen. Aku pong pelik gak. Canner la aku leh tercicir dari member yang seplanet ngan aku. Canner la aku leh masuk lam planet laen.. Hadeyyyyy.


Aku punya sesi pukul 2.30 ptg. Disebabkan aku tak amek peduli kat mana aku nak kena present, aku jadi kalut. Hahaha.  Lalu, dengan itu aku decide turun awal ke Fakulti. Erm.. Sedeyhnya hidup bila sorang2 weyh. Nasib baik dalam perjalanan aku jalan-jalan cari makan tu, terjumpala ngan member yang seplanet ngan aku. Apa lagi, aku tanya la pasal presentation depa. Makin aku tanya makin jantung aku buat konsert gegarrr KLfm. Haiyoookkk!




Namun, aku still ditinggalkan kesorangan.. Lepas makan ngan aku, depa balik tidoq. Yo la.. dah semalam tak tido sebab buat slide. Aku laen citer.. Aku tido lu puas2 baru aku leyh wat slide. If tak, aku takdak idea. Takleh perah otak kalau tak tido dulu. Maklumla.. Kena charge energy lu. Hehehehe




Aku masuk2 jah kat bilik presentation.. terkezzuuttt aku. Dah start ka? O.. rupanya tak lagi. Depa dok cek cek 1 2 3 cek cek. Ulang suara ulang suara. Huhuhu. 

Akhirnya, penilai tu pon sampai. Aku pon tunggula giliran aku yang last skali. Dengan dupdap sana, dupdap sini.  Dag dig dug! Di dalam dada.. Dangdut aww!!

Setelah tiba giliran aku, aku ngan penuh kompiden nya present kat depan depa sumer. Hehehe tetiba suara aku ilang! Mak aih? Mana pegi? Banyak kali aku EHEM EHEM time present. Hadeyyyy. Ni musti markah aku terganggu sebab EHEM EHEM tuh.. Cittt


Tapi, apa yang menyeronokkan sekali.. Aku rasa...

LEGA!!!! YEAY!!!

Sebab dah abes dah.. hihihi kerja aku dah settle! Tinggal edit final FYP jer lagi. Hihihi


Hohohohoho
Leganya... 
Eyh.. Ada satu lagi esaimen yang kena buat..
Hantar Selasa ni! 
Arh.. Sonang jer.. Heheheh
Apa2 pong.

AKU LEGA SEY!!

Pssttt Lukisan huduhz! Huhuhu


Thankz for reading!!(^_^)

Friday, December 16, 2011

Tulun aku! TULUN! TULUN! TULUN!

Photobucket
Korunk.. Tau tak.. Esok aku nak kena presentation untuk FYP aku.. Aku dah kol aku punya Supervisor, tapi dia kata petang ni dia bz so.. takleh la dia jumpa aku. Masalahnya esok dah nak present. Aku tak tau nak wat apa lagi nih. Apa yang aku nak letak lam slide ni?


Erm.. dari tadi ngadap laptop sebegini rupa.. TULUN! TULUN! Ada tak sesape yang boleh bantu aku? Erm.. Stress la macam ni? Arh.. Lapar la pulak bila stress ni.. Perut aku pong dah karaoke lagu POKOK da ni.. Tanya sama pokok.. Apa sebab goyang.. Jawab aku yang goncang... 

ARGH!!! 

TENSIUUUNNYA




Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, December 15, 2011

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Photobucket
Hai U olz... Korunk mesti pernah dengar peribahasa ni kan? Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Hehehehe. Sapa yang tak pernah dengar lagi tu, aku sarankan ko pergi la tanya kat budak2 darjah 3 ke.. 4 ke.. depa mesti boleh jawab. Hahaha NAMPAK tak kat situ.

Sebenarnya, aku buat entri nie sajer jer.. Ntah la.. Rasa nak wat entri.. Tapi tak tau nak taip apa? SENGAL kan aku? Hehehehe..

Argggg..... Lega nya bila FYP aku dah siap... MICROTEACHING pong dah settled.. Dengan anak2 murid aku yang bijak sana, bijak sini... Akhirnya, esaimen aku yang bertimbun-timbun pon selesai sikit-sikit.  Sekarang tinggal presentation hari Sabtu nie.. Lepas tu nak wat report service learning plak. Submit next tuesday.. Lepas tu... Aku settlekan FYP yang dah disemak dan dah dibentangkan..

Tak sabar menunggu hari-hari kebebasan aku... Hohoho kebebasan ker? Tapi takper.. Lecturer sempoi kesayangan aku pernah pesan.. Satu hari.. semuanya akan settle jugak. Tapi bergantung sama ada berkualiti ataupun tak. Hehehehehe.. AKU SOKONG!



Takper.. Takper.. Biar lambat, asal selamat... Yang penting jangan tangguh-tangguh...


"SIKIT-SIKIT, LAMA-LAMA JADI BUKIT"


Ok.. nak tido... Esok nak bangun awal & study.. Ada second test.. Wish me luck.
Ya Allah.. Permudahkanlah segala urusan hambamu ini.. 
Amiinnn....



Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, December 13, 2011

Hantuk kepla ke dindin' sampai pecah

DUSH DUSH DUSH! 



Aku hantuk kepla aku ke dinding.  Kesakitan masih terasa. DUSH DUSH DUSH! Aku hantuk lagi. Terus menghantuk dan menghantuk.  Kat dinding, dah penuh ngan darah dari kepla aku. Argh.. ada aku kesah.. Sakit makin kuat... Aku hantuk lagi! Hantuk lagi! Hantuk lagi! Darah makin banyak.. Kesakitan makin terasa.. DEM.. IM GONNA BE CRAZY! <-- cakap org puteh la sangat. 

"Mana tak makin sakit  minah oi.. Yang hang dok hantuk kepla kat dinding sampai pecah wat pa?  Nak mati ka? Tak takut dosa?"

# Ini cuma khayalan semata-mata


................................................................


Masalah nya kawan2... 2 3 hari ni.. aku asyik sakit kepala.. Rasa mencucuk dalam kepala aku.. Aku mintak tolong floormate aku si Netto picitkan, bila dia picit, dia sendawa banyak kali.. bukan takat banyak kali.. Tak henti2.. Haih.. Banyak beno angin nya.. Angin apa yang ada kat kepla aku nih? Angin kus kus?? Atau angin monsun barat daya? Tiap malam aku kepeningan.. Banyak benda tertangguh... Banyak benda aku takleyh wat. Blogwalking pong jarang.. Ngadap HEEHEE(laptopku) aku pening... Macam na aku nak blogwalking melawat blog2 feberet aku?



Bila floormate mandi sungai.. Aku dok tepi ja... Bakar ayam. Sesakali ada yang termasuk dalam mutlu aku.. TERRRR ok TERRR.. hahahah.. Aku jugak jadi gambargrapher tangkap gambar mereka2 yg photogedik itu.. Erm... Teringin nak maen air... tapi... aku takut.. nanti malam otak aku berjalan keluar dari tempurung kepla pergi carik tempurung kelapa.. 


Kini aku bergantung dengan INI. Terima kasih INI sebab kalau ko takderk.. aku tak mampu tersenyum sebegini rupa princess (>,<).


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

INI yang aku maksudkan...


Sehari sebijik sebelum tido... Amalan yang sangat tidak menyihatkan tetapi mampu mengurangkan penderitaan sakit kepala yang teramat kencang seperti aku. 

Berusaha menyiapkan esaimen & update entri w/pun kepla berdenyat denyut nyut nyut!



Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, December 8, 2011

Aku tak tau nak cakap apa!



~ASSALAMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA~

Hai korunk! Ngah wat per tew? Lama dah aku tak update entri.. Hahah Lama ker? Ye la.. maksud aku.. tak la sekerap sesetengah beloger yang lain.. Setiap masa nak wat entri.. Macam dah update status kat FB la pulak kan? Nak gi shopping, update entri, nak kuar dating, update entri, nak makan, nak minum, nak tido.. nak berak... Oopss! Tapi aku tak kesah.. Ko punye belog, suke hati ko la kan? Aku punye belog suke hati aku la... Senang citer, aku belog aku.. ko belog ko.. Hahahah Asal mematuhi terma dan syarat dalam dunia penulisan or beloging jah. Ko nak copy copy, sape yang tak marah kan? Sama cam jawab exam. Ko suke ke kalau orang copy ko punye jawapan? So.. Back to basic ar... Kalu ko suke minum kopi? Itu ko punye pasal.. (>,<)  Hah! Apa yang aku membebel tak tentu pasal ni.. Aku nak kata stress tak jugak.. Nak kata tak stress pon tak jugak.. Nak kata gile..? Erk....


OK.... Speechless.. Sape punye angkara???

Yang kaler merah itu punyer angkara...!
DEM DEM DEM!
Tapi aku still gojes!! 
Hahahahaha


TEEHEE

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, December 4, 2011

Aku kena AMBUSH!!

:: DEM! DEM! DEM! ::



Astaghfirullahhalazim... Bawak mengucap erk Shana.. Belum apa2 ko dah nak dem dem? Ko nie napa? Sewwel he hape nih? Kejadah tetiba nak dem dem. (Dem dem itu bukan nama permainan ataupun dam aji.) 

Korunk nak tau nape aku dem dem? Gilerk ah... Aku kena ambush! Aku tak sangka? Aku tak menduga.. Tidak ku pinta.. Lahir ke dunia... ( sambil nyenyanyi.. Hahahaha) Actually.. kalau korunk nak tau.. Aku kena ambush ngan mamat nieh! Tengok nieh! Ini mamat AKATSUKI okeyh.. BEWARE!!!


DEM! DEM! DEM! Mai got mai got! Mamat ni ambush aku derh.. Aku jerit! Jerit sekuat2 ati bukan sebab benci, takut mahupun mau melarikan diri.. Tapi sebab aku TERUJA! CURIOUS! MENANGIS KETERUJAAN! okeh! Menangis itu tipu. If korunk percaya gak mang hang boleh join geng2 hang tuah.. (HANG PECAYA, HANG BODO).

Betapa aku admire kat Uchiha Itachi, suddenly he comes to me? For wat? Aku nie jinchuuriki kah? Or.. Ada kyuubi kena seal dalam badan aku? Ke ko nak bagi power sharingan ko kat aku? Or... Mungkinkah.. ko nak aku jadi pasangan hidup ko? Muahahaha. Kepada korunk yang tak faham apa yang aku cakap buat2 faham la... Kalau nak faham gak.. Sila layan NARUTO SHIPPUDEN! Tak paksa korunk pong.. Tapi kalau korunk nak mabeles macam aku, kena la tengok! Hahah MABELES KAH? LU MAMPU?


*******************************************

Di atas merupakan rapuan merapuku.  Ini rapuanku yang sebenar.. Actually, aku nak ceghita kat korunk.. Aku dapat kunjungan dari seorang beloger.. 


Hehehe.. Aku pong nak lawat la dia balik.. Tapi bila aku bukak page dia.. Aku jumpa inih! 


Alahai!! Mak kawww!! Aku terus jatuh cinta tergolek bila nengok beliaunye.. Ku gosok mataku sampai merah2 sebab nak ada mata Sharingan , anbelibebel! Uchiha Itachi kah? Mai got mai got! Dem! Dem! Dem! Aku gegodek2 profile beliau tapi aku bukan Spy Myong Wul! Aku tak jumpa detail pasal beliau.. Hahahah... Sorry AVI.. Aku print screen! Aku nie gilak banyak sikit.. Time tengah gegodek entri beliau.. Tetiba aku jumpak plak ini gambor... Terus aku save untuk bubuh jadik wallpaper lappy kat entri aku. (Dibenarkan oleh beliau sendiri)

 
 
Aku nak tanya banyak benda ngan ko sebenarnya AVI.. Tapi... Tapi.. Tapi..Lupakanlah.. (Ayat derama).. Hahah aku nak bagitau korunk.. Dia mang osem la.. sebab baru 2 minggu beloging dah dapat dekat nak 2000 followers.. Tahniah aku ucapkan buat beliau.. Aku nieh.. 2 Tahun follower cipot jerk.. Tapi.. Walapun cipot.. AKU SAYANG MEREKA.. Lagi2 yang selalu komeng2.. <--  Aku tak tipu derh.. huhu..  Btw.. Korunk leyh la KLIK gambar kat atas nie untuk terus ke belog beliau... Or.. Cari saja dalam bloglist aku.. (^_^)


P/S : Entri ni aku buat sebab aku nak UCHIHA ITACHI tau yang aku SYOKK sangat  kat dia.. Hahaha  (Jangan salah faham sudda..) 



TEEHEE


Thankz for reading!!(^_^)

Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday (10)


Ya Allah... 
Permudahkan la segala urusan hamba mu ini Ya Allah..
Mudahan aku dapat settlekan semua kerja2 aku dalam minggu ni jugak..
Amiiiinnnnn

P/S : Belum berkesempatan untuk berblogswimming ke belog2 mabelesss!
DEM DEM DEM!

TEEHEE


Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, November 24, 2011

Library boleh gegarrrr bile aku masuk

Hai u olz! Ngah wat per tu? Oh.. aku nampak! hang korek idong ek.. Muahaha.. Agak2 la beb... nak korek pon, jangan la gune ibu jari.. Bertambah besau idong hang punye lobang.. Keh keh keh

Arghh.. aku baru lepas tengok spongebob ngan patrick... Lamer dah tak tengok spongebob.. malam ni baru dapt peluang.. Sempena cuti sekolah la katakan.. Macam2 siaran kartun bez yg tersiar kat tibi. heheh peluang keemasan aku untuk mengimbau kembali zaman nostalgia aku time kocik2 dulu neh.

Aku banyak keje sebenarnye nih.. Esaimen tak buat lagi.. Rancangan pengajaran pon aku tak sentuh.. Final Year Projek yang nak kene settle lam minggu ni jugak.. Hadeyai.. Serabut pala otak ni... Rasa macam nak kuarkan otak dari pala aku, pastu cek mana yang serabut. Leyh aku leraikan simpulan2 mati kat otak aku nih. Biaq lancaq sikitttt! Ahooooo  hoiii! 

Hang taw... Aku terpaksa pergi libry.. TERPAKSA.. Walhal aku la insan yang paling rajin menjauhkan diri dari libry...Dulu-dulu aku pergi libry pon sebab mamat yang aku minat kijo kat situ. La ni, mamat tu dah takdak.. DEM DEM DEM... Hilang sumber inspirasi aku gi lebri.. Tapi kali nie.. aku terpaksa gak.. Aku kene siapkan FYP aku.. KENA!!!


Tengok la betapa rajin nye aku eja satu-satu perkataan kat dalam tesis tu.. A.Y.A.M.... chicken! Aik? Apsal ada chicken miken lak nieh.


Ini la akibatnye bile aku terlampau rajin.. Tutup mata pon aku leyh eja jugak. Hahaha


Time gi libry nih terjumpa ngan Anis & Kak As.. Depa pon dok sebok ngan FYP depa..


See?? Khusyuk an? Si Anish plak khusyuk ngan henset die jerk.. Ngah dengaq lagu SUJU lettew... Huhuhu


Kali ni turn kami plak khusyuk. Sila tiru apa yang saya buat kalau anda mahu khusyuk dalam study. Tapi jangan tiru saya kalau anda mau khusyuk dalam solat terutama time solat jemaah. Tak pasal2 kawan sebelah hang plak yang tak khusyuk. Hang plak yang dapat dosa free.. Hehehehe


Tengokla wajah berkerut kaunselor senget kita. Huhuhu Aku rasa dia tak tau eja perkataan Chicken tu.. Tu yang muka jadik macam tu.. Mana tak nya.. Eja chicken pon boleh jadik chlorofluorocarbon... Eeiii.. Tak faham betol aku ngan dia nie...


Masa dok tangkap gambar ni.. Punya la kami main sorok2 ngan kak yang jaga lebri tuh.. Takut kantoi.. kang bila kantoi dia tak bagi kami maen eja2 lagi.. Huhuhu


Cahaya Nur jatuh terjepuk atas pala aku.. Alhamdulillah..  Wajah aku kelihatan beriman sungguh... Sebab aku rajin eja kot....


 Hoittt! Mendalami muslihat TROJAN HORSE! Lu ader? Lepas ni leh la aku mendalami ilmu sabun Trojan pulak.. 

Nak dipendekkan ceghita, pengalaman aku ke lebri mang bez... Banyak jugak aku jumpe tesis2 yang berkaitan ngan projek aku.  Huhuhu dah tahun akhir baru aku nak rerajin gi lebri.. Sebelum ni lebri aku kat google jah.  Segala-galanya Mr.Google... Dimana-mana Mr.Google.. Aku takleyh bayang kalau aku bercerai ngan Mr.Google..  Mau aku koma atas katil tak sedarkan diri.. Pernah bila line internet kat kolej aku kong kalikong weyh.. Mang aku koma atas katil... Tak sedar2.. Syahid sudda.. Tido sampai 1 minggu.. Hahaha.. 

Di sini, aku nak nasehatkan, kepada yang malas pergi lebri tu, rajin2 la ke lebri. Banyak bahan atau sumber yang hangpa buleh dapat kat situ.. Memey berguno.. Memey berpekdah. Tak sia-sia.. Maka.. dengan itu, saya.. Datin Shana menyeru anda semua ke lebri yang berdekatan.

JOM PAKAT PEGI LEBRI RERAMAI!!


P/S: Sila abaikan cara duduk aku yang kellasss itu!





TEEHEE!!

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, November 20, 2011

20.11.2011 --> Aku yang jakun

.Assalamualaikum.Salam1 Malaysia.
Hai korunk.. Huhuhu ader ker geng2 blogger yang baca entri aku? Hahaha.. Apa-apa pon, sapa yg baca.. Aku ucapkan riban-ribanan thanx kat korunk.. Cayang korunk ketat-ketat. Arini aku telah mengalami sindrom bosan terlampau.. Artis terlampau pon tak terlampau melampau macam aku. Aku rasa macam dah !@#$%^&*() giler.. Simbol2 tu maksudnyer perasaan aku yang tak reti nak d'explen tu la..Hahaha.. Tak kan tu pon tak faham.. Hadeh.. Tak faham? Gi jalan itik sekarang! Hahaha..Tak pon pergi turun naik tangga 1000 kali.. Pastu baca entri ni balek.. Kompom lagi tak faham. DUSH DUSH DUSH!

Ingat tak aku pernah cerite pasal Tutti Frutti? Tak ingat.. Meh klik kat SINI.. Itu la first time aku makan kat situ.. Kesian kan aku.. Dah dekat 4 tahun dok lepak kat MINES Sri Serdang, baru nak merasa skrang.. Itu la yang berlaku macam arini. Hari ni.. My Bro ajak aku g makan kat SUBWAY!! Yeay!! First time.. Hahah Macam bodo jer aku terkial2 kat situ.. Bodo jer yang tak macam aku.. Huhu Nasib baek la bro aku ader.. Kalau tak lagi la aku terkial-kial dan terkail-kail kat ctur.. Kalau dapat terkail SUBWAY free bwak larik lagi best.. Astaghfirullah.. HARAM.. HARAM.. Erm..


Ini la wajah jakun aku. Korunk perasan sesuatu tak? Tengok betul-betul kat gambar tu. Tengok dekat2.. pastu jarakkan dari skrin..Lepastu tengok lagi..dan cari harta karun yang tersembunyi tu. Hahaha

Tak ader ape la.. If korunk perasan, cara aku makan burger ke.. kebab ke... Memang macam tu.. Aku tak suka nganga mulut bosar2 sampai nak terkluar semua anak tekak aku nih. Hahaha. Lagipun aku rasa makan cenggitu lagi SYIOKK! Kaww mampu! Baru aku boleh menikmati satu persatu. Kehkehkeh bak kate Umie Artoqiemie yang tak takut kaler tu.. Say what? Say What? OHSEMMMM!! 

Lepas jer aku makan kat SUBWAY tu.. Bro aku ajak plak aku makan kat TAKOYAKI.. Erm.. Sedap sedap sedap! Sampai menjilat garfu.. Nasib baek lidah aku tak tercocok garfu tu.. Kalau tak.. berlobang la lidah aku.. Ganti ngan lidah lembu.. Wa!! Ingat sup lidah ke hape! 


Ini la dia TOKOYAKI tu.. Sedap erhhh! <-- Sambil kecikkan mata nak buat muka nikmat giler! Hahah teringat kat Hilmi Sazali yang sengal.. Ahah! Apa lagi.. Pada yang belum try n error tu.. Try la erk.. Kalau error tu, pergi cek lidah korunk kat sepital.. Mesti ader yang tak kene.. Alergic makanan sedap lettew! Kalau tak pon.. lidah korunk tertukar ngan pokok lidah buaya.. Agegegeg! Mau makan lolipop!! Korunk nak! Nah! AMEK NIH!.. aku ada 1 mug besar!


Lepas ni boleh rongak la aku... 


Thankz for reading!!(^_^)

Friday, November 18, 2011

Nyot nyet nyot nyet birthday rumet

Assalamualaikum dan salamz 1 Malaysia!

Arini ter'rajin' pulok aku nak update entry selalu. Bukan hape, aku nak share memori bernyot-nyet bersama rumet aku yang selalu stress ni.. Hehehehe... Korunk nak tau sape rumet aku? Jeng jeng! Haip! Wacha! Bukak langkah kungfu drunken master lu.. Hahaha.. Ini dia... Rumet aku!!! Tadaaa








Uitttt! Hang gila ka? Awat hang rumet ngan jantan? Dush dush dush! Abeh aku kene kejor ngan binie kesayangan mamat nie kang! Bukan derrr.. Ini bukan rumet aku.. Rumet aku yang ini.. Hehehe..








Ha.. Ini baru betoi rumet aku... Sweet jerk orangnyer... Tengok la rumet sape? Die comel doh.. Rumet die lagi la comel.. Ahakz... Sekeh kepala aku yang perasan. Gambar mamat yang atas tadi tu member aku Safuan.. Merangkap kawan baek Ruby.. Kalau Ruby ada perasaan kat die, aku tak tau la... Hahaha Mintak kene karate dengan awek mamat ni la kan? Kak Yong tuh.. Ade bran? Ok.. lupakan ceghite pasal mamat nie, berdasarkan tajuk entry, ceghita pasal rumet aku. Hahaha

Aku dah plan dah nak wat suprise birthday party untuk rumet aku nih. Birthday dia 16 Nov.. Semalam la... Hadey... So, aku bagitau la kat minah Ruby yang aku sayang buanget ituh. Dia kata, dia nak celeb birthday Safuan sekali. Yo la.. birthday Safuan dah lepas 2 hari.. tapi tak dan nak celeb.. Pikiq, punye pikiq punye pikiq.. Akhirnya, tercetusla idea kami nak bernyot-nyet bersama geng2 nyet-nyet... Hahaha. WARNING! Sila bersedia untuk muntah bila mengadap gambor nyet-nyet ini. Jangan lupe stand by baledi kalau korunk still setia depan laptop dan taknak bangun untuk ke mangkuk jamban!










Setiap gambor mau ada peace! Mula-mula aku, lepas tu Chum, lepas tu Maria yang perasan retiss.. Depa tighu aku ler tew! PEACE NO WAR! Itu tema kami malam ni. Walaupun agak sempoi dan low profile (alas ngan surat kabor lama jer) yang penting, ikhlas.. Aku tak mampu nak hadiahkan rumet aku sekuntum bunga, sejambang bunga, sepasu bunga, mahupun setaman bunga.. Apatah lagi nak hadiahkan, kereta ferrari dengan banglo mewah atas bukit tepi pantai hawaii... Aku hanya mampu hadiahkan moment ini untuk rumet aku... MET.. I love u.. Hahha Tacing tak? Tacing tak? Tacing tak? Saper yang tacing memang korunk mengalami gangguan emosi dan perasaan. Pergi jumpe kaunselor senget kita si Ruby. Hohoho

One more met! Akak ucapkan HAPPY BIRTHDAY! <-- (Dah la besar gedabak, siap bold lagi..) Semoga panjang umor, murah rezeki, kaya raya.. Bila dah kaya jangan lupe akak. hahahha dan jangan tetiba bangun, pastu bebel, pastu tido balek.. Hahahah (mampus aku kalau rumet aku bace) AKAK SAYANG KAMOO! (bajet suwit)

~SARANGHAEYO!!~








Meh meh! Nak cuap kek! Nganga mulut besar-besar sampai gajah pon boleh masuk! Gegeggegeg!


TEEHEE!

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, November 17, 2011

D'lilin with Zahiril Adzim

Photobucket
Hohohoho... Tajuk entry bukan main an? Itu yang dikatakan carik publisiti.. Ahah! Kepada peminat Zahiril, aku mintak maaf seawal-awalnya.Kalau korunk nak tau ada kaitan ngan Zahiril ke tak... korunk kene bace sampe habes.. Aku tak paksa.. Korunk sayang Zahiril tak?? Muahahaha! (Gelak setan kojap.. Astaghfirullahalazim...) Entry aku kali ni simple jer.. Mang nak wat entry simple pon... Nak tau simple canner? Ha... Simple la ni.. SIMPLE.. Tapi bukan MR.SIMPLE - SUJU okeyh.. Ngegegegege.. (>,<)

Gambargrapher : Ruby

and here is a poem entitled.. CANDLE

CANDLE
I light my candle,
melting it clear,
The air whispers,
Sometimes too near.
My candle burn
Yellow, blue, white,
I keep it going
All through the night.
Sometimes it flickers,
Moving in torrid patterns,
Circling, dwindling, sparking tatters,
flame wanes, then rises up,
springing from what you thought was no more.
It keeps on fighting,
melting wax as time goes by,
The candle is me,
and it is me..

by May Richardson

IKLAN


and... Introducing.. 
ZAHIRIL ADZIM TAJADI!!!

Wajah ketika ini ala-ala retisss!
(Perasan Zahiril Adzim)

Wajah sebenar!! Hahahah

HAHAHHAHAH AMEKKAW MARIA!!
Alamak!! Lupe nak lukis taik lalat mengawan ko tuh.
Hahahhaha

Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, November 15, 2011

Aku tambah dia jadi KAMI... (IKATAN HATI)


Hohoho... Tajuk macam sweet an? Sweet ker? Haha.. Erm... Anyway.. aku rasa happy sebab kawan baik aku yang sorang nie dah bertunang.. At last.. ada ikatan jugak akhirnya.. Huhuhu Aku harap dia bahagia.. dan jodoh mereka kekal.. bukan sajer sampai ke jinjang pelamin, tapi sampai akhir hayat.. Bile tengok member ramai yg dah bertunang.. dah kawen.. tiba-tiba rasa cam.. errr... ~!@#$%^&*() perasaan yang susah nak d'explain.. Hahahah 

BUT PEOPLES KEEP ASKING "AKU + DIA= KAMI.."

M = mereka
K = kami


M : Bile nak buat ikatan?

K : Tunggu la.. not ready...
M : Ala.. nape tak wat jer?
K : Bcoz, kami tak nak terikat.. LOL
M : Nape tak nak terikat?
K : Kami nak free...
M : Free? Maksudnyer??
K : Tak nak terikatla.. Hahaha
M : Ceh.. baik tak yah kapel..
K : Nak wat canner.. HATI dah terikat... (>_<)


For us.. IKATAN HATI tu lebih penting from everything.. Biar la impian dan cita-cita kami tercapai.. Then.. Satu hari nanti kite pasti akan rasa alam "ikatan" itu sendiri.. Orang kata bila dah bertunang tu.. Dugaan lagi berat.. Then my 'bapak' said... Tak yah nak tunang lama-lama.. Tunggu betul-betul nak kawen.. Nanti bile dah 2 3 bulan tunang.. terus kawen.. Huhuhu (Pendapat setiap orang berbeza ok).. But.. we agree with my 'bapak'.. sebab.. bak kate DIA... Jimaattt.. Save budget.. Hahahah.. DIA bab save budget number one.. Aku plak.. bab terlebih budget mang juara! 

Bagi aku pulak.. Aku nak... DIA... bahagiakan family DIA dulu.. Baru fikir pasal kami.. " FAMILY COME FIRST".. Apatah lagi DIA tu anak laki.. Tanggungjawab lagi berat.. Huhuhu.. So.. Ikatan-ikatan tu.. kemudian lah yer.. Yang penting.. IKATAN HATI... Huhuhu.. Trust each other.. Dan ingat... KITA HANYA MERANCANG.. TAPI ALLAH YANG TENTUKAN.. InsyaAllah.. Ada jodoh.. Takkan kemana pon...



Thankz for reading!!(^_^)

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday (9)

Photobucket

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, November 3, 2011

Chapter 4 Final Year Project DONE!


Hohohohoo One more chapter to go then Im FREE...!!
but only for a while..
DEM DEM DEM!
Oppsss!!



Thankz for reading!!(^_^)

My Ugly Artwork (2)


Shadow at Broga Hill

Gambargrapher : Ruby
Camera : Digital LUMIX (milik cek eton)
Model : Me, Eton & Safuan
Edited by me


Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...