Monday, August 8, 2011

'Bad Family' - not a 'Bad Story' at all


Semuanya berpunca dari mamat kat atas ni!! Dia la punca! Punca segala punca! Arrggghhhhh! Sebab dia, aku tak cukup tido.. Sebab dia jugak la aku nangis satu hari.  Sebab dia jugak aku gelak2.. Sengih2.. Senyum sorang macam orang gila. Arghhh!! Aku dah gila!! Sebab dia...!!! BECAUSE OF HIM!!

PLEASE AVOID THAT STUFF!! 
(perenggan merapu jer kat atas ni...)


U all pernah dengar tak yang 'Bad Family' tak selalunya penuh dengan 'Bad Story'. Sape kata Bad Family tak boleh jadi Happy Family? Bagi Shana, dalam sebuah keluarga kadang-kadang ada pahit.. ada manis... Betul tak.. kadang-kadang yang pahit pon boleh jadi manis, boleh jadi masam, boleh gak jadi masin. Kite la yang tentukan perasanya. Kalau nak manis, tambah gula. Kalau nak masam, tambah la cuka. Kalau nak masin, tambah la garam. So... macam-macam rasa ada... Hehehehe Apa yang penting?? KERJASAMA!! Betul! Wonderpet tak tipu. dalam sebuah keluarga perlu ada kerjasama dan saling memahami antara satu sama lain.Barula wujud suasana yang harmoni dan bahagia happily ever after. Haengbokhaeyo!! Sebenarnya, Shana nak share story pasal korean drama Bad Family. Heheheheh. 

Macam yang Shana bagitau U all, punca adalah pada mamat itu.  Shana ni mang gilakan dia. (Tak malu ngaku) So, Shana belek2 la cari info pasal drama2 dia. Dapatla beberapa information. Banyak tu tak la. Tapi boleh la labu.. Nak dijadikan cerita, Shana nak pergi la sedut drama korea dari member Shana ni & then, ternampakla "Bad Family". Apa lagi Shana terus sedut dengan rakusnya. Hahahaha.


Drama ni drama lama. Tahun 2006. So, nak dapatkan drama ni agakla susah. (Ramai kata susah). Yela, skarang ni ramai yang tengok drama sebab pelakon dia hensem. (<-- padahal die sendiri tengok citer ni sebab  Heechul. Hahaha). So disebabkan perasaan teruja yang terhingga dengan Heechul ni, maka, Shana pon mencuba untuk layan citer ni. Episod yang pertama, mang tak derk effect. Tapi, makin lama makin layan.  Banyak sangat scenes yang bermain ngan perasaan. (Cheeewwaaahh!!)  Hehehe Betul.. Tak tipu.. 



Tengok la gelagat dia orang ni? Hahaha (aku yg syok sendiri). Citer ni bermula bila Narim (budak pompuan comel) yang baru berumur 9 tahun, terlibat dalam kemalangan jalan raya. Yang kesiannya, semua ahli keluarga dia meninggal, kecuali dia sorang jer yang selamat.  Bila dia sedar, dia dah hilang ingatan, Jadi, untuk pulihkan ingatan dia, satu-satunya pakcik sedara dia buat plan untuk pulihkan dia dengan mewujudkan sebuah "Fake Family" yang sama dengan family dia sebelum ni.  Di situ bermulanya kisah sebuah keluarga yang penuh dengan suka duka, pahit manis, gelak ketawa dan seantero dengannya.  Daripada tak ada pertalian saudara langsung, mereka boleh hidup jadi sebuah keluarga yang bahagia... So... nak tau lebih lanjut... Plz CHECK THIZ OUT!! --> Klik! Klik! <-- (malas nak taip entry panjang2.. Hehehhe) Kredit kepada sumber tersebut.


Setiap pukul 9 malam, mereka akan tangkap gambar family! Sweet kan? Nak tau sebab apa? Kenala tengok drama ni.. Heheheh 



OMK, Heechul yang cantik dengan rambut blonde dia.... TIDAK!!!!! ♥♥♥




Beliau ini merupakan tulang belakang keluarga! HYUNGNIM!! 
"Do want to smell a dirt?!!"


"Family in Black"


"Family Tree" yang sweet.. hehehe 
(Patutnya ada gambar aku sebelah Heechul. ♥ Ish!)



"Bad Family" live happily ever after...



Pendek kata... U all kena tengok drama ni.... Hehehehhe.. Mata dah ngantok.. Esok kena bangun sahur. kang terlepas sahur, merana kelaparan di siang hari.. Hahahah. Mula la "Pankreas Band" membuat persembahan dengan gah nya mengalahkan A.N.JELL.. Hahahhahahha.


"Atashichi no danshi" pon pernah buat aku jadi gila macam ni... Menangis pon boleyh senyum.. Huhuhu.. Family is always a family....


TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com









Thankz for reading!!(^_^)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...