Monday, August 22, 2011

"Butterlite" pilihan ke-2 selepas "Golden Churn"

Photobucket

Wah... kecoh satu Malaysia bila dapat tahu yang mentega Golden Churn dah takleyh guna untuk buat kek sebab ada kandungan DNA 'ngot-ngot'.  Ramaila makcik-makcik, akak-akak yang pening nak guna mentega apa untuk buat kek terutama kek lapis Sarawak. "Bena sik urg Serawak?" Ada gak yang dah give up & then order jer dari pengusaha kilang atau lebih senang beli kat kedai. Tapi the problem is, mentega apa yang dia orang guna untuk buat kek tu? Ntah-ntah still Golden Churn agi kan? Actually, benda macam ni la yang Shana fikirkan. Lagipun dengan keadaan ekonomi Shana yang tak berapa stabil nih, macam mana la Shana nak beli kek lapis yang dijual kat kedai tu dengan harga yang lagi mahal daripada buat sendiri. So... Shana decided akan buat sendiri macam tahun-tahun sebelumnya. Hehehe. 

Berkenaan dengan isu mentega pulak, kawan Shana ada la dapat information yang the best choice after "Golden Churn" is "Butterlite".  Sumber tersebut bukan calang-calang orang. Dia adalah salah seorang pengusaha kek lapis S'wak. Tapi Shana tak pernah guna before ni so, kite wait & see jer lah erk..  If u olz tak tau lagi rupa bentuk dia, ni Shana dah tunjuk mentaga butterlite, so.. senang la U olz nak cari macam mana kan? Tak la U olz jadi macam Shana tadi, blurr giler nak carik mentega nih macam man? Macam mana bungkusan dia, bentuk dia.. Hehehehe.. So, ni Shana dah beli. Maybe esok dah stat nak wat kek plak.. Hehehe.
 







Rasanya, tahun ni Shana nak wat kek yang simple mimple jer... Ponat la nak wat kek yang corak-corak. Mang la rupanya cantek, tapi nak buat tu... MasyaAllah complicated giler.. MALASSSS!! Lagipun, masuk perut jadi ta*k jugak an? Hahahah.. So, ni la antara kek yang Shana dah wat raya lepas.










Hahah... Huduh! Tapi atleast I do my best for it. Betul tak? Ok everyone. Get to go sebab nak carik resipi kek S'wak yang bez bez. Ngee.... Sayonara!!

TeeHee!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

2 comments:

Rt-qaH said...

best eyh dah polah kek lapis.nang feel raya lok. mek jak sedih. x smpt mok plh apa2 bh...:(

ruby said...

FUYYOO.. SEDAPNYE!! JGN LUPA BAWAK UNTUK AKU NNTI.. KALAU XBAWAK XMO KAWAN..;P

p/s: sajatulisgunacapslocksebabnakbagikoingatlebih..hihihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...