Thursday, August 11, 2011

My experience become a teacher for only 30 minutes !!!

10.15 am-->Aku  siap untuk pergi ke sekolah dengan tujuan asal, aku nak edarkan borang soal selidik untuk budak-budak tingkatan 4. Aku kena collect data tu jugak dalam minggu jadi, Selasa lepas aku dah jumpa dengan PK1 sekolah tu. Cikgu tu tetapkan aku kena pergi pagi ni. Hati aku betul2 berdebar.  Dengar kata, kelas tu budak kelas nakal. Dengan fizikal aku yang macam budak 18 tahun ni (ramai yang teka umur aku 18 tahun) agak-agak dia orang nak dengar tak cakap aku? Tapi sebelum tu aku kena belikan pensel untuk mereka sebagai hadiah. Ala, pensel 2B jer... Hihihihihihi

10.45 a.m--> Aku sampai kat sekolah dengan jeans "Down Town" aku yang aku kenakan dengan Baju Keparat  Baju Korporat  MTM Kolej Kediaman aku. Berguna jugak baju tuh. Hahahah. Aku terus pergi pejabat guru dan tunggu PK1.  Tunggu punya tunggu, PK1 ada kelas la pulak.. Masa aku untuk collect data tu tak lama lagi.  ye la, dah janji pukul 11.15 pagi kena masuk sekali dengan cikgu sophia. Cikgu Sophia pun aku tak tau sapa.  Ya Allah... Apa aku nak buat? Ah!!! Aku nampak PKHEM. Erm... Baik aku jumpa PK HEM.

11.00 a.m--> Cikgu Ismail (PKHEM yang juga bapa classmate aku time Primary School) bawak aku pergi jumpa Cikgu Sophia.  Erm, Cikgu Sophia. Baik orang nya, kami pun berbincang macam mana nak handle kelas 4E. Dia pun ada jugak cerita pengalaman dia time jadi cikgu. 13 tahun, memang penuh dengan suka duka. Huhuhuu Menurut Cikgu Sophia, kelas 4E ni memang susah sikit nak kawal. Anak muridnya nakal-nakal, tapi dia ada kata, walaupun nakal, tapi mereka masih boleh dengar apa yang cikgu kata. Masih hormat pada cikgu. Lepas tu, perasaan aku pun macam-macam ada. Nervous, curious nak tau, arghhh!! Aku kena hadapi sendiri.

11.15 a.m--> Fuh.. Langkah demi langkah ku bersama Cikgu Sophia menuju ke kelas 4E. Sampai di pintu kelas, akhirnya aku jumpa jugak dengan warga 4E. Dan ini lah mereka.....


(tengokla telatah budak-budak laki yang sengal-mengal ituh.)

 Bila tengok meka nih, rasa macam adek sendiri. Almaklumla, Shana just ada sorang adik laki jer. Shana sangat sa........yang dia walaupun dia dah 18 tahun, tapi I still kiss pipi dia ok. Hahahaha! And sometime we are hugging. ADEK!!!! AKAK SAYANG ADEK!!! 

Time edarkan borang soal selidik ngan mereka, mang la takleyh nak kata apa. Tapi meka nie happening sangat! Sampai pening di buatnya. Tapi... Kalau u all nak tau, Shana dah jatuh hati ngan mereka... hehehe.. 

Pesanan Shana untuk 4E...

Study bena-bena...
Iboh gaok gilak..
Dengar padah cikgu k...


TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com



Thankz for reading!!(^_^)

2 comments:

AmirFX said...

Fuhhh.. Best juak gambar rami2 kedak ya.. Impian kmk dolok nak jadi cikgu juak..

Lady Shana Sweet said...

@AmirFX Huhuhu.. Kmk blum jadi cikgu gik... huhuhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...