Sunday, January 30, 2011

Award to ALL my followers!!

Wa.. Hari ini I rasa gumbira. Dah 3 bulan I berblogging.. I ada 301 orang follower.. Huhuhu Thankz kepada you all semua kerana sudi follow I. padahal entry I

  •  TAK  segempak entry blogger-blogger otai yang ada nun di luar sana.
  •  TAk  se'jelita' blogger-blogger wanita yang shantek-mantek macam Hanis Zalikha. 
  •  TAK se'gojes' Red Mummy berhati wanita.
  •  TAK sesempoi Ayam Ayeem yang fun dengan entrynya.
  •  TAK apa lagi ek?? Banyak la.. Huhuhu



Tapi I ada FOLLOWER

  • YANG berhati budiman.
  • YANG peramah.
  • YANG baik hati.
  • YANG comeyl-lotey.
  • YANG encem-encem.
  • YANG shantek jelita
  • YANG bijak pandai.
  • YANG funny munny
  • YANG tak buhsan ngn I
  • YANG... foto siapa dompet mu?? Oppss!! Lari topik!



Dan untuk ini.. terimalah ikhlas dariku untuk mu... 


Kepada semua follower Lady Shana a.k.a Nurul.. I nak ucapkan juta-jutaan dan riban-ribanan terima kasih..

Tanpa anda semua.. siapalah Lady Shana yang perasan sweet ini.. Hukhukhuk
TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com
 

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, January 27, 2011

Khas buat Eno Farhana

Actually, Nurul kebusanan la Eno.. Hukhukhuk.. Disebabkan Eno dah wat entry pasal ke"excited"an Nurul, Nurul nak bagi hadiah untuk Eno..



TADAA!!!! 

Selalu jer sound effect nih.. Takder yang lain ke hape??!!



Nurul nak kasi header baru untuk Eno.. Sorry ma kalau tak santek.. Huhuhu Eno ambikla yer.. Klik kat gmbar untuk original size, then Eno tau la nak wat apakan..??  Hekhekhek Luv u dear... (Belum sehebat Wan untuk buat header GEMPAK!!)


P/S : Klik kat SINI untuk baca entry yang Eno buat.. 



TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

Muka monyok muncung 1000

I have nothing to say...

JUST!!

Lama dah I tak balik kampung halaman I... Last I balik time Hari Raya lepas. Pastu cuti sem pon I tak balik.. Duduk la kat UPM ni sebulan.. Nie dah ujung bulan 1, dah cuti  Chinese New Year.. Pon I tak balik.. 

"RINDUNYER....!!!!!"

Mak.. Anak mak rindu kat mak la.. Bapak.. Nak mamam bakso yang bapak masak.. Adek.. rindu nak gadoh sama.. Nak jalan2 cuci mata... Abung.. Rindu nak tengok cerita hindustan sama-sama.. Rindu nak pergi kebun nenek.. Rindu ngan Lacie (hanjing yang jaga kebun nenek.. Aku tak pegang keyh.. tengok jerk). Rindu kat monyet yang nenek I bela.. Rindu kat kura-kura yang mak I bela.. Rindu kat arwah kucing I yang nama Anaconda. Rindu kat gerai mak I.. Rindu kat customer mak I (yang ensem2).. Jeles tengok orang balik kampung..

Waduh!! Kangen banget seyh!!

"Rindu nak balik Sarawak..."

Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, January 25, 2011

Money Guess Contest



Hua hua hua!! Kali ni I nak join contest dari KISAH CREATIVEHEART ni pulak. Klik Banner untuk keterangan lanjut. Da lama tak join contest ni. Heheheheh. U olz tengok gambar kat bawah ni..






Agak-agak berapa hengget suma ni??? huhuhuhu Untuk meneka jumlah sebenar duit ni.. berbagai-bagai kaedah dan teknik-teknik I guna untuk investigate:




  1. Save kan gambor nih..
  2. Sharpkan dia..
  3. Ukur saiz duit syiling tu dengan duit syiling sebenar..
  4. Membesarkan bijik mata untuk carik kot2 ada yang tersorok-sorok..

Dan Akhirnya... Jawapan I adalah... RM177.80!!!

Untuk ini, I nak tag kawan I cek Anish untuk join sekaki.. hikhihkhikhik



TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

Header Baru (Ramai yang puji)



Keh keh keh!!! Bangga seyh.. Ramai yang puji header I cantek.. And ada jugak yang tanya I guna software apa untuk buat header.. Malu nye I.. Tak tau nak pose muka macam mana..  Sebenarnya.. I nak bagi tau U olz, sebenarnya, header I ni.. I tempah dari WAN HAZEL yang memang power buat header... So.. Software yang beliau guna ialah AI and Adobe Photoshop la kot.. I pun tak sure.. Better U olz tanya tuan punya badan.. By the way.. Sapa nak ada header meletup-letup??!! Huhuhu pergi la serbu WAN HAZEL cepat-cepat!! 


  • Thankz Wan... Jasa mu tetap dikenang...
  • Sapa yang teruja sangat boleh la tempah kat Wan
  • Request je macam mana pun, Wan tetap akan buat
  • Apa tunggu lagi, cubala.. Belum cuba, belum tau..!!





Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, January 18, 2011

Make up mata nampak besar atau lebih faymes "JAPANESE GYARU MAKE UP"


Hai U ollz.. Huhuhu Kali ni I nak buat entry panjang-panjang. Sebelum ni entry-entry I pendek je kan? But, for this time I want to share you something interesting! Mesti U all semua tau pasal make up yang boleh besarkan mata tu. Ala, make up Jepun yang comel-comel tu la... Huhuhu Make up tu namanya make up Gyaru. Lebih dikenali dengan GYARU MAKE UP.  Ini contoh dia .


See?? Mata dia nampak besarkan? Padahal Jepun mana ada mata besar-besar sayang. Kecuali la mereka gi plastic surgery.  Tapi, disebabkan plastic surgery tu mahal, ada alternatif lain nak nampakkan mata mereka besar..  Iaitu, dengan GYARU MAKE UP!! So.. video kat bawah ni adalah tutorial dia.. Belajar.. jangan tak belajar..




Kan? Betul I cakap, mata dia kecik jer. Tapi dia gam kan kelopak mata untuk jadikan nampak besar. Hehehehehe. Daripada video yang kat atas ni, apa yang I boleh nampak, awek Jepun ni banyak guna foundation and concealer.  Untuk besarkan anak mata, mereka guna big eye lens. Thats why la mata mereka nampak comel. Tapi, Gyaru Make Up yang kat atas ni Gyaru Make Up natural look. Selain daripada tu, ada Gyaru Make Up yang dikombinasikan dengan make up lain. Salah satu daripadanya adalah GYARU DOLL MAKE UP!! Lihat perbezaan gambar kat bawah ni.



Gyaru Doll make up ni terinspirasi daripada gabungan Doll Make Up dan Gyaru Make Up.  Biasanya, kat Jepun, Gyaru Doll Make Up biasa diguna untuk fesyen Lolita. Ala.. Yang gaun repol-repol tu la.. Yang princess comel momel tu. Fesyen tersebut diberi nama Hime Gyaru. Kat Jepun la... Huhuhu. Fesyen Lolita ni pulak, banyak cabang dia. Ada gothic, punk, classic, sweet and so on. So.. U all boleh google la sendiri yer.. Hahahaha And.. Ini dia tutorial make up GYARU DOLL MAKE UP.




Gyaru Doll Make Up menggunakan bulu mata palsu yang agak tajam-tajam dan sedikit tebal kat bawah mata. Kalau yang natural punya tak tebal. So, nampak la mata mereka macam doll... Konon la kan? Macam kat bawah ni...


Selain daripada tu, Gyary Make Up ni pulak, boleh di buat Smookey Eye. So, hasilnya Smookey Gyaru Make Up. Nah.. Tanpa membuang  masa, tengok sendiri video nih.



Smookey Gyaru Make Up ni pulak, biasanya digunakan untuk Gothic Style.. Herm.. Macam-macam jer orang Jepun ni kan? Biasanya, mereka akan menayangkan fesyen-fesyen seperti Gothic, Lolita, Kogyaru, Hime Gyaru ni semua and banyak lagi termasuk Cosplay pada hari Ahad di Harajuku. Almaklumla, kat Harajuku ni kan terkenal kan Shopping Street dia yang up to date punya style. Hukhukhuk. And here some tips for u about Gyaru Make Up.


Nampak ke? Yang pertama tu dia cerita pasal maskara. Yang kedua tu pulak bentukkan mata kat corner mata tu ha... Tapi, benda yang paling penting skali nak buat make up ni adalah BIG EYE LENS and BULU MATA PALSU. Tak dilupakan juga gam untuk bentuk kelopak mata tu. <-- untuk yang mata kecik!





APA MAKSUD GYARU/KOGYARU/GANGURO???!!


Hasil daripada pembacaan I melalui wikipedia, kalau I tak silap translate la.. hukhukhuk GYARU ni sebenarnya Japanese Transliteration untuk perkataan English 'Gal'. Tau tak?? Hello Gal.. takkan u all tak tau kot.. Huhuhu. Kan dah terguna perkataan 'Gal' tu.. Sebelum tu, baik I meng'explain'kan KOGYARU dulu. Harap u all faham.

Kogyaru ni adalah fesyen sekumpulan budak perempuan, yang biasanya berpakaian sekolah, dengan skirt yang terlalu sengkat, stokin besar yang terlondeh-londeh and rambut blonde atau di'dye' yang curl kat belah-belah ujung. Kat bawah ni contoh Kogyaru.




Mereka menggelarkan diri mereka sebagai Gyaru. Maksudnya, ahli kumpulan Kogyaru ni digelar as Gyaru. Gyaru ni, biasanya kurang berminat untuk berkahwin(bercinta je lebeyh...), lebih kepada bergaya dan kehidupan remaja. Umur pon sekitar 17,18,19 dan awal 20an. Huhuhu So.. dah faham dah kan maksud Gyaru tu apa? Hekhekhek. Ini la fesyen yang selalu kita tengok kat tv,drama Jepun and dalam komik. Betul tak? Comel kan? Hehehehe. Kogyaru ni jugak, dikenali dengan Kogal yang sebenarnya berasal dari Fesyen GANGURO.. Ha.!! Sapa balak dia ada main game Ganguro? Biasanya budak laki, suka main game ni. Oopppss!! Huhuhu

Ganguro ni, adalah satu fesyen yang popular di Jepun sekitar awal tahun 1990 an. Fesyennya pelik! Macam badut sarkas pon ada.. I pernah jugak terbaca komik tentang Ganguro Girl ni. Huhuhu


Ha.. See?? Ni la contoh fesyen Ganguro Girl. Mereka kalerkan kulit mereka jadi hitam, besarkan mata, pakai celak tebal-tebal.. pastu eyeshadow glitter-glitter.. Huhuhuhu. Ni version orang.


Hahhahhah da macam apa dah.. Tapi ini adalah fesyen yang terkenal di Jepun tau. Nak tau cara make up dia? Tengok jer gambar kat bawah ni? Kalau nak lagi detail, pergila search kat You Tube. Huhuhuhu I tak sempat nak carik. 



HIME GYARU! LATEST DAN HOT!!

So... Fesyen Gyaru yang satu ni adalah yang paling I suka sebab sedap di pandang mata. Hehehehe.. Sangat berbeza dengan Ganguro and Kogyaru. Hime Gyaru adalah gabungan Gyaru Doll Make Up yang di masukkan dalam fesyen Sweet Lolita! Comel sangat! I pon nak di dandan macam ni. Biasanya, Hime Gyaru berambut blonde, disanggul dengan ribbon yang besar-besar kat atas kepala dan di buat curl.  Dikenakan dengan baju ala-ala patung Barbie Lolita yang penuh ngn repol-repol. Memang comel. Ini salah satu contoh versi kartoon. 


Dan ini pulak versi orang. Hahahaha 



Comel banget!! I wish one day, I dapat pakai macam ni. Dalam bilik jer pon takper. Tapi boleh tercapai ker? Wa!!!!! Okeyh!! Dah banyak dah info I bagitau U all. Untuk pengetahuan U all, Gyaru ni pon ada bau-bau bacang dengan Kawaii. Huhuhu. Cukup takat ni..!! SAYONARA!


P/S : Agak-agak macam mana la HIME GYARU nak digayakan dengan tdung erk?? Erm.. Ada tak macam Fatin Liyana yang comel ngn Ribbon dia?? Huhuhu


  • Semua ini adalah bersumberkan Google. Thankz Mr. Google! Love U!
  • Harap Maaf Sekiranya berlaku kesilapan tatabahasa dan bahasa rojak.
  • Jika tersilap info atau translate, mintak maaf la erk..







TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com













Thankz for reading!!(^_^)

Jalan-jalan kat Fakulti Perhutanan UPM terus tangkap gambar..

Hai semua... Huhuhu kali ni Shana nak share kat semua gambar-gambar I kat Fakulti Perhutanan UPM. Huhuhu Siapa yang tak suka tengok or meluat tengok gambar I , takpe... I tak kesah pun. Meh I bawak u all jelajah Fakulti Perhutanan UPM kampus Serdang erk.. JELAJAH ke? Padahal kat tempat yang sama je pon.. Huhuhu tapi tak per.  CHECK! CHECK! CHECK IT OUT!!


Lokasi tempat kejadian sebenarnya kat depan fakulti.. Nama pon fakulti perhutanan, so memang no wonder la kat depan fakulti ni di penuhi dengan tumbuhan hijau.. So.. Kami geng-geng kaki jalan ni, pantang je jumpa port menarik terus nak tangkap gambar. Hukhukhuk.. Walaupun tanpa DSLR, tapi camera HP kan ada.. Belasah jer...


Huhuhu. Gambar ni kunun-kunun nye macam ada orang tengah skodeng I tangkap gambar la.. Konsep dia macam Secret Admire la kira.  Time ni sang gambargrapher <-- ( bak kata Aizul ) meninggikan diri untuk mencapai daun itu.. Huhu maklumla.. org nya KIUT... hahhaha..!! 

Depan Fakulti Perhutanan ni, perpustakaan... Huhuhu berdekatan dengan Dewan Kuliah. So.. Memang banyak la bas UPM yang dipenuhi penumpang macam ikan sardin tuna pon tak macam tu ha! (Habiskan dalam satu lafaz). Apa yang I merepek ni? Actually, tak la sardin sangat..Tapi time-time genting memang sangat tak besh. Macam-macam bau ada. Tambah-tambah dalam aircond bas.. Huh! Tapi I still cool & sweet macam gambar kat atas ni! <--( Dasar minah perasan )


"Tomei tak? Tomei tak?"

"Ko ingat ko buat peace macam tu TOMEI la??"

FINE!!!!!!!


Dua orang awekz ini adalah coursemate I. Mang suka tangkap gambar. Ingat lagi sem lepas, abis jerk exam Organisation Behaviour yang susah nak mampus, (yang jadi punca result kami hampeh...) terus tangkap gambar. Tengah-tengah malam pulak tu.. Balik kolej jalan kaki.. So, memang beraneka posing la jawabnya.. Cameraman tangkap gambar pon posing. HuHuHu



Tomeikan mereka?? Tapi.. Sorry.. NOT AVAILABLE ok... Masing-masing dah berpunya. Mau tak nya kena belasah ngan empunya mereka.. Huhuhu.. So... Shana rasa dah cukup takat ni.. Banyak lagi story beserta gambar yang I nak share ngan semua readers I <--( Ada readers ke aku?? ) Tapi, I time ni tengah bz.. Tak leyh nak update entry selalu.. Huhuhuhu. K.. Jumpa lagi!!

TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com



 Bajet comel la kan??


Thankz for reading!!(^_^)

Friday, January 14, 2011

Main "tuttt" sampai lebam-lebam...

"Auwwchh!.... Sakit la... Tak tahan.. Berenti la.. Da lebam da nie..."


Sakit la.. series... Actually I dah pernah main before ni. Tapi tu la.. Last main pon time I in first sem. Sekarang dah sem 6.. So, no wonder la I main sampai lebam-lebam. Lepas geram la kan.. My ‎~ ♥ ~ kata, takpe.. Senaman malam. Baik untuk kesihatan... Huhuhu lama juga I main tau... dalam dekat nak 1 jam macam tu adala.. Jarang I main lama-lama macam tu. Hukhukhukhukhuk. Nak tau main apa? 


1


2


3


4


5


6


7


8


9


10

Kite belajar mengira kejap. <-- Iklan lah pulak










NIE HA... VOLLEY BALL..


Huhuhu.. Comelkan awek Jepun ni? Ini adalah hasil carian dari Google Image ok. Bukan simpanan peribadi. Huhuhuhuhu.. Penat main semalam.. Sampai merah tangan ni ha.. Kalau profesional takpe la jugak. Ni dah la tangan kecik, main plak tampar-tampar bola ni. Huhuhu. Tapi jangan risau, masih boleh menaip lagi.. Laju je menaip ni ha. Keh keh keh.

Tapi I solute ngan member I Si RUBY ni.  Semangat main walaupun kaki dia mengalami kecederaan.. Nak operate katanya.. Betulkan Rubykan? Yeay!! Tak sabar nak tunggu mereka berentap Isnin nih.

Lepas je tangan kemerahan dek kena penangan bola tampar tu, I pon bertukar arah main futsal plak.. Futsal ke? Huhuu terer tau I lecek bola.. Tak percaya?? Ni.. Tanye la kat Cik Husna Lana ni. Sebab I main ngan dia dan konco-konco nya la. Rasa macam dah dalam cerita kat bawah ni plak.



Teringat ngan Fazura.  Comel je main futsal. So I rasa, kami pon comel time main futsal. Keh keh keh!  Panjang pulak entry kali ni kan? Biasa I buat entry simple mimple je. Huhuhu Ok la.. Takat ni dulu la  kali ni. Sori takde gambar I. Hahahaha Sape je yang nak tengok gambar aku? 


Bak kata Daniel, " Ko ingat ko DIVA?" Hihihi


ADIOOSSAAA!!





TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com












Thankz for reading!!(^_^)

Monday, January 10, 2011

Contest into the mirror

Wowowowowo!! Huhuhu lama dah I tak join contest.. Hukhukhuk... So kali ni I join la contest dari Cik Hifaz kite.. Macam menarik... HELLO!! Bukan macam ok! Memang menarik!

Firstly, I nak ucapkan Special Thankz to Hana Honey for tagging me... 

" Thankz dear.. Nak kasik flying kizz ckit.  Hukhukhuk.. Muuuaazzxxx!! "

Dah.. dah.. hentikan kemerapuan Qu itu.. TERIMALAH..... 






TADAAA!!!




Banner Contest Into The Mirror


sila klik banner di atas untuk keterangan tuan punya contest... TQ.










Mari kite cek syarat-syaratnya.

1. Follow kedua-dua belog beliau...   Ya, I dah follow dua-dua...
2.Buat satu entry & letak gambar...

Erm... Ini dia gambar yang dipertaruhkan....




3. Cerita sikit pasal gambar tersebut.


Gambar ni di ambik selepas sesi fotografi Majlis Tertinggi Mahasiswa Kolej Tun Dr. Ismail.  MTM la kan?? Huhuhuhu Sebab tu yang pakai baju batik tu.  Gambar ni di ambik tahun lepas, masa I di sem 4. Sekarang sem 6 so... kire usia gambar ni setahun jugak la.  Time tu macam-macam perasaan ade. Sedih ada, suka pon ade.  Sedih sebab kite orang dalam 1 team akan berpisah.  Kami dah rapat. Susah senang kira bersama. Terutamanya kepada mantan presiden, Saudara Zulhizam a.k.a Mr. Crabby yang banyak bagi nasihat sampai sekarang..  Actually, mereka ada lagi... Tengah final year.. And ada yang dah graduate... Tapi experience bekerja dengan mereka takkan sama dengan yang lain.. Sob sob sob.. Alamak.. Emosi pulak....

Tapi I 100% yakin.. MTM yang ada sekarang tak kurang hebat  nyer! MANTOP! Yeay!! Sayang korang semua..!!

Dan yang sukanya.. Time nak tangkap gambar ni.. Macam-macam perangai ada... Segala kesengalan kami, semuanya keluar.. Adushhh!! Beginikan mahasiswa?? Jawapan I... YA!!! Kerana ini KAMI!! Hahahahah..
Tak percaya.. meh.. Ini buktinya!!


Gambar bukan untuk dipertandingkan...

Yang dok kat tengah macam bos tu la Mr. Crabby.. Huhuhuhu



Panjang pulak cerita pasal gambar ni.. Ha... Ni yang ori, bukan edit punya version...


Gambar bukan untuk dipertandingkan.


Dan 3 orang yang bertuah yang I nak tag adalah... 

dan kepada semua yang baca entry ini, anda semua di alu-alukan!!

DONE!!!



TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, January 9, 2011

Tertipu dengan awek jepun!!


 U all.... Comel tak awek Jepun kat atas ni?? 

" E.. Nak jadi awek Jepun la... Tengok kulit die orang.. Licin jer..."
"Ala... Biasa la... Die orang kan suke makan benda mentah-mentah... Sebab tu la kulit licin.."
" Wow.. Comella awek Jepun...."

Persoalannya...

"COMELKAH?"


WAJIB BACA!





Lepas baca entry tersebut, I rasa macam... !@#$%^&*() Oh yeah!! Begitukah? Huhuhuhuh. Selama ini ku puji-puji, ku puja-puja awek Jepun. Rupa-rupanya ada udang di sebalik Laksa Sarawak.. Dan I yakin, kita AWEK MALAYSIA LAGI CANTIK dari mereka!! Muahahahahahaha!!

P/S : Yang model-model tu memang cantik la kot..
P/S/S: Erk.. Yang korea-korea tu... Fikir sendiri la erk..




TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com







Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...