Tuesday, April 12, 2011

Kaum Adam lebih suka kaum Hawa bertudung bawal kah?



Assalamualaikum dan salam satu Malaysia!! 

Wah... Sekian lama Shana meninggalkan dunia blog kerana berlaku banyak perkara yang tidak diingini berlaku. Erk??!! Apa punya ayat lor..  Huhuhu actually, sejak akhir-akhir ini, atau senang citer.. Shana sangat bz pada sem ini.  Skarang dah week 14.  Ada 3 lagi esaimen tak hantor lagi... Dengan proposal FYP yang tak siap agi.. DUSH! DUSH! DUSH! 

Ok, berbalik kepangkal jalan iaitu cerita yang Shana nak share ngan U olz... Tentang gadis yang pakai tudung bawal dan berselendang dari persepsi kaum adam. Hah!! Tu dia... Dah macam tajuk FYP pulak. Ok.. Cerita die macam nie.. (Ceciter! Ceciter!)

One day, Shana nak kuar la ngan Mr.Rudyoz ni... Shana pakai la selendang ngan inner, ngn ribbon2 yang comel2 itu.. Huhuhuhu. Tiba-tiba seorang insan ni (kaum adam) tegur la Shana. "Eh! Ko ni! Dah macam orang gila dah aku tengok ngn ribbon kat atas tu!" Mak aih.. Sentap hati mak nakkkkk.. Shana pon dengan selamber menjawab.  "Gojes ape macam ni?" See... Di mata Shana nampak gojes jerk.. Betul tak gurlz...?? Ramai yang pakai macam ni dah sekarang.. ngn fesyen ala-ala Hana Tajima... OMK (Oh mak kau) seriessss!! Look sangat sangat sangat gojes.  Well, lepas tu dia pun bagitahu la balik.. "Cuba ko pakai tudung biasa je kuar ngan Mr.Rudyoz ko.. Aku rasa dia lagi suka kot dari tengok ko pakai macam orang gila nih." Huhuhu Nasib baik la Shana ni penyabar orangnya.. Hahahahah Tapi Lepas dengar dia cakap macam tu.. then.. Shana berfikir sejenak. Ok! Aku akan cuba try test!!!  Then, Shana pon kuar la macam biasa ngan Mr. Rudyoz nieh.. Tapi, die tak cakap apa pon.. So... Shana rasa, dia setuju la ngan stail pakaian Shana.. Huhuhu

Hari yang berikutnya, Shana pon sekali lagi kuar ngn Mr. Rudyoz ni.. Huhuhu Tapi, kali ni, Shana pakai tudung bawal biasa jer ngan blouse panjang.. Yela... Menyahut cabaran kaum adam yang sorang tu kan. Then Shana tunggu la Mr.Rudyoz ni sampai.. Bila dia sampai, Shana pun masuk la dalam kereta..  Tiba-tiba Shana dengar dia cakap macam ni. "Cantik la S** A** hari ni!"  What??!!! Hello, Mr.Rudyoz ni orang nya tak romantik tau.  Jarang sekali dia ambik hati Shana dengan berkata sebegini rupa. Adakah Shana tersalah dengar atau bermimpi di siang hari? Hahahaha Then Shana tanya la lagi sekali. "A** cakap apa tadi? Tak dengar." Padahal buat-buat tak dengar. Huhuhu Ye la.. orang macam dia, cakap sekali je. Tak nak ulang-ulang. Bak kata dia sendiri, TIADA SIARAN ULANGAN. NAK ULANG KENE BAYAR. Hampehhhhhsss tol. Huhuuhuhu Kami pon senyap... Dalam masa tu Shana pon fikir, betul ke selama ni dia tengok aku macam orang gila? wa!!! Malunya!!!

Shana pon cerita la peristiwa ni pada kawan Shana sorang nie.. Dia pon kata, BF dia lagi suka dia pakai tudung bawal biasa. Adek lelaki dia pon cakap macam tu.. Huhuhuhu

Nak disimpulkan, maybe ramai lelaki lagi suka kaum hawa ni bertudung bawal la kot.. Pendapat U olz macam mana?

Lagi satu an.. Time Mr.Rudyoz hantar Shana balik, dia kata macam ni. "Macam ni la first A** jumpa S** tau.  Tetap la macam ni." Shana pon... Speechless!! Huaaaaaaaaaaa!!!






































VS






Nak beli tudung bawal banyak-banyak. Nak cantik pon untuk dia, bukan untuk orang lain. Lantak la orang lain cakap apa. LOL!




TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com





Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...