Wednesday, August 24, 2011

Wordless Wednesday (4)


Photobucket


"Artis gempaq 2011!!"
~Dinner Coursemate~


TEEHEE!!

Bye Ho!!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

Monday, August 22, 2011

"Butterlite" pilihan ke-2 selepas "Golden Churn"

Photobucket

Wah... kecoh satu Malaysia bila dapat tahu yang mentega Golden Churn dah takleyh guna untuk buat kek sebab ada kandungan DNA 'ngot-ngot'.  Ramaila makcik-makcik, akak-akak yang pening nak guna mentega apa untuk buat kek terutama kek lapis Sarawak. "Bena sik urg Serawak?" Ada gak yang dah give up & then order jer dari pengusaha kilang atau lebih senang beli kat kedai. Tapi the problem is, mentega apa yang dia orang guna untuk buat kek tu? Ntah-ntah still Golden Churn agi kan? Actually, benda macam ni la yang Shana fikirkan. Lagipun dengan keadaan ekonomi Shana yang tak berapa stabil nih, macam mana la Shana nak beli kek lapis yang dijual kat kedai tu dengan harga yang lagi mahal daripada buat sendiri. So... Shana decided akan buat sendiri macam tahun-tahun sebelumnya. Hehehe. 

Berkenaan dengan isu mentega pulak, kawan Shana ada la dapat information yang the best choice after "Golden Churn" is "Butterlite".  Sumber tersebut bukan calang-calang orang. Dia adalah salah seorang pengusaha kek lapis S'wak. Tapi Shana tak pernah guna before ni so, kite wait & see jer lah erk..  If u olz tak tau lagi rupa bentuk dia, ni Shana dah tunjuk mentaga butterlite, so.. senang la U olz nak cari macam mana kan? Tak la U olz jadi macam Shana tadi, blurr giler nak carik mentega nih macam man? Macam mana bungkusan dia, bentuk dia.. Hehehehe.. So, ni Shana dah beli. Maybe esok dah stat nak wat kek plak.. Hehehe.
 







Rasanya, tahun ni Shana nak wat kek yang simple mimple jer... Ponat la nak wat kek yang corak-corak. Mang la rupanya cantek, tapi nak buat tu... MasyaAllah complicated giler.. MALASSSS!! Lagipun, masuk perut jadi ta*k jugak an? Hahahah.. So, ni la antara kek yang Shana dah wat raya lepas.










Hahah... Huduh! Tapi atleast I do my best for it. Betul tak? Ok everyone. Get to go sebab nak carik resipi kek S'wak yang bez bez. Ngee.... Sayonara!!

TeeHee!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, August 21, 2011

Saya join Bloglist Afiqah Ismail


Photobucket

Kali ni Shana join segmen plak dari cik Ika kite.. 
Amboii.. Meroyan ko Shana, semua ko nak join.. Hahaha.. 
WHAT EVER!!

Sila klik gambar di bawah untuk keteranagan lanjut.


Ok.. Thatz all.... !!



TeeHee!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

"About me" contest by Aisyah


Photobucket
Setelah sekian lama tak join contest, kali ni Shana amat tertarik untuk join contest dari "Cek Aisyah" kite nih.. Huhuhu. Contest nya simple jer.. Tak perlu la U olz nak buat researh ke hape untuk join contest nih. Just be as creative as U can... & the important thing is just be U'r self sebab contest ni berkaitan dengan diri U olz sendiri!! (>,^) So.. If u olz nak tahu lebih lanjoowtt.. Meh meh klik banner kat bawah ni keyh!



Let me intoduce m'self. My real name is Nurul Khasanah binti Marikan. Nape "Shana"? Sebab di amik dari word Khasanah(Hasanah) yang bermaksud kebaikan... hehehe Sebenarnya member kat kolej suka paggil Shana "Senah". OMK nama yang memang classic gila... So.. Dari situ tercetusnya idea "Shana" ni...Nampak cam glamour banyak.. Hahahaha! Gelak kurengz sopan) Ok.. selebihnya tentang diri Shana adalah seperti berikut :

 dilahirkan pada 13 Jun 19?? (kantoi..),
 anak sulung dari 2 orang adik beradik,
 asal dari SERAWAK (urang Serawak nya kowh..!),
 berdarah campuran Jawa ~bapak Jawa~,
 tak kawen agi,

 berangan nak kawen ngan Kim Heechul (Super Junior's member),
 suka on9 sampai tak hengat dunia,
 suka sangat pink colour,
 suka benda yang comel-comel,
 Ramlee Awang Mushid is my favaourite writer,

 Suka nyakat adik laki,
 Suka kebas baju mama & adek (ngeee)
 Suka senyum sorang-sorang,
 Strees tak tentu pasal,
 Kawan-kawan suka cop I sengal.. (tak tau nape..),

 Ada HP bernama Honggi ( Spesies LG),
 Ada laptop nama Heenim (Spesies Compaq),
 Tak leyh tido ngan lampu yang menyala,
 Bila letih leh tido kat mana-mana(tidak termasuk toilet),
 Menggila ngan insan bernama Fatt (m'besty!!)

 Suka tangkap gambar,
 Perasan diri cantek cam model (padahal tak la cantek mana pon),
 Sorang yang cute !! (hahaha ini perasan)
 Wat kerja last minute,
 BENCI KEJAHATAN!!

Itu lah dia beberapa perkara tentang diri Shana. Kalau nak tau dengan lebih lanjut, u olz kena la klik kat tab "About Me More" yang kat atas erk. Itu pon if u olz rajin nak bukak link-link yang berkaitan ngan diri Shana.. BTW ni salah satu link yang juga menceritakan 25 perkara tentang diri Shana . --> KLIK<-- kalau rajin sila la klik, tapi kalau kurang rajin, sila abaikan.. Hehehehe

Ok, last but not least thankz sekali lagi kepada penganjur contest ni sebab because of u Shana dapat 'kenal' dengan blogger lain yang join contest nih.. Gamsahabnida!!! (^_^)


pssstttt yang comel (haruss!), kurus, kemetot ini lah saya....







TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

Friday, August 19, 2011

"Heechul's Room" OMG!


Photobucket




~ Bilik Heechul (^_^) ~

This is Kim Heechul's old room... I dont know what is his latest room looks. 
I only get this from his twitter
&
I really love the picture hanging at the top of the wall..
Huhuhuhuh

Pssssttt.. Hopefully he will upload his latest room pic... Ngeee! (^_^)
Ok Shana, jangan nak berangan!!!


TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, August 18, 2011

Belog Shana dah di make up! (mintak pendapat plz..)

Photobucket



Huhuhuhu.. Syoknya bila dah "make up" belog inih..Dengan tema yang sama, 'Pinky Girl', tanpa mengubah template. Just tambah sana, tambah sini berpandukan tunjuk ajar sifu-sifu yang memang power dalam "make up" blog. Patut kah Shana ubah header? Header ni Shana sayang gilerkzzzz sebab Wan Hazel 'yang tak kreatif tapi minat seni' tu yang buat. Ok.. Bukan ada maksud lain ya.. TIADA LANGSUNG....Kang awex dia salah faham plak. Bila salah faham.. susah pulak. Shana sayang sebab cantekk!! Shana tak reti wat header yang secantek inih! So... Apa pendapat U olz? Ok tak? Beratkah belog ini? Seberat mana? Seberat gajah? Atau seringan debu-debu yang beterbangan.. STOP! Shana stat nak merapu.. Hehehe. Atau pun, background Shana cam tak kena? Tak menyerlah? Semak sangat? Banyak sangat benda yang tak penting?










TOLONG!!! 



Tolong berikan pendapat U olz keyh!!

Ok.. Nak semadikan gambar 'Hongki  Budak Kiut Saya' kat sini sebab..

















DIA COMEYL SANGAT!!











TEEHEE!!
Bye Ho!!
http://www.emocutez.com


Tiada maksud yang tersirat selain yang tersurat, sekadar bertanya pendapat.. Sudi-sudilah mengomen, mengkritik, mengutuk dan seantero dengannya..Akan ku buka hati, jiwa dan raga untuk terima seadanya...

Thankz for reading!!(^_^)

Wednesday, August 17, 2011

INGAT!! Status Golden Churn!!

Photobucket


Tarik nafas..... LEPAS... Tarik lagi... LEPAS...  Tarik...... Tahan... 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.... LEPAS!!! Jangan lepas ekot yang tak sepatutnya sudah... Ok... Fuh... Punyalah Shana bengong dengan perihal Golden Churn ni. Yela.. Tak lama lagi raya, so.. semiggu sebelum raya dah kena start buat KEK LAPIS dah.. Satu hari satu kek. Ok... Ckup.. Tak yah nak banyak2 sangat... Raya ke 5 baru buat kek lagi, nak bawak tok member2 kolej. Arghhhhh!!! Tiba2 Shana terfikir sesuatu... Bukan ker Golden Churn dikatakan mengandungi DNA "ngot-ngot"!
OMK!! Macam mana ni? Rasanya bonda Shana yang tercinta dah beli 10 tin Golden Churn itu! NO WAY!!

Suddenly,

Apoi (Tauke) : Lu mamak(mama) mana?
Shana : Saya mamak pergi Kuching.. Kenapa Apoi?
Apoi (Tauke) : Nanti kasi tau lu mamak itu mentega ada ada DNA babi ho.. Kasi dia tukar sama saya. Dia sudah beli itu hari 10 tin meh..
Shana : wokeyh!!!

Hohhooho keraguan ku hilang.. Cessss!! Memang tak leyh guna. Apasal la Shana ni tak up to date. Paper BERITA HARIAN 3 Ogos 2011 kot.. Adui... (Beita Harian mahal kat S'wak so tak beli).



Ok. Petang ni jugak Shana tukar ngan Apoi... Hehehheeh Tukar ngan mentega lain? Tak la.. Sapa cakap.. Tukar ngan cash money la.. NGEEE!!(tanduk setan tumbuh di bulan pose..) Selamat tinggal Golden Churn.. Pada sesapa yang still tak sure lagi camner ghopa bentuk dia.. Hah.. ni dia... Ingat...!! Jangan silap beli!!


Seumur hidup Shana, mentega ni jer yang mak guna untuk wat kueh... 

Maksudnya...
  • Selama ni aku makan kueh yang ada DNA... ewwwkkk!! Ueeekkkk!! Huk Huk Huk!
  • Aku kena buang semua alat-alat yang aku guna untuk buat kueh...
  • Aku patut samak kah???
  • Macam mana ngan dalam perut aku ni..
  • Patut la selama ni aku rasa aku makin bebal.. Rupanya dah makan... Erkk. MUALL!!!





Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...