Wednesday, November 30, 2011

Wordless Wednesday (10)


Ya Allah... 
Permudahkan la segala urusan hamba mu ini Ya Allah..
Mudahan aku dapat settlekan semua kerja2 aku dalam minggu ni jugak..
Amiiiinnnnn

P/S : Belum berkesempatan untuk berblogswimming ke belog2 mabelesss!
DEM DEM DEM!

TEEHEE


Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, November 24, 2011

Library boleh gegarrrr bile aku masuk

Hai u olz! Ngah wat per tu? Oh.. aku nampak! hang korek idong ek.. Muahaha.. Agak2 la beb... nak korek pon, jangan la gune ibu jari.. Bertambah besau idong hang punye lobang.. Keh keh keh

Arghh.. aku baru lepas tengok spongebob ngan patrick... Lamer dah tak tengok spongebob.. malam ni baru dapt peluang.. Sempena cuti sekolah la katakan.. Macam2 siaran kartun bez yg tersiar kat tibi. heheh peluang keemasan aku untuk mengimbau kembali zaman nostalgia aku time kocik2 dulu neh.

Aku banyak keje sebenarnye nih.. Esaimen tak buat lagi.. Rancangan pengajaran pon aku tak sentuh.. Final Year Projek yang nak kene settle lam minggu ni jugak.. Hadeyai.. Serabut pala otak ni... Rasa macam nak kuarkan otak dari pala aku, pastu cek mana yang serabut. Leyh aku leraikan simpulan2 mati kat otak aku nih. Biaq lancaq sikitttt! Ahooooo  hoiii! 

Hang taw... Aku terpaksa pergi libry.. TERPAKSA.. Walhal aku la insan yang paling rajin menjauhkan diri dari libry...Dulu-dulu aku pergi libry pon sebab mamat yang aku minat kijo kat situ. La ni, mamat tu dah takdak.. DEM DEM DEM... Hilang sumber inspirasi aku gi lebri.. Tapi kali nie.. aku terpaksa gak.. Aku kene siapkan FYP aku.. KENA!!!


Tengok la betapa rajin nye aku eja satu-satu perkataan kat dalam tesis tu.. A.Y.A.M.... chicken! Aik? Apsal ada chicken miken lak nieh.


Ini la akibatnye bile aku terlampau rajin.. Tutup mata pon aku leyh eja jugak. Hahaha


Time gi libry nih terjumpa ngan Anis & Kak As.. Depa pon dok sebok ngan FYP depa..


See?? Khusyuk an? Si Anish plak khusyuk ngan henset die jerk.. Ngah dengaq lagu SUJU lettew... Huhuhu


Kali ni turn kami plak khusyuk. Sila tiru apa yang saya buat kalau anda mahu khusyuk dalam study. Tapi jangan tiru saya kalau anda mau khusyuk dalam solat terutama time solat jemaah. Tak pasal2 kawan sebelah hang plak yang tak khusyuk. Hang plak yang dapat dosa free.. Hehehehe


Tengokla wajah berkerut kaunselor senget kita. Huhuhu Aku rasa dia tak tau eja perkataan Chicken tu.. Tu yang muka jadik macam tu.. Mana tak nya.. Eja chicken pon boleh jadik chlorofluorocarbon... Eeiii.. Tak faham betol aku ngan dia nie...


Masa dok tangkap gambar ni.. Punya la kami main sorok2 ngan kak yang jaga lebri tuh.. Takut kantoi.. kang bila kantoi dia tak bagi kami maen eja2 lagi.. Huhuhu


Cahaya Nur jatuh terjepuk atas pala aku.. Alhamdulillah..  Wajah aku kelihatan beriman sungguh... Sebab aku rajin eja kot....


 Hoittt! Mendalami muslihat TROJAN HORSE! Lu ader? Lepas ni leh la aku mendalami ilmu sabun Trojan pulak.. 

Nak dipendekkan ceghita, pengalaman aku ke lebri mang bez... Banyak jugak aku jumpe tesis2 yang berkaitan ngan projek aku.  Huhuhu dah tahun akhir baru aku nak rerajin gi lebri.. Sebelum ni lebri aku kat google jah.  Segala-galanya Mr.Google... Dimana-mana Mr.Google.. Aku takleyh bayang kalau aku bercerai ngan Mr.Google..  Mau aku koma atas katil tak sedarkan diri.. Pernah bila line internet kat kolej aku kong kalikong weyh.. Mang aku koma atas katil... Tak sedar2.. Syahid sudda.. Tido sampai 1 minggu.. Hahaha.. 

Di sini, aku nak nasehatkan, kepada yang malas pergi lebri tu, rajin2 la ke lebri. Banyak bahan atau sumber yang hangpa buleh dapat kat situ.. Memey berguno.. Memey berpekdah. Tak sia-sia.. Maka.. dengan itu, saya.. Datin Shana menyeru anda semua ke lebri yang berdekatan.

JOM PAKAT PEGI LEBRI RERAMAI!!


P/S: Sila abaikan cara duduk aku yang kellasss itu!





TEEHEE!!

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, November 20, 2011

20.11.2011 --> Aku yang jakun

.Assalamualaikum.Salam1 Malaysia.
Hai korunk.. Huhuhu ader ker geng2 blogger yang baca entri aku? Hahaha.. Apa-apa pon, sapa yg baca.. Aku ucapkan riban-ribanan thanx kat korunk.. Cayang korunk ketat-ketat. Arini aku telah mengalami sindrom bosan terlampau.. Artis terlampau pon tak terlampau melampau macam aku. Aku rasa macam dah !@#$%^&*() giler.. Simbol2 tu maksudnyer perasaan aku yang tak reti nak d'explen tu la..Hahaha.. Tak kan tu pon tak faham.. Hadeh.. Tak faham? Gi jalan itik sekarang! Hahaha..Tak pon pergi turun naik tangga 1000 kali.. Pastu baca entri ni balek.. Kompom lagi tak faham. DUSH DUSH DUSH!

Ingat tak aku pernah cerite pasal Tutti Frutti? Tak ingat.. Meh klik kat SINI.. Itu la first time aku makan kat situ.. Kesian kan aku.. Dah dekat 4 tahun dok lepak kat MINES Sri Serdang, baru nak merasa skrang.. Itu la yang berlaku macam arini. Hari ni.. My Bro ajak aku g makan kat SUBWAY!! Yeay!! First time.. Hahah Macam bodo jer aku terkial2 kat situ.. Bodo jer yang tak macam aku.. Huhu Nasib baek la bro aku ader.. Kalau tak lagi la aku terkial-kial dan terkail-kail kat ctur.. Kalau dapat terkail SUBWAY free bwak larik lagi best.. Astaghfirullah.. HARAM.. HARAM.. Erm..


Ini la wajah jakun aku. Korunk perasan sesuatu tak? Tengok betul-betul kat gambar tu. Tengok dekat2.. pastu jarakkan dari skrin..Lepastu tengok lagi..dan cari harta karun yang tersembunyi tu. Hahaha

Tak ader ape la.. If korunk perasan, cara aku makan burger ke.. kebab ke... Memang macam tu.. Aku tak suka nganga mulut bosar2 sampai nak terkluar semua anak tekak aku nih. Hahaha. Lagipun aku rasa makan cenggitu lagi SYIOKK! Kaww mampu! Baru aku boleh menikmati satu persatu. Kehkehkeh bak kate Umie Artoqiemie yang tak takut kaler tu.. Say what? Say What? OHSEMMMM!! 

Lepas jer aku makan kat SUBWAY tu.. Bro aku ajak plak aku makan kat TAKOYAKI.. Erm.. Sedap sedap sedap! Sampai menjilat garfu.. Nasib baek lidah aku tak tercocok garfu tu.. Kalau tak.. berlobang la lidah aku.. Ganti ngan lidah lembu.. Wa!! Ingat sup lidah ke hape! 


Ini la dia TOKOYAKI tu.. Sedap erhhh! <-- Sambil kecikkan mata nak buat muka nikmat giler! Hahah teringat kat Hilmi Sazali yang sengal.. Ahah! Apa lagi.. Pada yang belum try n error tu.. Try la erk.. Kalau error tu, pergi cek lidah korunk kat sepital.. Mesti ader yang tak kene.. Alergic makanan sedap lettew! Kalau tak pon.. lidah korunk tertukar ngan pokok lidah buaya.. Agegegeg! Mau makan lolipop!! Korunk nak! Nah! AMEK NIH!.. aku ada 1 mug besar!


Lepas ni boleh rongak la aku... 


Thankz for reading!!(^_^)

Friday, November 18, 2011

Nyot nyet nyot nyet birthday rumet

Assalamualaikum dan salamz 1 Malaysia!

Arini ter'rajin' pulok aku nak update entry selalu. Bukan hape, aku nak share memori bernyot-nyet bersama rumet aku yang selalu stress ni.. Hehehehe... Korunk nak tau sape rumet aku? Jeng jeng! Haip! Wacha! Bukak langkah kungfu drunken master lu.. Hahaha.. Ini dia... Rumet aku!!! Tadaaa








Uitttt! Hang gila ka? Awat hang rumet ngan jantan? Dush dush dush! Abeh aku kene kejor ngan binie kesayangan mamat nie kang! Bukan derrr.. Ini bukan rumet aku.. Rumet aku yang ini.. Hehehe..








Ha.. Ini baru betoi rumet aku... Sweet jerk orangnyer... Tengok la rumet sape? Die comel doh.. Rumet die lagi la comel.. Ahakz... Sekeh kepala aku yang perasan. Gambar mamat yang atas tadi tu member aku Safuan.. Merangkap kawan baek Ruby.. Kalau Ruby ada perasaan kat die, aku tak tau la... Hahaha Mintak kene karate dengan awek mamat ni la kan? Kak Yong tuh.. Ade bran? Ok.. lupakan ceghite pasal mamat nie, berdasarkan tajuk entry, ceghita pasal rumet aku. Hahaha

Aku dah plan dah nak wat suprise birthday party untuk rumet aku nih. Birthday dia 16 Nov.. Semalam la... Hadey... So, aku bagitau la kat minah Ruby yang aku sayang buanget ituh. Dia kata, dia nak celeb birthday Safuan sekali. Yo la.. birthday Safuan dah lepas 2 hari.. tapi tak dan nak celeb.. Pikiq, punye pikiq punye pikiq.. Akhirnya, tercetusla idea kami nak bernyot-nyet bersama geng2 nyet-nyet... Hahaha. WARNING! Sila bersedia untuk muntah bila mengadap gambor nyet-nyet ini. Jangan lupe stand by baledi kalau korunk still setia depan laptop dan taknak bangun untuk ke mangkuk jamban!










Setiap gambor mau ada peace! Mula-mula aku, lepas tu Chum, lepas tu Maria yang perasan retiss.. Depa tighu aku ler tew! PEACE NO WAR! Itu tema kami malam ni. Walaupun agak sempoi dan low profile (alas ngan surat kabor lama jer) yang penting, ikhlas.. Aku tak mampu nak hadiahkan rumet aku sekuntum bunga, sejambang bunga, sepasu bunga, mahupun setaman bunga.. Apatah lagi nak hadiahkan, kereta ferrari dengan banglo mewah atas bukit tepi pantai hawaii... Aku hanya mampu hadiahkan moment ini untuk rumet aku... MET.. I love u.. Hahha Tacing tak? Tacing tak? Tacing tak? Saper yang tacing memang korunk mengalami gangguan emosi dan perasaan. Pergi jumpe kaunselor senget kita si Ruby. Hohoho

One more met! Akak ucapkan HAPPY BIRTHDAY! <-- (Dah la besar gedabak, siap bold lagi..) Semoga panjang umor, murah rezeki, kaya raya.. Bila dah kaya jangan lupe akak. hahahha dan jangan tetiba bangun, pastu bebel, pastu tido balek.. Hahahah (mampus aku kalau rumet aku bace) AKAK SAYANG KAMOO! (bajet suwit)

~SARANGHAEYO!!~








Meh meh! Nak cuap kek! Nganga mulut besar-besar sampai gajah pon boleh masuk! Gegeggegeg!


TEEHEE!

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, November 17, 2011

D'lilin with Zahiril Adzim

Photobucket
Hohohoho... Tajuk entry bukan main an? Itu yang dikatakan carik publisiti.. Ahah! Kepada peminat Zahiril, aku mintak maaf seawal-awalnya.Kalau korunk nak tau ada kaitan ngan Zahiril ke tak... korunk kene bace sampe habes.. Aku tak paksa.. Korunk sayang Zahiril tak?? Muahahaha! (Gelak setan kojap.. Astaghfirullahalazim...) Entry aku kali ni simple jer.. Mang nak wat entry simple pon... Nak tau simple canner? Ha... Simple la ni.. SIMPLE.. Tapi bukan MR.SIMPLE - SUJU okeyh.. Ngegegegege.. (>,<)

Gambargrapher : Ruby

and here is a poem entitled.. CANDLE

CANDLE
I light my candle,
melting it clear,
The air whispers,
Sometimes too near.
My candle burn
Yellow, blue, white,
I keep it going
All through the night.
Sometimes it flickers,
Moving in torrid patterns,
Circling, dwindling, sparking tatters,
flame wanes, then rises up,
springing from what you thought was no more.
It keeps on fighting,
melting wax as time goes by,
The candle is me,
and it is me..

by May Richardson

IKLAN


and... Introducing.. 
ZAHIRIL ADZIM TAJADI!!!

Wajah ketika ini ala-ala retisss!
(Perasan Zahiril Adzim)

Wajah sebenar!! Hahahah

HAHAHHAHAH AMEKKAW MARIA!!
Alamak!! Lupe nak lukis taik lalat mengawan ko tuh.
Hahahhaha

Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, November 15, 2011

Aku tambah dia jadi KAMI... (IKATAN HATI)


Hohoho... Tajuk macam sweet an? Sweet ker? Haha.. Erm... Anyway.. aku rasa happy sebab kawan baik aku yang sorang nie dah bertunang.. At last.. ada ikatan jugak akhirnya.. Huhuhu Aku harap dia bahagia.. dan jodoh mereka kekal.. bukan sajer sampai ke jinjang pelamin, tapi sampai akhir hayat.. Bile tengok member ramai yg dah bertunang.. dah kawen.. tiba-tiba rasa cam.. errr... ~!@#$%^&*() perasaan yang susah nak d'explain.. Hahahah 

BUT PEOPLES KEEP ASKING "AKU + DIA= KAMI.."

M = mereka
K = kami


M : Bile nak buat ikatan?

K : Tunggu la.. not ready...
M : Ala.. nape tak wat jer?
K : Bcoz, kami tak nak terikat.. LOL
M : Nape tak nak terikat?
K : Kami nak free...
M : Free? Maksudnyer??
K : Tak nak terikatla.. Hahaha
M : Ceh.. baik tak yah kapel..
K : Nak wat canner.. HATI dah terikat... (>_<)


For us.. IKATAN HATI tu lebih penting from everything.. Biar la impian dan cita-cita kami tercapai.. Then.. Satu hari nanti kite pasti akan rasa alam "ikatan" itu sendiri.. Orang kata bila dah bertunang tu.. Dugaan lagi berat.. Then my 'bapak' said... Tak yah nak tunang lama-lama.. Tunggu betul-betul nak kawen.. Nanti bile dah 2 3 bulan tunang.. terus kawen.. Huhuhu (Pendapat setiap orang berbeza ok).. But.. we agree with my 'bapak'.. sebab.. bak kate DIA... Jimaattt.. Save budget.. Hahahah.. DIA bab save budget number one.. Aku plak.. bab terlebih budget mang juara! 

Bagi aku pulak.. Aku nak... DIA... bahagiakan family DIA dulu.. Baru fikir pasal kami.. " FAMILY COME FIRST".. Apatah lagi DIA tu anak laki.. Tanggungjawab lagi berat.. Huhuhu.. So.. Ikatan-ikatan tu.. kemudian lah yer.. Yang penting.. IKATAN HATI... Huhuhu.. Trust each other.. Dan ingat... KITA HANYA MERANCANG.. TAPI ALLAH YANG TENTUKAN.. InsyaAllah.. Ada jodoh.. Takkan kemana pon...



Thankz for reading!!(^_^)

Wednesday, November 9, 2011

Wordless Wednesday (9)

Photobucket

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, November 3, 2011

Chapter 4 Final Year Project DONE!


Hohohohoo One more chapter to go then Im FREE...!!
but only for a while..
DEM DEM DEM!
Oppsss!!



Thankz for reading!!(^_^)

My Ugly Artwork (2)


Shadow at Broga Hill

Gambargrapher : Ruby
Camera : Digital LUMIX (milik cek eton)
Model : Me, Eton & Safuan
Edited by me


Thankz for reading!!(^_^)

Wednesday, November 2, 2011

My Ugly Artwork (1)



Broga Hill's Moment

Taken by : Safuan
Camera : DSLR (Nikon)
Edited by me with : Photoscape
Unprofesional Model : Cik Eton & Me



Thankz for reading!!(^_^)

9 steps how to buy "Tutti Frutti"


WARNING!
THIS ENTRY IS WITHOUT EXPLAINATION!!
PLEASE LOOK CAREFULLY TO UNDERSTAND EACH PICTURE BELOW
KAMSAHABNIDA (>,<)

Here we go!!!


Step 1


Step 2


Step 3


Step 4


Step 5


Step 6


Step 7


Step 8


Step 9 
Ready to eat! Yeay!!
Cool right?




Actually, this is our first time at Tutti Frutti, so.. for those who never come here yet.. Hope this will help U.. Heheh.. Dont be like us! Very "JAKUN"! & Look at our keJAKUNan after getting this delicious, superduper cool Yogurt Ice Cream!!








And.. If you guys wanna know, after our keJAKUNan apparent, a lot of people also come to Tutti Frutti!  Hahahah maybe after watching our weird behaviour (JAKUN)! Its look like fun, so it was attracting people around there to join us.. I think so! LOL 

(sepatutnya orang2 Tutti Frutti thanx we all and bagi lagi 1 cup FREE untuk we all.)








TEEHEE


Thankz for reading!!(^_^)

Wordless Wednesday (8)

Photobucket


I want one robot like ATOM who can cheer me up and dance with me!
Of course K-Pop dance! LOL!
(>,<)

TEEHEE!



Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, November 1, 2011

Sila eja dengan betul!!

Photobucket
L : OIt ! HeY NuCk TeNaL NuN AwaCK BolerH ?

P : Huh ? Ohhh ...

L : SoH , AwAck DuCk MaNeRW , UmOXx AwaCK BaPerW ?

P : kjg , 17 .

L : ArE SaL NuN AwACK NhEe SorMBowng SanaRD ?

P : Huh! =='

L : KawO InGaRt KaWo BaGush SanArd KHeeR , BerLaRGark , SormBornG , Bajet Nuck MaRMPoZ GOdIeeYaa PhUii !!

P : Oke .
*After a few Minute Later =='

L : AwAck ToWiEe ArhH , SaiYer MeMaEN JHeeE TaRk BeTOrl TowieE YerHh :)

P : K .

L : AwaCK YerrH POwNG JUnGUn ArHh SoRMBOwnG NuN TiTTEw .. :(

P : ( Aperw Bubbee ayartt Koh NiH Arhkoe Tak pUrhamm Larhhh BunckSart ! )

L : ape yang awak anta saya tak paham !

P : Tau pun abistu kAU INGAT AKU PAHAM KEH bende yang KAU ANTA SETAN !

hahahahaha!


P/S : Moral of the story, please spell correctly to avoid misundertanding!


Entry Tutti Frutti will come next! Hehehe



TEEHEE!

Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...