Thursday, December 22, 2011

GEMPAK!! : Pengakuan Awek Matluthfi90





SAPA AWEK MAMAT NIEH! NGAKU CEPAT!!
NGAKU LA.. NGAKU LA.....


Hahahaha! Sorry korunk.. Aku sajer jer.. Gurau pong takleyh ker?
Mat luthfi, kalau hang TERRRbaca entry cek.. jangan marah na...
Kehkehkehkeh!
Sekali lagi aku tegaskan di sini.. Sape awek Mat Luthfi sila ngaku cepat
ANGKAT TANGANG & ANGKAT KAKI SEKALI!!


TEEHEE







Eunhyuk yang noumu kyeopta!!!
Motif letak gambar Hyukkie sekali?
MUAHAHAHA


P/S : Sape yang komeng & ngaku dia awek mat luthfi.. Dia memang GORJES!!! (>,<)


Thankz for reading!!(^_^)

Wednesday, December 21, 2011

Wordless Wednesday (11)


Aku sangat sayang mereka yang dalam gambar inih.
Sangat.. sangat.. Sa.....ngat SAYANG
~ SARANGHAE ~

Budak x berbaju itu boyfriend kesayangan aku. Muahahaha
Rindu akak mok pelok ko dek! 
Jaga mak, bapak, alek & abung k.

Sob sob sob!


Thankz for reading!!(^_^)

Saturday, December 17, 2011

Aku lega seyh!!!

Photobucket
Hai korunk.. Hahaha Hari ni aku rasa lega gila... Sebab aku dah abis present FYP aku. Tengs kepada geng2 blogger yang wish gud luck untuk aku.. Jasamu ku kenang yo! Huhuhuhuu.  Korunk tau tak perasaan aku tadi.. Sebelum presentation..  Punye la aku bimbang tahap dewa. Mana tak nya weyh. Aku sorang jah dari kos laen. Aku pong pelik gak. Canner la aku leh tercicir dari member yang seplanet ngan aku. Canner la aku leh masuk lam planet laen.. Hadeyyyyy.


Aku punya sesi pukul 2.30 ptg. Disebabkan aku tak amek peduli kat mana aku nak kena present, aku jadi kalut. Hahaha.  Lalu, dengan itu aku decide turun awal ke Fakulti. Erm.. Sedeyhnya hidup bila sorang2 weyh. Nasib baik dalam perjalanan aku jalan-jalan cari makan tu, terjumpala ngan member yang seplanet ngan aku. Apa lagi, aku tanya la pasal presentation depa. Makin aku tanya makin jantung aku buat konsert gegarrr KLfm. Haiyoookkk!




Namun, aku still ditinggalkan kesorangan.. Lepas makan ngan aku, depa balik tidoq. Yo la.. dah semalam tak tido sebab buat slide. Aku laen citer.. Aku tido lu puas2 baru aku leyh wat slide. If tak, aku takdak idea. Takleh perah otak kalau tak tido dulu. Maklumla.. Kena charge energy lu. Hehehehe




Aku masuk2 jah kat bilik presentation.. terkezzuuttt aku. Dah start ka? O.. rupanya tak lagi. Depa dok cek cek 1 2 3 cek cek. Ulang suara ulang suara. Huhuhu. 

Akhirnya, penilai tu pon sampai. Aku pon tunggula giliran aku yang last skali. Dengan dupdap sana, dupdap sini.  Dag dig dug! Di dalam dada.. Dangdut aww!!

Setelah tiba giliran aku, aku ngan penuh kompiden nya present kat depan depa sumer. Hehehe tetiba suara aku ilang! Mak aih? Mana pegi? Banyak kali aku EHEM EHEM time present. Hadeyyyy. Ni musti markah aku terganggu sebab EHEM EHEM tuh.. Cittt


Tapi, apa yang menyeronokkan sekali.. Aku rasa...

LEGA!!!! YEAY!!!

Sebab dah abes dah.. hihihi kerja aku dah settle! Tinggal edit final FYP jer lagi. Hihihi


Hohohohoho
Leganya... 
Eyh.. Ada satu lagi esaimen yang kena buat..
Hantar Selasa ni! 
Arh.. Sonang jer.. Heheheh
Apa2 pong.

AKU LEGA SEY!!

Pssttt Lukisan huduhz! Huhuhu


Thankz for reading!!(^_^)

Friday, December 16, 2011

Tulun aku! TULUN! TULUN! TULUN!

Photobucket
Korunk.. Tau tak.. Esok aku nak kena presentation untuk FYP aku.. Aku dah kol aku punya Supervisor, tapi dia kata petang ni dia bz so.. takleh la dia jumpa aku. Masalahnya esok dah nak present. Aku tak tau nak wat apa lagi nih. Apa yang aku nak letak lam slide ni?


Erm.. dari tadi ngadap laptop sebegini rupa.. TULUN! TULUN! Ada tak sesape yang boleh bantu aku? Erm.. Stress la macam ni? Arh.. Lapar la pulak bila stress ni.. Perut aku pong dah karaoke lagu POKOK da ni.. Tanya sama pokok.. Apa sebab goyang.. Jawab aku yang goncang... 

ARGH!!! 

TENSIUUUNNYA




Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, December 15, 2011

Sikit-sikit lama-lama jadi bukit

Photobucket
Hai U olz... Korunk mesti pernah dengar peribahasa ni kan? Sikit-sikit lama-lama jadi bukit. Hehehehe. Sapa yang tak pernah dengar lagi tu, aku sarankan ko pergi la tanya kat budak2 darjah 3 ke.. 4 ke.. depa mesti boleh jawab. Hahaha NAMPAK tak kat situ.

Sebenarnya, aku buat entri nie sajer jer.. Ntah la.. Rasa nak wat entri.. Tapi tak tau nak taip apa? SENGAL kan aku? Hehehehe..

Argggg..... Lega nya bila FYP aku dah siap... MICROTEACHING pong dah settled.. Dengan anak2 murid aku yang bijak sana, bijak sini... Akhirnya, esaimen aku yang bertimbun-timbun pon selesai sikit-sikit.  Sekarang tinggal presentation hari Sabtu nie.. Lepas tu nak wat report service learning plak. Submit next tuesday.. Lepas tu... Aku settlekan FYP yang dah disemak dan dah dibentangkan..

Tak sabar menunggu hari-hari kebebasan aku... Hohoho kebebasan ker? Tapi takper.. Lecturer sempoi kesayangan aku pernah pesan.. Satu hari.. semuanya akan settle jugak. Tapi bergantung sama ada berkualiti ataupun tak. Hehehehehe.. AKU SOKONG!



Takper.. Takper.. Biar lambat, asal selamat... Yang penting jangan tangguh-tangguh...


"SIKIT-SIKIT, LAMA-LAMA JADI BUKIT"


Ok.. nak tido... Esok nak bangun awal & study.. Ada second test.. Wish me luck.
Ya Allah.. Permudahkanlah segala urusan hambamu ini.. 
Amiinnn....



Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, December 13, 2011

Hantuk kepla ke dindin' sampai pecah

DUSH DUSH DUSH! 



Aku hantuk kepla aku ke dinding.  Kesakitan masih terasa. DUSH DUSH DUSH! Aku hantuk lagi. Terus menghantuk dan menghantuk.  Kat dinding, dah penuh ngan darah dari kepla aku. Argh.. ada aku kesah.. Sakit makin kuat... Aku hantuk lagi! Hantuk lagi! Hantuk lagi! Darah makin banyak.. Kesakitan makin terasa.. DEM.. IM GONNA BE CRAZY! <-- cakap org puteh la sangat. 

"Mana tak makin sakit  minah oi.. Yang hang dok hantuk kepla kat dinding sampai pecah wat pa?  Nak mati ka? Tak takut dosa?"

# Ini cuma khayalan semata-mata


................................................................


Masalah nya kawan2... 2 3 hari ni.. aku asyik sakit kepala.. Rasa mencucuk dalam kepala aku.. Aku mintak tolong floormate aku si Netto picitkan, bila dia picit, dia sendawa banyak kali.. bukan takat banyak kali.. Tak henti2.. Haih.. Banyak beno angin nya.. Angin apa yang ada kat kepla aku nih? Angin kus kus?? Atau angin monsun barat daya? Tiap malam aku kepeningan.. Banyak benda tertangguh... Banyak benda aku takleyh wat. Blogwalking pong jarang.. Ngadap HEEHEE(laptopku) aku pening... Macam na aku nak blogwalking melawat blog2 feberet aku?



Bila floormate mandi sungai.. Aku dok tepi ja... Bakar ayam. Sesakali ada yang termasuk dalam mutlu aku.. TERRRR ok TERRR.. hahahah.. Aku jugak jadi gambargrapher tangkap gambar mereka2 yg photogedik itu.. Erm... Teringin nak maen air... tapi... aku takut.. nanti malam otak aku berjalan keluar dari tempurung kepla pergi carik tempurung kelapa.. 


Kini aku bergantung dengan INI. Terima kasih INI sebab kalau ko takderk.. aku tak mampu tersenyum sebegini rupa princess (>,<).


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

INI yang aku maksudkan...


Sehari sebijik sebelum tido... Amalan yang sangat tidak menyihatkan tetapi mampu mengurangkan penderitaan sakit kepala yang teramat kencang seperti aku. 

Berusaha menyiapkan esaimen & update entri w/pun kepla berdenyat denyut nyut nyut!



Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, December 8, 2011

Aku tak tau nak cakap apa!



~ASSALAMUALAIKUM & SALAM 1 MALAYSIA~

Hai korunk! Ngah wat per tew? Lama dah aku tak update entri.. Hahah Lama ker? Ye la.. maksud aku.. tak la sekerap sesetengah beloger yang lain.. Setiap masa nak wat entri.. Macam dah update status kat FB la pulak kan? Nak gi shopping, update entri, nak kuar dating, update entri, nak makan, nak minum, nak tido.. nak berak... Oopss! Tapi aku tak kesah.. Ko punye belog, suke hati ko la kan? Aku punye belog suke hati aku la... Senang citer, aku belog aku.. ko belog ko.. Hahahah Asal mematuhi terma dan syarat dalam dunia penulisan or beloging jah. Ko nak copy copy, sape yang tak marah kan? Sama cam jawab exam. Ko suke ke kalau orang copy ko punye jawapan? So.. Back to basic ar... Kalu ko suke minum kopi? Itu ko punye pasal.. (>,<)  Hah! Apa yang aku membebel tak tentu pasal ni.. Aku nak kata stress tak jugak.. Nak kata tak stress pon tak jugak.. Nak kata gile..? Erk....


OK.... Speechless.. Sape punye angkara???

Yang kaler merah itu punyer angkara...!
DEM DEM DEM!
Tapi aku still gojes!! 
Hahahahaha


TEEHEE

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, December 4, 2011

Aku kena AMBUSH!!

:: DEM! DEM! DEM! ::



Astaghfirullahhalazim... Bawak mengucap erk Shana.. Belum apa2 ko dah nak dem dem? Ko nie napa? Sewwel he hape nih? Kejadah tetiba nak dem dem. (Dem dem itu bukan nama permainan ataupun dam aji.) 

Korunk nak tau nape aku dem dem? Gilerk ah... Aku kena ambush! Aku tak sangka? Aku tak menduga.. Tidak ku pinta.. Lahir ke dunia... ( sambil nyenyanyi.. Hahahaha) Actually.. kalau korunk nak tau.. Aku kena ambush ngan mamat nieh! Tengok nieh! Ini mamat AKATSUKI okeyh.. BEWARE!!!


DEM! DEM! DEM! Mai got mai got! Mamat ni ambush aku derh.. Aku jerit! Jerit sekuat2 ati bukan sebab benci, takut mahupun mau melarikan diri.. Tapi sebab aku TERUJA! CURIOUS! MENANGIS KETERUJAAN! okeh! Menangis itu tipu. If korunk percaya gak mang hang boleh join geng2 hang tuah.. (HANG PECAYA, HANG BODO).

Betapa aku admire kat Uchiha Itachi, suddenly he comes to me? For wat? Aku nie jinchuuriki kah? Or.. Ada kyuubi kena seal dalam badan aku? Ke ko nak bagi power sharingan ko kat aku? Or... Mungkinkah.. ko nak aku jadi pasangan hidup ko? Muahahaha. Kepada korunk yang tak faham apa yang aku cakap buat2 faham la... Kalau nak faham gak.. Sila layan NARUTO SHIPPUDEN! Tak paksa korunk pong.. Tapi kalau korunk nak mabeles macam aku, kena la tengok! Hahah MABELES KAH? LU MAMPU?


*******************************************

Di atas merupakan rapuan merapuku.  Ini rapuanku yang sebenar.. Actually, aku nak ceghita kat korunk.. Aku dapat kunjungan dari seorang beloger.. 


Hehehe.. Aku pong nak lawat la dia balik.. Tapi bila aku bukak page dia.. Aku jumpa inih! 


Alahai!! Mak kawww!! Aku terus jatuh cinta tergolek bila nengok beliaunye.. Ku gosok mataku sampai merah2 sebab nak ada mata Sharingan , anbelibebel! Uchiha Itachi kah? Mai got mai got! Dem! Dem! Dem! Aku gegodek2 profile beliau tapi aku bukan Spy Myong Wul! Aku tak jumpa detail pasal beliau.. Hahahah... Sorry AVI.. Aku print screen! Aku nie gilak banyak sikit.. Time tengah gegodek entri beliau.. Tetiba aku jumpak plak ini gambor... Terus aku save untuk bubuh jadik wallpaper lappy kat entri aku. (Dibenarkan oleh beliau sendiri)

 
 
Aku nak tanya banyak benda ngan ko sebenarnya AVI.. Tapi... Tapi.. Tapi..Lupakanlah.. (Ayat derama).. Hahah aku nak bagitau korunk.. Dia mang osem la.. sebab baru 2 minggu beloging dah dapat dekat nak 2000 followers.. Tahniah aku ucapkan buat beliau.. Aku nieh.. 2 Tahun follower cipot jerk.. Tapi.. Walapun cipot.. AKU SAYANG MEREKA.. Lagi2 yang selalu komeng2.. <--  Aku tak tipu derh.. huhu..  Btw.. Korunk leyh la KLIK gambar kat atas nie untuk terus ke belog beliau... Or.. Cari saja dalam bloglist aku.. (^_^)


P/S : Entri ni aku buat sebab aku nak UCHIHA ITACHI tau yang aku SYOKK sangat  kat dia.. Hahaha  (Jangan salah faham sudda..) 



TEEHEE


Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...