Wednesday, November 14, 2012

Syukur..



Bersyukur dengan apa yang ada..
Berusaha dan terus berusaha..


Lafaz  yukur dengan segala nikmat yang diberikan olehNYA


Thankz for reading!!(^_^)

Friday, November 9, 2012

Angan-angan dan impian




Aku punya impian...
Kadang-kadang aku selalu berangan-angan..
Angan-angan yang inginku jadikan kenyataan..
Sebuah impian..
Yang pasti akan aku jadikan..
Sebuah kenyataan..


I have a dream..
A song.. to sing...





For those who is already following me.. I'll follow u then ok.. Dont worry.. ^^
Just leave your finger steps.. Hihihihi







JEJU ISLAND... 
YOU ARE WANTED!!!


  

TEEHEE






Photobucket

Thankz for reading!!(^_^)

Saturday, October 27, 2012

S4 - Boyband Indonesia ala-ala Kpop yang Kpop banget!!



Assalamualaikum.. Salam... Somebody in da house? Woo.. woo.. woo.. Im just asking.. and now Im gonna sharing.. Ok.. Maybe some of you tak berapa nak suka pasal Kpop or what so ever.. Boleh disingkatkan.. If you are Kpop Haters.. Im warning you.. Jangan nak mengomen macam2 ok.. If korang komeng pong aku tak approve. Bleyh tak? Like I said before.. Aku tak memuja mereka, malah tak pernah melakukan pemujaan ke atas mereka. Itu SYIRIK!! Im just SUKA! tu jer.. So, if korang nak komen ke.. kritik ke.. 


U are allow to do it BUT! No kesat, kesat, ok.. Hihihi  


Jauh menyimpang dari tajuk asal entry..
Im intrested with this one boyband from Indonesia. Nama group ni S4. If im not mistake, its stand for Superstar 4.. Maybe disebabkan dorang ada 4 members kot.. Yang Sweet, Sexy, Smart & Sentimental (4S)


Nak dijadikan gossip.. Oppss! Gossip ker.. Hehehe.. Dorang 1st winner dari satu "ajeng" or 1 contest sponsored in Indonesia, so they have a 6 months training in Korea.  Amazing right? or Should is say.. 




UNTUNGLA...




 Hihihihi... Mereka ni terdiri daripada Jeje, Alif, Arthur, & Firly.


Dengar citer, MV dorang ni diarah oleh pengarah MV terkenal korea.. (pernah terbaca.. tapi dah tak ingat nama) Pengarah tu jugak merupakan pengarah MV yang pernah buat MV untuk Idol Group cam SUJU.. Erk.. banyak lagi la.. Tu je la yang aku ingat pun adoiii..yai!!


Ok.. Bila realese teaser group nie dengan 1st Single Album - Sexy, Sweet, Smart & Sentimental keluar, banyak pro dan kontra nya. Ada komeng +ve.. Ada yang -ve.. So banyak plus minus nya.. 
(Maths la plak..).


But for me.. Its a good collaboration between two countries.. Untuk sama2 memajukan insdustri hiburan meraka. Meluaskan persada pasaran.. Macam S4 nie.. MV release hampir 68 buah negara.. Dalam 2 version.. Indonesian & English version.. Korean version gonna be kot.. Sape tau.. rezeki dorang an? If im not mistake la.. SO.. UNTUNGLA... betul tak..


Dorang ni ft dengan Hyuna 4 minute. Tak silap, dorang ni a part of YS Entertaiment.. 
Tapi.. Malaysia pong apa kurang nya.. We have Dato' Siti, Yuna, Miz Nina, Sheila Hamzah yang makin comeyl bila dah pakai tudung... Pon dikenali dipersada dunia.. Sape lagi? RAMAI lagi an? And we have to pround of it.. Sebar2kan pada industri hiburan dunia yang MALAYSIA juga BOLEYH! We can do it!! Yeah!



MALAYSIA BOLEH!



Najwa Latif, Ainan Tasneem.. (aku tak reti nak describe apa kat dak kecik berbakat gedabak ni)
Ok.. Tanpa melengahkan masa.. Sama-sama kita saksikan Klip Video terbaru dari S4.. She is My girl.. 
Dont touch! Touch! Touch!
(ala-ala host la plak an...)






My opinion la kan..Lagu dorang ni kira ohsem jugak la bagi aku. Sebab "beat" memang Kpop banget. Bahasa mudah difahami.. So tak la terkial2 nak carik lirik lagu yang di "romanization" an. Sebutan Hanguk pon ntah pape an.. Tapi for Kpop lovers, its not a problem isnt it? Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. So.. Not bad la untuk korang enjoy.. Selera masing-masing.. Huhuhu

Pengakuan ikhlas dari aku.. I LOVE THIS SONG!


Please leave your comment.. 
Tu pong kalau nak komeng.. Tak paksa pong..


Credit to :
http://www.lovelytoday.com/topkpop/2012/10/20/12755/teaser-she-is-my-girl-s4-di-youtube-menuai-pro-kontra
http://www.lovelytoday.com/topkpop/2012/10/26/12955/finally-s4-rilis-full-mv-she-s-my-girl
http://biibee.blogspot.com/2012/10/profile-biodata-s4-boyband-indonesia.html
http://biibee.blogspot.com/2012/10/s4-boyband-indonesia-feat-hyuna-4minute.html



Special thanks to:

Mr. Satellite Parabola sebab kalau takderk menda alah ni.. Susah la nak tengok Channels yang kerenn habis dari Indonesia.. Sekali pasang... Takyah bayar tiap bulan macam @#$%^...


TEEHEE




Photobucket

Thankz for reading!!(^_^)

Segmen: Jom Usha..

Assalamualaikum.. Hye.. Korunk sehat tak? Ke ada yang poning2 lalat ker.. Sengal2 perut ker? Almaklumlah.. Semalam kan Raya Korban.. Kot2 ada yang makan terlebih ke.. Terlebih makan ke.. Huhuhu
Rite! U olz.. Now im gonna join this segment by this young beautiful lady.. Miss Mirra Nadhira Mustafa. As she said, this is the first segment manage by her, so.. to show some support.. Hurry Up! Let's Join this.. 
Bak kata K-Popers (K-pop lovers macam aku) Palli!! Palli!
빨리!! 빨리!!
First of all.. Sebagai syarat penyertaan.. Naaahhh! Amek nih!!
Same like others, u need to put this banner in your entry.. 
Ok.. To get more information about this segment please please please click the banner!
(^_^)
Due date tamat hari ni, maka hari ni jugak la baru aku nak join an.. The problem is, I dont notice this earlier.. So is this my fault.. Selagi ada kesempatan.. Join jer la kan.
Mari kita sama-sama menyertainya!!
Hehehehe
Rugi kalau tak join!!
Ok.. Tata for now!
TEEHEE!
Photobucket
I'm not forcing you to follow me.. Ikut lah kata hati anda.. Hihihi. 

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, October 25, 2012

Ekpresi kan dirimu espresso!!

Photobucket
Assalamualaikum.. Salam ukhwah.. Hye readers! Erm.. Actually aku dah lama tak berbloggin.. well korang tengok la sendiri entry aku before ni bulan berapa.. Lepas tu terus sonyap takder kabar berita.. Lagipun sape jer la yang dok suka baca entry aku kan.. Kalau ada yang baca tu mesti saje nak STALK aku yang comeyl ni kan? Hihihihi.. Well, setelah berubah ke arah yang lebih baik sikit dari sebelum ni.. aku rasa lebih selesa.. Tapi aku still macam dulu lagi, Shana yang dulu, Nurul yang dulu, gila macam dulu jugak.. takderk yang berubah.. Cuma dulu, aku rajin taip entry..Sekarang.. dah bnyak kekangan.. Hermh... (mengeluh!!)


Ketahuilah.. Lee Hongki sangat comel.. What? Tak kenal sape dia? Nie.. yang kat atas nie.. Yang muka dia terpampang sana sini kat dalam blog nie. Aku tak memuja dia dan tak pernah membuat pemujaan ke atas nya.. Itu syirik!! Aku hanya suka tengok dia.. tu jer.. (^_^)


Ok, berbalik kembali ke pangkal lorong.. Bukan apa aku jarang taip entry.. Setelah 4 tahun bergelar student UPM, finally, tanggal 13 OKTOBER 2012, aku bergelar graduan UPM!! Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi kerana segalanya berjalan dengan lancar. Walaupun tak mudah untuk aku menghabiskan 4 tahun kebelakangan ni, berbagai-bagai dugaan dan cabaran yang aku hadapi, akhirnya... Berjaya jugak aku belajar sampai ke tingkat 1 menara gading.. Hihihi Ada banyak tingkat lagi.. Nak capai tingkat teratas kena banyak sabar.. Nak naik lif takder.. So kena usaha sendiri panjat tangga.. Ok metafora terlalu tinggi. Pasti ada yang tak fahamkan. 


Sila abaikan...


 
Grrrr... Aku ni suka betul membosankan korang kan? Erm.. antara sebab sebab aku jarang update entry aku .........
1. Aku bz wat FYP..
2. Bz uruskan praktikal..
3. Bz ngan student aku (well, sifoo la katakan..)
4. Kat umah takder coverage wifi
so..
5. susah nak online
sebab..
6. Takderk broadband...
tambah lagi..
7. Honggi aku masuk wad!! Pastu nazak! dan.. OMG! Honggi tu lappy kesayangan aku.

Bila aku tanye dr tu,  dia kata  kena tukar motherboard.. OMG sekali lagi.. If aku tukar, kos nya sekitar RM500. N Honggi hanya bertahan selama 1 jam jerk.. Erm.. akhirnya.. Bye bye Honggi.. Aku mencari teman baru.. Dan Honggi sentiasa berada di hati ku, di sisiku.. Diam tak ber"on"...Satu hari, aku akan repair ko Honggi, sebab aku sayang kat ko.. Tapi bukan sekarang.. Hihi sebab takdak fulussss lagi..
Dek di sebabkan faktor-faktor yang dinyatakan di atas aku jarang on9, jarang la nak taip entry... Sedeyhkan.. 



ARGHHHHHH!!


Pedulikan semuanya... Now. thankz to uncle Celcom sebab dengan subscribe RM18 seminggu, aku boleh online! Lagipun, modem kan ada.. Just cocok jer la.. Hihihi Walaupun agak expensive, apa boleyh buat.. uncle celcom banyak berbakti untuk aku.. Walaupun ada pilihan lain yang lebih cheap cheap.. Tapi aku tetap setia ngan uncle Celcom.. So.. bila aku takder duit.. aku tak online la.. Hahaha.. Hihihihihi Tapi aku  takleyh la nak taip entri hari2.. 2 minggu sekali kot.. Oh.. masalahnya hampir sama seperti dulu.. Tapi aku tak kesah... Sebab.. When I have somethin to share.. I'll share it.. Kalau takderk.. so.. Takderk lah.. Takpayah lah nak perah otak nak taip entry pasal apa kan? Lagipun.. akukan blogger syok sendiri.. Sape jerla yang sudi follow up entry aku an.. Pedasss.. Pedasss.. Pedassss..Hukhukhuk.. To my followers, thankz sebab sudi follow aku.. Love u all..




HIHIHIHIHI


Aku tak tau apa kaitan tajuk entry ni dengan pengisian entry yang aku taip.. Erm.. maybe sebab aku terjumpa gambar Lee Hongki kat dalam Tumblr seseorang.. Terus aku copy masuk lam entry.. Hihihi (Aku yang jahat..) Nampak expression dia yang cute cute KIIUUUTT sangat dalam MV I wish.. Aku pun nak ajer masukkan lam entry.. sebab tu la aku rasa tajuknya "ekspresi" kot.. Tapi.. erm  menatang espresso tu plak??

*

*

*

*

*

*


 Tu dia!!!!! Takder kaitan dengan yang hidup atau yang mati.. 




Akhir kata..
SALAM AIDIL ADHA!

TEEHEE

Thankz for reading!!(^_^)

Saturday, July 21, 2012

Salam Ramdhan 1433H

Assaalamualaikum.. Salam sejahtera.. Salam 1 Malaysia.. Salam ukhuwah untuk semua.. Tak lupa jugak.. Annyeonghaseyo!! Hihihi




Sekian lama aku tak taip entry gilerz.. Rindu rasanya.. Cewahh.. Sebenarnya.. Aku nak share kat korang semua.. Bahawa.. Kuasa Allah itu sangat sangat sa.....ngat besar.. Allah sangat berkuasa.. Aku rasa selesa dengan diri aku yang sekarang berbanding diri aku yang dulu.. Aku bersyukur di temukan dengan insan bernama Mimi dan Syida.. Mereka banyak mangajar aku bagaimana untuk mencintai Allah S.W.T dan Rasullullah S.A.W... Alhamdulillah.. Syukran Ya Allah.. keranan mempertemukan aku dengan mereka.. 

Syaaban 1433 banyak memberikan suka dan duka kepada aku.. Tapi peristiwa yang tak dapat aku lupakan bila along aku.. Satu-satunya abang yang aku ada.. Pergi tinggalkan aku buat selama-lamanya.. Walaupun arwah bukan abang kandung aku.. Tapi kami sekeluarga sangat sayang kat arwah.. Ya Allah.. Kau tempat kanlah arah di tempat orang-orang yang soleh Ya ALLAH.. Satu hari nanti, kita pasti akan kembali pada yang maha kuasa.. Ya.. Begitu juga dengan kita.. Dengan korang, dengan aku sekali. Siapa tau.. Lepas jer aku taip entri ni.. Aku pergi mengituhadap illahi.. Jadi, sama-sama kita mengingati sesama sendiri, bahawa mati itu sesuatu yang pasti.. dan hidup itu adalah dengan izin Allah.. Subhanallah... 

Hehehe.. Dikesempatan ini, aku nak ucapkan kepada seluruh muslimin muslimat yang membaca entri Nurul ni... Selamat menyambut Ramdhan Almubarak dan selamat berpuasa... (^_^) Akhir kata.... Renung2kan dan selamat beramal!!! Keh keh keh..



Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, July 1, 2012

SYAKH (3)







Ayu berlari-lari meluru ke arah aku yang sedap menikmati aiskrim yang aku beli dari koperasi asrama.  Aku nampak dia tercungap-cungap keletihan. Kenapa la dengan minah ni? Emergency sangat ke dia carik aku erk?

"Shana!"
"Kenapa Ayu?"
"Wan!"
"Kenapa dengan Wan?" Aku mula risau. Nape dengan Wan? Jatuh longkang kah?
"Dia bagi kasut kat Cinderella dia."
"What? Cinderella? Mana ko dapat information ni?"
"Aku outing tadi.. Aku nampak dia beli kasut pompuan."

Aku berfikir. Siapa Cinderella dia. Setahu aku, dia hanya ada Princess. Oh Ya! Mungkin Princess Cinderella. Erm. Aku kah Cinderella tu? Dia pernah panggil aku Cinderella dulu. Sebab aku tertanggal sebelah kasut sukat time dok tendang bola. Konon hebat. Tapi HAPRAK! Kenapa tak ada perasaan gembira pun pada hati aku.  Apa yang aku rasa hanya risau. Risau yang terlampau. Aku rasa sangat cemburu dengan Cinderella.

Aku berjalan perlahan menuju ke asrama perempuan. Tertunduk. Fikiran ku menerawang entah kemana. Mungkinkan ke Jeju Island, atau ke Seoul.  Atau ke Harajuku? Menikmati gugurnya kelopak bunga Sakura. 

DUSH! 

"Opps! Maafkan saya! Maafkan saya!"
"Awak ok ke? Betul takder pape?"
"Ye." Aku meminta maaf tanpa melihat siapa yang melanggar aku.  

Dia mengekori ku. Hemh! Ada aku kesah. Lantak ko la nak ekot aku. Aku kecewa nih! KECEWA!

"Nur!" Wan? Hatiku tersebtap mendengar wan memanggil nama aku. Ya hanya dia seorang sahaja yang memanggil aku dengan panggilan Nur. Kerana hanya aku seorang yang memanggilnya dengan ilan Wan. Yang lain semuanya memanggilnya dengan nama Yazid.  

"Kenapa ko panggil aku?"
" Ni, Syakh bagi Novel yang ko baca."
"Eh? Macam mana boleh ada kat dia?"
"Dia kata tadi ko terlanggar dia. Lepastu ko tak perasaan novel ni jatuh. Dia kata ko macam orang mati laki jerk. Jalan tunduk jer. Macam orang frust. Huhuhu"
"Ye ker? Memang aku frust pon." Aku menjawab seakan berbisik.
"Apa?"
"Ah? erm, bagitau kat dia, aku ucapkan terima kasih banyak-banyak."
"Ok. Nur, aku dah jumpa Cinderella aku." Kata-kata Wan membuat aku tersentak seketika. Siapa Cinderella ko Wan? Tolongla bagitahu aku.

"Nur, bila tiba masanya, aku akan bagitahu ko siapa Cinderella aku k." Wan berlalu tersenyum girang. Meninggalkan aku yang terkedu tanpa bicara. Tiba-tiba...

DUSH!!! 
"Hadeyh! Sakit siooott! Agak-agak la nak tendang bola pun!" Kenapa la bola ni? Time aku ngah feeling la dia nak terbang singgah kat kepala aku. Terasa kepala aku pening-pening lalat. Penuh bintang-bintang berkelipan mengelilingi kepala aku yang naik benjolan akibat bola itu.

"Wah! Sape la yang hebat lagi berstamina tendang bola sampai kat kepala aku ni?"
"Erm.. Awak ok tak?"
"Ko rasa ok ker?" Aku sakit hati. Mendongak dan cuba membaling semula bola yang terkena kat kepala aku ni ke muka dia. Baru dia tau macam mana rasanya cium bola. Hehehehe. Belum sempat aku nak baling aku terkezut. Dihadapan aku berdirinya seorang mamat yang buat aku perasan cantik. Ye.. Abg takraw. Huhu Abg takraw. Hatiku berbunga-bunga. 

"Er.. Saya tanya ni, awak ok ker?" Kawan sebelahnya bertanya.
Aik? Macam aku kenal kawan sebelah ni. Oh my... SYAKH??
"Sorry la, aku tersepak kena ko. Ko ok ker? Syakh bertanya. Wajah bersalah tertulis di mukanya.
Wajah menyampah pulak tertulis di muka aku! Nasib baik ada abg takraw. Kalau tak.. nak saje aku tengking-tengking mamat tu derh.

"Tak apa. Aku ok." Jawab ku ringkas. Tanpa sengaja aku terpandang anak mata dia. 
Dup dup dup dup dup! Ada satu rasa, yang aku rasa setiap kali aku bertentang mata dengan mamat NERDY tu. Aku tak sedap hati. Degupan jantungku makin kencang. Err.. Baik aku beredar. Ku serahkan bola yang ada kat tangan ku pada Syakh, dan aku tinggalkan mereka berdua yang nampak pelik semacam tengok aku yang pelik semacam. Erk.. Ayat dah lintang pukang.


***********************************************************

Aku teringat peristiwa petang tadi. Waktu di dewan makan. Ketika kami sedang berbaris di dewan tunggu turn untuk ambik makanan, aku perasaan di depan aku geng-geng kak Ati. Nor yang berada di belakang aku menarik-narik baju aku. Aku faham maksud dia. Aku curi-curi dengar perbualan mereka. 

"Untungla ko Ati."
"Untung apa?" Jawab kak Ati sambil tersipu-sipu.
"Ye la, semalam ada orang hadiahkan kasut untuk ko."
"Ish, mana ada."
" Ala, tak payah nak sembunyi la. Aku tau. Siapa yang bagi? Prince Charming ko kan?" Hahah Ko kan CInderella dia... "
"Hahahah ye lah tu" Sahut kak Ati ringkas. Tersenyum manis. Kegembiraann Dan aku...

Hermh. Cinderella.. Bertemunya aku dengan Cinderella, maka berakhirlah kisah Aku dan Kau.  Aku mesti akhirinya. Jangan sampai ada rasa gelisah yang tak menyenangkan dan mengganggu hidup aku untuk selamanya.  Harus ku selesaikan. Ya.. Harus ku selesaikan.

"Hoi! Mengelamun apa?" Sergah Nor.
"Owh. Terkezut aku beb!" 
"Eh, buku apa ni? Ko tulis apa?"
"Eh takder pape.. diari aku.. Huhu.." Aku menarik menutup buku yang berada di depan ku.
"Well, kerja rumah fizik dah siap belum? Nak tiru."
"Erm.. Nah, amik la.. Heheheh"Aku serahkan pada Nor sambil tersengih.
"Shana, aku dah give up dengan Wan. Dia dah ada orang lain. Aku stress! Aku tiru jer latihan ko ok.!"
"Erm. Ok" Jawabku seakan takde perasaan mendengar luahan hati Nor.
"Apa la ko ni? Macam tak ada perasaan. Dah la."

Aku masih memikirkan macam mana aku nak mulakan luahan isi hati kekecewaan aku kepada Wan. Aku jadikan buku ini sebagai perantara kepada kami. Aku harap Wan juga membalas apa yang aku tulis dalam buku ini.


Assalamualaikum Wan. Wan, aku nak bagitahu kau sesuatu, tapi, aku segan.  Jadi, aku harap, buku ini akan jadi perantara antara kita. Aku nak tahu kepastian dari ko, pasal hari Jumaat hari tu, Dalam novel tu, yang ko tunjuk kat aku tu. Apa sebenarnya? Erm.. Siapa Cinderella ko? Ko kata nak bagitahu aku.. Sebab, sebelum ni ko pun pernah panggil aku Cinderella.. Aku nak ko balas jugak dalam buku ni. Biar ni jadi perantara antara kita. Oh yer. Aku nak lagu ni, aku tujukan untuk ko. Aku harap ko faham.  

Aku menuju ke meja Wan. Aku serahkan buku tersebut pada Wan. Wan melihat penuh dengan tanda tanya?

"Baca Wan. Tapi jangan bagi orang lain baca atau nampak atau tahu pasal buku ni. Ok! Janji!" 

Aku terus pergi ke meja ku sendiri tanpa memperdulikan sepasang mata yang dari tadi melihat aku. Dia berdiri di pintu belakang kelas dan asyik memandang aku. Ntah kenapa? Aku tak pasti. Tapi aku tak nak ambik tahu pasal dia. Lagi pun aku tak suka dia. Biarlah dia hidup dengan dikelilingi awek-awek gatal yang syok kat dia. Sorry Syakh. Aku takder mood nak bertekak dengan ko mahupun takder mood nak menyampah dengan ko apatah lagi nak kontrol ayu. Sebab hati aku macam nak musnah. Tolong jangan kacau aku Syakh. DUP DAP DUP DAP! Cepat Syakh. Berambus la engkau dari belakang pintu tu. Berambus!!!!


TO BE CONTINUED....

Thankz for reading!!(^_^)

Friday, June 1, 2012

SYAKH (2)


(Gambar sekadar hiasan. Ihsan dari Google)


Aku terus meluru ke arah ruang legar.  Ramai pelajar perempuan dah sembang kencang di situ.  Maz, bestfriend aku ikut aku meluru tak tau pape. Terdetik jugak rasa hati nak tanya siapa yang bernama Izzati sila berdiri atas pentas sekarang! Ok.. Itu cuma imaginasi aku yang sedang gila! Tiba-tiba Maz menarik lengan aku ke bahagian depan pentas.

" Kita amik port kat sini la. Panggil kawan-kawan kita yang lain,"kata Maz.
"Ok" jawab ku ringkas.

Aku berlari ke papan kenyataan di persimpangan antara kelas dan bilik guru.  Ada pondok menunggu di situ. Oppss!! Macam kenal. Abg takraw. hukhukhuk. Aku kontrol ayu. Jantungku tak la berdegup sangat pon. Cuma berharap yang abg takraw tu sedar kehadiran aku. Huhuhu.

"Uit" Nor mencuit.
"Ko buat aku terkezut beb."
"Terkezut apa benda ko ni? Mengelamun ke apa? Ke kontrol Ayu sebab depan Syakh?"
" Wait! Sape Syakh?" Adakah abg takraw aku bernama Syakh. Kepala aku ligat berfikir. Mengharapkan jawapan positif dari Nor.
" Tu ha.. Jejaka idaman SMK Andalus Satria." Nor menuding jari ke arah seorang mamat.
" What? Mamat NERDY tu? Idaman SMKAS? Eww"...

Rupanya nama mamat NERDY tu Syakh. Ok. Aku bukan nak tau nama dia. Aku nak tau siapakah insan yang bernama Izzati. Aku, Nor, Hel, dan Syid bersama berjalan ke arah Maz. Sebaik saja sampai kat situ, setazah yg PIC untuk hari tu dah ada kat depan mata. Ok. Usrah pun bermula. Mata aku ligat mencari tag nama yang bertulis Izzati. Mencari dan terus mencari. 

"Baik, sekarang Ustazah nak volunteer untuk naik ke pentas." kata-kata ustazah mambuat aku kecut perut. Memang la aku ni pernah wakil sekolah untuk Syarahan, Pantun, Sajak.. Tapi benda-benda volunteer naik pentas ni aku tak suka ok!

"Takder sape nak naik pentas.. Ustazah panggil sape yang ustazah kenal."
Yesss! Setazah baru ni mesti tak kenal aku. Lega siot.. Huhuhu

"Ati dari 6 Rendah A. Ustazah nampak awak. Naik pentas ye."

Sentap aku. Mata aku terus mencari sesiapa yang berdiri menuju ke pentas. Oh. Tu dia. Orang nya manis, berkulit cerah. Kecil molek. Berkaca mata. Bila berada di atas pentas terserlah kewibawaannya <--ayat aku yang harrem gilors. Bila menjawab soalan setazah, dia nampak tenang. Lemah lembut. Ketawa sekadar senyum. Menampakkan barisan giginya nya putih macam iklan colgate. Berbanding ngan aku, bila ketawa, Pontianak harum Sundal Malam pon kalah. Ok. Itu pengakuanku. Aku harus ubah perangai ini. Bila difikir-fikir, siapa la aku dibandingkan dengan dia. Sesuai dengan Wan yang kelihatan tenang, sejuk mata memandang.  Aku mengalah. Berhenti berharap.


**************************************

Prep malam macam biasa. Selepas solat isyak berjemaah di masjid, prep malam bermula. Aku dang geng2 Nokia berjalan dalam satu kelompok.  Bergurau senda sesama sendiri itu perkara biasa bagi kami. Indahnya persahabatan. Susah senang kami bersama. Tapi antara mereka, aku paling rapat dengan Maz. Maz la yang sudi mendengar semua kisah sedih mahupun kisah gembira aku. Segalanya aku kongsikan bersama Maz. Maz tahu semua. Aku dapat rasa Maz faham perasaan aku. Dan sebab itu aku lebih selesa dengan Maz. 

Di simpang depan masjid antara asrama depan asrama lelaki dan asrama perempuan, aku bertembung dengan dengan NERDY.  Aku biarkan dia dan kawan-kawannya berjalan dihadapan kami. Langkah perjalanan semakin perlahan. Aku tak tahu kenapa dorang ni berjalan depan kami lambat sangat. Macam aku nak overtake jer dorang ni. Nor menarik lengan tanda suruh aku tahan sabar. Yer... Sabar itu separuh daripada iman. Sampai di simpang depan pondok kecik tu, aku sempat mengintai si NERDY. Bukan intai sebab suka. Tapi intai sebab takder sebab. Mungkin sebab menyampah. Hahahaha Tapi aku perasan, si NERDY pun sempat memandang ke arah kami sambil tersenyum. Senyuman yang pernah aku nampak sebelum nie. Senyuman yang seakan-akan mengejek. Konon dia lah jejaka terhangat dipasaran. Haktuih!!

Sesampai di kelas, aku terus bukak buku siapkan kerja rumah.  Nasib baik aku dok kat asrama. Kerja rumah sentiasa settle. Kalau tak faham boleh buat group discussion. Kalau aku pelajar harian, belum tentu aku serajin ni. Dengan tv depan mata. Penuh godaan. Syukur... 

Perlu masa satu jam lagi untuk aku balik ke dorm. Wan datang jumpa aku.  Sebuah nukilan puisi ditujukan khas untuk aku.  Ku baca lembaran kertas yang dia berikan. Dengan hati bunga-bunga.. Berharap kononnya luahan rasa cinta monyet gatal..

Menemui insan bernama Nur Hasanah,
Kau yang glamer dengan gelaran Shana,
Lemah lembutmu,
Sopan santunmu,
Gelak tawamu,
Haruman mu yang seperti bau Shieldtox,
Aku harap persahabatan kita kekal selamanya....
Together forever.. Sampai bila-bila..

Aku nampak, lukisan Shieldtox dan nyamuk di sudut kanan bawah kertas A4 tersebut.  Aku hargai puisi yang diberikan untuk aku.  Walaupun aku agak bengang dengan haruman ku yang dikatakan berbau Shieldtox, aku tau niat dia ikhlas.  Aku pergi menemui Wan, memandangnya dengan 2 bijik mata aku, hanya mampu tersenyum.

" Apa pun yang terjadi, kita tetap kawan k,"
" Ok, janji," sahut Wan.

Aku kembali ke tempat duduk, menghadap luar tingkap.  Termenung.  Macam-macam perasaan ada. Rasa sedih, kecewa, hampa, omputeh kata frust, orang melayu tambah menonggeng.. Jadila frust menonggeng. Nasib baik aku tak tertonggeng-tonggeng.  Sedang asyik melayan perasaan, aku nampak kelibat 2 orang lelaki lalu di koridor kelas.  Aku yang duduk di tepi tingkap, mengintai-intai. 2 orang lelaki tersebut berhenti di kelas sebelah.  Tak lama lepas tu terdengar classmate kat belakang menjerit macam ternampak hantu. Aku toleh kepala ke belakang, oh my.. Mereka begitu excited sampai terkinja-kinja. Ewww.. Gedik sungguh anak gadis itu. Walau macam manapun, mereka tetap kawan aku, classmate aku.


Aku nampak mereka lari ke tepi tingkap mengintai-ngintai ke koridor.  Hantu mana la yang dah merasuk jiwa depa ni.  Kepala ku penuh tanda tanya. Meh sini. Aku nak wat spotcheck!!

Sebaik sahaja aku menjejakkan kaki ke koridor, 2 kelibat manusia tadi berhenti betul-betul kat depan aku.  Kawan yang dok mengintai tadi pon duduk tempat sendiri, diam tunjuk baik atau lebih dikenali dengan control ayu.  Aku mendongak wajah ke atas. Didepan ku betul2 figure yang aku kenal dan aku sangat taknak berjumpa atau terjumpa atau menjumpai dia pon adoii.. "SYAKH!"

" Erm, boleh ke tepi sikit? Nak lalu jap."

Aku seakan-akan speechless. Diam seribu bahasa, memberi laluan kepada dia. Syakh. He speak to me? Dengan muka kerek dia.  Ya Allah.. Hati aku macam nak menjerit.  Aku start berimaginasi nak wat sidekick, kung fu jackie kat dia. Imaginasi ku terhenti bila aku nampak dia menghala ke meja Wan.  Aku nampak mereka sembang kencang.  Gelak ketawa. Cuba curi-curi dengar, tapi aku tak bisa. Kecewa, aku duduk semula ke tempat asal. Terdiam. Ada satu rasa yang berbeza. Kenapa? Kurasakan jantungku berdegup kencang. Macam pukulan gendang tarian naga oleh orang cina. Aku masih terdiam. terkedu tanpa suara, tanpa bicara. Kenapa? Kenapa? Kenapa?


TO BE CONTINUED...












Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, April 8, 2012

SYAKH (1)


Kehadiran pelajar Tingkatan 6 Rendah dari sekolah lain buat aku menyampah.. Sekolah ni.. Kami punya.. bukan korang yang punya.. Ahhh! Aku yang berada dalam tingkatan 4D sangat membenci kehadiran pelajar dari sekolah lain yang akan mendaftar sebagai pelajar Tingkatan 6 Rendah di sekolah aku.  Bajet hebat sangat ker? Pokoknya.. Aku memang tak suka! Menyusahkan... Cikgu tak masuk kelas, sebab uruskan pendaftaran mereka.. Bosan! Aku nekad untuk ronda-ronda satu sekolah bersama kawan aku Mazie...

Dengan masih berpakaian nasyid, sebab terpaksa buat persembahan untuk ibu bapa pelajar yang baru mendaftar... <-- nampak tak menyusahkan jer.. aku ronda-ronda satu sekolah. Terdetik untuk pergi ke perkarangan pejabat am sekolah. Kot-kot ada cikgu yang perlukan bantuan dari aku. Maklumla.. Aku student popular di sekolah.. Hahahaha Perasan!! Semua cikgu kenal aku ok! Aku terpandang ke satu arah yang aku pun tak pasti kenapa boleh menarik perhatian anak mata aku.  NERDY!! Yup! NERDY!! Rambut skin head, pakai songkok.. Kasut sekolah putih zaman tahun gajah.. (Aku pakai kasut north star ok.. Paras atas buku lalai lagi. Giler stylo.. Hahahahah) Muka innocent giler. Pecah gelak aku! On the spot! Dia yang muka blurr blurr kehairanan tengok aku.  

"Assalamualaikum akak.. Nak tanya, pendaftaran pelajar Tingkatan 6 Rendah kat mana?" Aku terdiam sekojap.  Hello!! Im only 16 ok.. Muka aku kelat! Tua sangat ker? NERDY sengih kat aku dari tempat duduk dia.. Aku yakin, akak yang tanya kat aku tu mest member dia. " Maaf kak.. Saya baru form 4. Pendaftran kat ruang legar. Akak jalan terus jer ikut alur gajah ni. Akak akan jumpa. " Lantas aku senyum terpaksa. Ciss.. Hari pertama dah spoil.. Macam mane la aku nak uruskan hari-hari mendatang ngan kehadiran mereka ni? ERGHH!


********************


Hari kian hari berlalu. Boarding school memang membosankan bagi aku. Macam penjara. Masa nak outing kena berlari sana-sini cari warden bertugas untuk dapatkan signature kebenaran.  Dari tingkap depan katil aku yang menghala ke blok lelaki dan diantaranya ada masjid, aku tengok kawan-kawan aku yang main takraw.  Perghh!! Sorang mamat ni handal derh... Menarik perhatian anak mata sampai nak berkelip pun anak mata aku tak kasi. Hahahaha.. Layan jer... Zasss!!! 

Kedengaran budak selang sebelah katil aku ketawa gedik.  O... Rupanya bukan aku sorang yang cuci mata. Hakikatnya, aku bukan suka-suka cuci mata. Memang aku macam ni. Aku suka termenung, pandang ke luar tingkap, tengok tumbuh-tumbuhan yang hijau. Aku rasa lebih tenang dengan fikiran aku yang bercelaru. Mak aku sakit kat umah. Aku pulak tak dapat balik. Mana tak nya perasaan aku haru biru pink hijau coklet purple, semua ada.. 

" Tu.. yang tinggi tinggi tu.. " 
" Yang mana satu ni? "
" Pakai baju kuning tu.. "
" O... A ah.. Hensem la.. Tinggi plak tu.."
" Eheksssss.."

Ewwww... Geli ketiak aku. Mengintai budak laki ek? Tapi, bukan aku pun mengintai jugak ker? Oppss!! Aku TERRRpandang ok!! TERRR.. Aku tersedar perbuatan aku yang terpandang lama kat mamat hebat tu sebenarnya satu kesalahan disiplin dalam hidup aku. Aku tarik pandangan, terus baring membaca novel kegemaran karya Damya Hana "Bicara Hati".

" Hensemnya."
"Machola.."
" Sweet... Macam hero dalam novel.."
" Ko dah bagi surat kat dia?.."
" Dah.. Tapi dia tak balas lagi.."

Hoi!!! Diam boleh tak? Nak jer aku tengking dia orang macam tu. Kalau dah gatal sangat.. Turun la sendiri kat gelanggang takraw tu. Aku geram. Rasa macam nak turun, jumpa mamat tinggi hensem yang dorang cakap tu then bagitau yang.. "Hoiii.. Ko blah dari sini boleh tak? Minah gedik kat sebelah katil aku buat bising asyik mengintai ko jer!" Tapi itu hanyalah imaginasi.. Aku tak seberani tu. Aku kembali ke pinggir katil, mengintai di celah tingkap. Mencari siapa yang mereka maksudkan. Macam pembunuh misteri mencari target untuk mangsanya!! Sesekali aku curi dengar perbualan gedik mereka untuk mengetahui kedudukan sasaran. 

Yeah!! Itu dia! Mamat kepala macam nak botak! Aku benci budak skin head! Tinggi lampai. Badan sedang2. Tak kurus, tak tinggi. Berdiri sebelah tiang alur gajah. Hampir menyerupai tiang jugak. Ku amati betul2. Aku amik sepasang mata tambahan supaya pandangan ku jelas. Macam kenal... Macam pernah ku lihat saja mamat ini. Tapi di mana ya? Terlinlas skrip filem senario dalam kepala aku. 

Oh... Oh.. Oh.. Aku memang kenal!!! Inikan si.... Arghhh!! NERDY!!!! !@#$%^&*() Macam mana dorang boleh buta nampak si NERDY tu hensem. Hello!! Abg takraw aku lagi cool ok.. Cool.. Cool itu yang buat dia nampak hensem bergaya. Bukan nerd yang macam moron giler. Ah.. Biar la.. selagi dia tak ganggu hidup aku... 


*******************

Jumaat.. Usrah untuk pelajar perempuan dan pelajar lelaki akan solat Jumaat di masjid.  Makmal kimia yang merupakan kelas bagi kami sentiasa riuh rendah dengan suasana murid 4D yang sememangnya nakal tetapi brilliant. Wan.. Sahabat baik aku. Tanpa aku sedari... Aku menyimpan perasaan dengan dia. Kami satu kelas. Dia pernah cakap kat aku, dia kena jadi top dalam kelas supaya dia dapat kalahkan aku.. dan jadi boyfriend aku. Walaupun satu gurauan.. Sebenarnya.. itu yang aku harapkan dari kau Wan. Memang itu yang aku harapkan.  Nor memanggil aku. Sahabat yang banyak berkongsi perasaan suka dukanya dengan aku.  

"Aku rasa, aku suka dia."
"Siapa? Wan ker?," aku bertanya. Pura-pura tak tau. Macam kura-kura. Padahal aku dapat baca perasaan dia.
" Yelah. Tapi aku rasa dia suka kat ko," Nor menghembus nafas kecewa.  Aku cuba kuatkan semangat dia. Konon memberi motivasi.
" Takkan la. Aku ngan dia kawan jer. Lagi pun aku kan ada abg takraw. " 

Cuba mengawal keadaan. Macam tengah memandu pesawat boeing. Segalanya di tangan aku. Kalau tak penumpang akan terjunam bersama aku aku sekali. Siapa penumpang? Nor.. Kawan aku.. Dia lah penumpang. Aku tak tahu kesahihan berita yang Nor sampaikan. Tapi, berita itu sedikit menggembirakan aku. Tapi aku bersalah sebab mengkhianati kawan aku. Aku seorang sahabat yang jahat! Kejam! Zalim!

"Nurul!" Terdengar suara Wan memanggil aku. "Sini kejap."
Aku pandang Nor. Wajahnya bertambah masam. Lagi masam dari cuka. Nak pergi ke tak ni. Rasa bersalah. Tiba-tiba Nor bersuara.
"Pergi je la. Tak payah nak serba salah." Nor macam tau jer.. 

Aku teruskan langkahku menuju ke arah Wan.

"Nape ni?" Aku bertanya. <-- Yela.. Takkan aku jawab plak.. Hihihi.
" Aku nak bagitau kau sesuatu."
"Apa dia?"
"Kau baca perkatan yang aku tunjuk kat kau k."
"Ok."

Wan mengambil Novel Bicara Hati yang aku slalu baca berkali-kali. Walaupun bukan aku punya. Aku jadikan macam harta aku. Hahahahah

Wan tunjukkan satu perkataan. Aku baca.
"Aku"
"Yang ni plak? Jari Wan menunjuk perkataan sayang. Jantung aku berdegup kencang. Menari dangdut.
"Sayang"
"Ini?'
"Kau"
"Cuba ko sambung"
" Aku sayang kau.. " Aku sambung perkatan tu. Jadi satu ayat. AKU SAYANG KAU.

Wan tersenyum gembira. Aku hanya memandang dia dengan debaran dan penuh tanda tanya. Apa semua ni? Dia bagitau dia sayang aku ker? Tapi dia ada cerita kat aku yang dia suka kat akak form 6 yang satu kelas ngan NERDY tu. Wan? Apa semua ni? Wan terus tersenyum. Laungan azan berkumandang. Wan masih tersenyum. Tersedar dia dah lambat ke masjid. terus bergegas keluar dari kelas. Aku menuju ruang legar penuh dengan tanda tanya. Terdetik di fikiran ku. Aku harus mencari kakak form 6 tu. Dia nak praktis yang dia luahkan perasaan dia kat akak tu ker? Macam cerita kuch-kuch ho ta hai? Shah Rukh Khan praktis luahkan perasaan dia kat Kajol, tapi dia sebenarnya nak bagitau kat Rani. Damn! Celaru. Aku harus cepat ke ruang legar! Mencari insan bernama Izzati.. Ye.. Kak Atie.. Nama dia Kak Atie.. Aku pasti.. Ti.. ti.. ti...


BERSAMBUNG......

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, February 12, 2012

1234 aku 456... Aku jumpa Neelofa time uji bakat mentor!!



:: Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!! ::
Hai korunk! Ngah wat per! Hihihi Aku tau ramai yang pening kepala baca entri aku pasal " Balas lah ye". Disebabkan ramai yang tak paham apa yang abg Sidi Meru tu cakap, aku pon wat update version punye.. Hahaha! Wokey.. Lupakan pasal Abg Sidi Meru, kita ceghita pasal Neelofa! Sapa tak kenal awek cantek lagi hot nih? Cepat! Pergi bukak profile aku, muka dia sebijik cam muka aku.. Hahaha <-- perasan!

Korunk.. aku TERPAKSA tangkap gambar ngan dia tadi weyh.. Siyes.. Tadi aku nak gi uji bakat mentor... Erkkk.. Aku yg nak gi uji bakat? For sure, belum sempat aku kluarkan suara merdu aku yang bak buluh lemang ni, aku dah kena reject weyh. Aku temankan member aku, si Zann Remon ni. Time dia tengah auditon, apa lagi, aku, kak ema, kak fath & fairuz pergi la buat lawatan sambil cuci2 mata kat IKEA... Lepas hantar kak ema kerja, tinggal la kami bertiga terkapai-kapai mencari destinasi. Sempat sesat jugak tau kat area Damansara tu. Akhirnya, kami pon lepak la kojap kat 1 Utama.. 

Nak dijadikan ceghita nih, masa kami dok cari jalan untuk kembali ke pangkal jalan(surau), tetiba terjumpa event Samsung. Pastu, tup tup! Ada Neelofa!! Asalnya aku just nak tengok, shantek teramat ke dia? Aku dekat kan la diri kat stage tu. Tetiba DJ tu tarik kite orang suruh tangkap gambar ngan Neelofa! Hello! Apa kejadahnya. Kalau paksa tangkap gambar ngan K-Pop aku terus meloncat pelok depa. Oooppss! Hahaha.. Dalam keadaan terPAKSA RELA tu, aku tangkap gak gambar ngan dia.. Dia mang shantek doe.. Tak dinafikan.. Kulit muka licin jer.. Hukhukhuk Tapi aku merasakan aku tetap sejuta kali lagi shantek dan omel lotey dari dia! Hahaha (Sila lempang aku biar aku sedar diri!)


See!! Camera HP Fairuz ni pon mengerti taw.. (Mengerti tu yang tak tahan) Bila orang shantek macam aku tangkap gambar, dia blur kan.. Sebab? Shannnnntekkk sangat! Kwang kwang kwang!!


~KISAH AKU DAN NEELOFA BERAKHIR DI SINI~

1234 AKU 456

Ada apa seyh? Huhuhu Sebenarnya, aku nak ucapkan riban-ribanan dan juta-jutaan terima kasih kepada Yadz, sebab mention aku dalam entri dia. Hhihihi ( klik SINI ). terharu seyh.. 1234 Muah balik kat awak taw.. Hikhikhik.. Dan.. disebabkan aku yang ke 1234, aku pon tunggu jer saper follower aku yang ke 456. Dan... Jeng jeng jeng!!



Ok.. Dba Dealova !! Thankz for being my 456!! Hahah Aku tiru ayat hang Yadz! Aku nak ucapkan, ribuan terima kasih kepada yang sudi menjadi follower aku.. AKu tak kesah, korunk nak follow ke tak belog usang tapi omeyl aku nih, yang penting, niat aku berbeloging sebab nak eratkan hubungan antara kita sesama manusia! Cececeh! Sebab tu aku selalu mengomen... Siyes.. bila aku baca belog, aku rasa korunk tengah bercakap ngan aku and bila aku update entri, aku rasa cam korunk tengah dengar segala luahan perasaa aku, melayan karenah aku yang sangat sweet ni.. Hihihi  Lagi, kepada yang selalu mengomen kat entri aku.. Aku sayang korang la.. Ingin sangat nak jumpa! Kepada Bro Arelan, kite siyes nak jumpa bro. Hehe nak tuisyen Bahasa Jepun. kah kah kah. Bila tengok blogger wat entri pasal gathering, aku pon mula la jeles.. Wa!!! Bila la aku dapat jumpa korunk sumer. Sob sob sob!

Dah dah.. Cukup lah itu! Kesian kat korunk kena baca entri aku yang panjang lebar nih! 


Ini Fairuz ngan Neelofa! Korunk jeles tak? Aku tak jeles pon...


Dan ini gambar retisss!!!


Zann Remon! Suara dia sedap dowh.. Tapi Ajai belum terbukak hati nak bagi peluang kat dia.. 
Korunk tolong la doakan member aku nih dapat capai impian dia tok jadi retiss tuh. Hahahaha

OK! Dah dah! kali ni aku betul-betul nak buat penutup untuk entri aku. Aku ngantuk nih, sebab baru abis karok kat Malaysian Idols. Hahaha U HAVE??!! nak terkeluar la kerongkong aku ni jerit2 menyumbangkan & melarikan segala ton dan picing! (eja pon aku belasah) Ok la korunk, aku nak tido lu.. 

Nak gatal + gedik sikit malam ni bleyh? Muah muah muah!

TEEHEE!!





Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, February 9, 2012

BALAS LAH YE (update version)

Follow c u t e s e c r e t s for more cute photos ♥

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Hye korunk? What's up? Ok.. Sila dongak kepala anda dan lihat apa yang ada di atas. Hehehe. 


"BALAS LAH YE"

Ada apa dengan quote di atas?

Aku tak reti nak ceritakan dengan korunk dari A sampai Z.. TETAPI!! Pernah kah anda texting dengan kawan, member, mahupun BF atau GF atau tunang, atau husband, atau wife anda, atau scandal anda, tapi depa tak balas text(sms) anda? Tiba-tiba menghilang! Macam chipsmore. Kojap ada, kojap tadak! Haiyoook.. Buat kite tertunggu-tunggu je text dia.  Sometime boleh risau tau. Kot kot dia tengah usha mamat/awek lain ke, kena culik alien ke, eksiden naik beskal ke.. merajuk secara tetiba ke.. Macam-macam yang kita akan predict!! Ok.. Ini hanya intro.. Isi yang ingin di sampaikan adalah...




dan jugak yang ini...



Kepada Sidi Meru
Saya sangat teruja untuk berkenalan dengan Abg Sidi.. Hihihi 
Saya mintak maaf kerana meng'print screen'kan FB abg sidi sebagai contoh yang TERBAIK untuk suruh orang balas komen atau text yang orang tak balas-balas.. 

OK!!! SEKARANG SILA KIRA BERAPA BANYAK PERKATAAN " BALAS LAH YE " DALAM ENTRY AKU KALI NI!! 

TEEHEE!!

Update: Ramai yang tanye dikan tu apa? loghat mana? S'wak ke? Erm.. Sebenarnya, mula2 aku pon tak tau dikan tu apa.. Tapi.. bila aku dan otai (Kak Nad) kaji.. Dikan tu = "dekat"... Entah macam mana Sidi Meru tu punya bahasa... Hihihihi


Thankz for reading!!(^_^)

Monday, February 6, 2012

Aku baru nak terkedek-kedek macam itik

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalam & hye korunk!!
Aku just nak share kat korunk yang aku dah belanjakan baucer buku 1 Malaysia aku sebanyak.... Seratus ringgit!! Yeay!!! Hahahahah.. Nak tau aku beli apa? 

Pertama, yang aku idam-idamkan.. Sebelum dapat baucer buku pon aku dah idam-idamkan this thing.. Bagi aku sangat-sangat berharga.. First time aku beli sendiri.. Hehehe.. TAFSIR AL-QURAN yang cute!! Yeayyy!! Mula-mula aku fikir nak beli yang berzip2 tu, tp aku rasa cam tulisan dia kecik sangat.. Nanti tajwid aku jadi lintang pukang... (Salahkan tulisan pulak)  Aku mang nak carik tafsir Al-Quran yang kecik, ringan dah mudah di bawa.. Kenapa Tafsir Al-Quran..? For me, kalau baca, tapi tak faham maksud.. Macam no input.. Setiap orang berbeza pendapat.. Tapi sapa setuju ngan aku? Sila angkat hidung masing-masing! Jom beli tafsir Al-Quran ramai-ramai. Murah jer aku beli.. Dua puluh lima ringgit malaysia SAHAJA!!

Apa lagi yang aku beli sampai seratus? Erm, aku beli buku Awesome Vocabulary, to improve my Vocab & My English yang ntah macam mat salleh celop.. Hahaha, Lagi.. Aku beli buku Word Search.. Untuk aku isi masa lapang aku bile internet connection down secara membabi gila..  dan aku beli noveli English, "Away for the weekend"... Amacam? Cara tak? Semua ni bertujuan untuk peningkatan kendiri ye.. Hahah Word search tu jugak boleh aku guna untuk melatih ketajaman panca indera aku.. Hahahahah 

Lagi RM100 aku nak beli apa yer? Yang berlegar2 lam kepala hotak aku.. Satu lagi Tafsir Al-Quran untuk aku hadiahkan kepada MR.R aku, Stationery yang kwaii macam aku jugak.. (Bajet kawaii) Buku resepi untuk mak aku, and...... Aku dah jatuh cinta ngan satu buku nieh!  Lets learn Korean English Fluencely!!! Hahahah Tapi tadi pagi aku SKYPE ngan mak aku.. & Sodeyhnyer.. Mak tak kasi aku beli buku cakap korea tu.. Katanya tak ada faedah!! OMO!! Mana ada mak!! Manalah tau kan..satu hari nanti aku leh gi South Korea, gi Nami Island, Seoul.. Jeju Island!! Arghhh ( InsyaAllah... ) Tak ker rugi kalau aku tak beli siap-siap.. Hahaha 

OK

Dah dah.. Aku nak mandi lu.. Lepas ni nak gi Ampang sebarkan misi nutrisi!! Yeehaa!!
Sape nak hantar aku ke LRT Sg. Besi? Aku kasik dia satu flying kiss.. Hahahah Astaghfirullahalazim (Sambil geleng-geleng kepala)..

~ TEEHEE ~




Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, February 5, 2012

Salam Maulidurrasul buat semua



آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ


Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, February 2, 2012

Korunk nak sihat ke tak?

Photobucket
PILATES buat perut aku sakit.. Kalau aku buat 30 hari berturut-turut agak-agak boleh jadi macam Shakira tak? Hahahaha. Apa-apa pun yang penting, setiap pagi aku harus ada Nutrisi yang sehat dalam badan. (^_^)


Pelik la... Kenapa ramai rakyat Malaysia yang tak pentingkan kesihatan?  Makan macam esok nak mati(tak termasuk aku). Kan lagi baik kalau mereka (termasuk aku) beribadat macam esok nak mati? Arghhh!!
Ada yang nak turunkan berat badan, tapi ko melantak Breakfast Subway, Lunch MCD hour, Dinner Nandos! Supper KFC?? Gilorsss! 


Kalau nak naik berat bedan, tak yah bersenam, tak yah jogging! <-- ini tak betol.  Kalau nak naik berat badan, korunk harus bersenam. Kalau tak, canner nak lean muscle? Hadoyai.. Kurang selera makan? Yesss lepas korunk bersenam, korunk pasti akan rasa lapar. Sebab? Dah guna banyak energy. Trust me..



Tak kesah la... nak turun berat badan ke.. nak naik berat badan ke... Yang peting.. Korunk kena bersenam!!



Aku bukan nak gemuk!
Aku bukan nak kurus!
Aku bukan nak caktik!
AKU NAK SIHAT!
AKU NAK SIHAT!
AKU NAK SIHAT!



“Analisa dari Al-Quran dan Hadith menunjukkan setiap bahan utama perubatan mempunyai EMPAT ciri utama iaitu pertama, keupayaan membunuh kuman, kedua, kemampuan membuang bahan-bahan keperluan tubuh yang berlebihan atau bahan-bahan merbahaya, ketiga, kebolehan membaik pulih sel-sel tubuh yang telah dirosakkan oleh penyakit, dan keempat, kewujudannya diterima baik oleh sel-sel tubuh – tidak ada kesan sampingan. Adakah ubat-ubatan saudara mempunyai keempat-empat ciri seperti yang disarankan oleh agama?” 
( Credit to : aminherbalife.blogspot.com)

Alhamdulillah.. TQ Allah sebab dah temukan aku dengan makanan yang ada keempat-empat ciri kat atas ni.
TQ Allah.. TQ Herbalife.. 

Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, January 29, 2012

Jumpa abg blogger, aku tak berani nak tegur

Photobucket
Hai kalian... Sekian lama aku tak update entry. Almaklumla.. Aku sudah bz sekarang.. Well.. Mau jadi "Wellness coach" yang berkaliber... Hahahaha.. Yo.. mau saya jadi coach anda? Just E-mel me.. Then, kita sembang kencang di situ.. Yezza.. Well, back to da topic... Arini aku jumpa salah seorang blogger yang "ehem-ehem" arini... Kenapa "ehem-ehem"? Takut Mr. R baca entry aku dan dia akan marah aku sebab puji jejaka lain hansom. Ooops! Da terkeluar secara tak sengaja.. Keh keh keh.. Siapakah beliau? Jeng jeng jeng! Beliau adalah.... 












Hahaha.. Sorry bro.. Curik banner U yer bro.. Hehehehe (klik banner untuk ke blog beliau)

Macam tajuk yang aku taip kat atas tu.. Aku jumpa Brader Joe ni kat satu event yang dipanggil STS.. Stand for Success Training Seminar di Pullman Hotel Putrajaya.. Mak aih...!! Mang aku jumpa ramai orang yang success.. Income riban2 doe.. Walaupun student lagi cam aku nih.. Da problem is.. income depa riban2 tur permonth.. N depa still student? Dapat duit tang mana? Erm.. angpa kena pergi sendiri la STS ni.. 5 Feb ni ada lagi.. Kat  Seri Pacific.. Nak pergi tak? Jom jom jom! Aku pergi!!!! Yeay!! Cam besa.. Nak tau lebeyh lanjut PM emel aku.. Hohoho..

Wokey.. Kembali ke pangkal jalan.. Aku mang nak tegur dia.. Siap berniat nak tangkap gambar.. Bleyh update kat blog.. Ala.. Cam blogger lain selalu buat.. Contoh mudah.. Bila Fatin liyana jumpa Maria Elena.. Depa tangkap gambaq.. Bila jumpa Ayunar.. Tangkap gambaq.. pastuh update lam blog.. Hahaha.. Aku pon nak gak.. Tapi.. Aku kan PEMALU.. so.. Aku just diam menyepi jerla.. Erm.. Padahal dia dok depan sikit jer dari aku... Mmmm alangkah pemalunya aku.. Hahahahaha

Ok.. Aku senaraikan beberapa sebab kenapa aku malu..

1. Aku memang pemalu orangnya.. Hikhikhik
2. Dia tak kenal aku.. 
3. Follower dia dah ramai.. 10 kali ganda lagi ramai dari aku..
4. Nanti Gegirl dia marah. Tak pasai2 aku kena hayun ngan kerusi.
5. Dia dah WORLD TEAM.. Aku baru Distributor biasa. Wa!!!! Sogan!!!


Apa itu WORLD TEAM? Apa itu Distributor.. Korunk boleh jumpa hanya in HERBALIFE.. (^_^) heeeeee

Ok.. sekarang aku nak cerita plak kenapa aku consume HERBALIFE..

Aku kurus... Berat aku tak cukup.. Aku tak boleh nak derma darah.. Kesian kan? Bila kita ada niat baik.. Tapi tak berkesampaian.. Huhuhuhu.. Jadi.. Kawan aku suggest aku consume produk Herbalife yang dipanggil Formula 1.  Aku tak percaya.. Aku dah try consume macam2.. (Tak perlu nak sebut nama sebab takut kena saman. Hehehe) Still tarak hasil... Sedeh.. Tapi, bila aku pergi  STS Pullman yang lepas.. Aku percaya.. Aku jumpa ramai orang yang dah improve masalah kesihatan. 

Eezima (penyakit kulit)
Resdung
Migraine
Very Low Energy (Bawak moto pon tertidur)
PJK (Perut Jauh Kedepan - Lelaki)
Senggugut
Period tak teratur
Melepas Saham Sebulan sekali (kesiannya.. lebeyh faymes dengan gelaran sembelit)
Diabetis
Darah tinggi
Jerawat batu
Semua ada...

Bila consume Produk Herbalife.. Semuanya dah BYE BYE BYE! Wow.. Amazing.. Aku jumpa mereka live.. Testimonial Live.. First time in my life.. Aku terharu bila tengok mereka cerita masalah kesihatan mereka dan excited bila kesihatan mereka dah improve. Seriously sampai menitis air mata bila tengok makcik yang happy sampai melompat atas stage. Huhuhu Guys.. You must see this.. N.. Teruja bila tengok RAMAI ORANG YANG DAH NAIK & TURUN BERAT BADAN KAW KAW! Aku tak percaya dulu mereka adalah orang yang berbadan kerempeng seperti aku dan ramai dari mereka yang berbadan gempal, skrang dah jadi solid. Pergh.. Luar biasa wa cakap lu... Trust me.. Korunk kena tengok sendiri..!

Meh aku senaraikan kenapa aku consume Herbalife :

1. Aku nak naik berat badan
2. Aku tak nak diabetis / darah tinggi macam arwah atok & nenek aku
3. Aku nak healthy lifestyle
4. Aku tak nak migraine, low energy & period pain mcm selalu
5. Aku suka sebab Formula 1 perisa Chocolate sangat2 sedap!
6. Aku sayang family aku, so aku kena soh mereka consume Herbalife? How? I have to consume it first! Yeay!!!

And..

AKU NAK TERUS MENYAMPAIKAN MISI & VISI HERBALIFE...!!


Ok.. Kalau nak tau apa itu HERBALIFE, cam biasa.. Emel me ok.. 
Nak story panjang2 nanti korunk malas nak baca plak..
But seriously, sekarang baru aku tau nilai sebuah kesihatan.. (^_^)
\\\AKU AKAN CONSUME HERBALIFE SAMPAI BILA-BILA!///

Teehee!!

P/S buat Brader Joe (itupun kalau dia sudi singgah belog pinky aku) : Bro.. Solute sama lu.. Sorry tak berani nak tegur.. Kite kan pemalu.. Hikhikhik



Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, January 5, 2012

Pencarian BlogList terhebat JANUARI


Photobucket

:: Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia ::

Huhuhu korunk sehat? Aku alhamdulillah sehat. Hihihihi Bertambah gumbira bila aku dah naik berat badan 1 kg.. Hahaha Pagi2 aku shake shake Shakira.. Erm.. Kau ada nak shake? Fine.. If korunk takderk.. Usahakan untuk shake shake Shakira di pagi hari.. opps.. Bukan Shake Shakira ok.. SHAKE HERBALIFE..

Argh.. Promote pulak..

Aku dah lama tak kena tag. Dan sememangnya aku rindu sangat nak kena tag oleh rakan2 blogger yang gojes. Tak tag aku tak gojesss.. Hahahaha! <-- gilozzzz..  Dan aku baru perasan yang aku telah di tag oleh seorang insan.. Siapa kah dia? Moh klik A'ishah. Thanks dear, for tagging me.. So.. Dia tag pasal apa ni? Pasal apa? Aku awek matluthfi90 ke? Nak tau apa? Cek ke daot bebeh!!

P/S Sila klik Banner di bawah untuk keterangan lebeh lanjut!


Ok.. Sapa yang terpandang, terlihat, terbaca dan seantero dengannya.. Dengan kuasa bulan! Secara automatik anda telah di tag! Hahaha Toksey nak segan silu.. Moh kita meriahkan segmen ini. Yezza!!

Dan.. Dengan ini.. secara rasminya.. Aku nak tag.. 
Jeng jeng jeng!
Abang macho kita!

MR. ARELAN

Hehehe ini kerana beliau sangat ramah dan ceria untuk selalu komeng di entri aku.. Hihihi Gud Luck bro!

Korunk nak rasa bertuah tak?? Sila la komeng.. Sila la komeng.. Hahahhaha <-- SEWELLLL



Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, January 3, 2012

Curang.. Bukannya jurang


:: Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia!! OHAIYO!!! ::

Korunk apa khabar sumer? Sihat? Pagi ni aku breakfast dengan telur separuh masak. Letak kicap sikit. Awwww memang syok habisss.. Takde benda yang aku nak citer sangat hari ni. Cuma aku nak bagitau korunk yang aku dah JATUH CINTAN dengan mamat nippon nieh.. Hahah Canner? CURANG sebentar dengan oppa aku yang berada di Kurea.. Alahai... LAYANNN...





     


How? How? How? Hansom tak mamat nippon ni? Hahaha Aku tak tau nape aku leh suka kat dia.. Tapi, seperti biasa.. aku melihat raut wajahnya seperti perempuan. Mungkinkah kerana itu aku menyukai dia.. Sebab dia macam perempuan? Aku suka perempuan? Ewww?? Bukan! Aku berada di garisan yang normal. Hahaha Mungkin sebab aku punya mata terasa bersih bila tengok wajah dia. Hahaha W/pun sesetengah orang kata, LELAKI KUREA dan MAMAT NIPPON kelihatan seperti PONDAN.. Arghh Pedulikan.  Sesungguhnya mereka lebih kelihatan bersih, kemas dan maskulin berbanding ABANG BANGLA. Dan aku tau, mereka yang berkata sebegitu rupa hampagass sememangnya mereka cemburu buta  hakikinya.. Muahaha. Ok... Aku sudah mencarut terlebih. Sekian, harap maklum!

Opss lupa nak perkenalkan.. Hihihi Nama dia Kamenashi Kazuya.. Cari Pokcik Google untuk keterangan lebih lanjut. Hahaha Aku pong tak carik info pasal mamat ni lagi. Sebab tengah BZ menggodek pic dia yang GOJESSS & HANSOM ituh.. Hihihi





Atau mungkinkah sebab ini.. Arh.... Mereka kelihatan seperti dua dua serupa pelanduk! Eh! 
Pelanduk dua serupa! (0,o)



Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, January 1, 2012

Selamat Tinggal 2011.. WELCOME 2012

Photobucket

Hai korunk! Sekian lama aku tak update belog aku an?  Lepas entri pasal awek matluthfi90, aku terus sonyap.. Korunk jangan risau.. Dia tak marah aku pong.. Dia dah text aku semalam.. Hahha Itu tipu. BTW, sape yang mengaku dia awek matluthfi90, aku nak bagitau yang korunk memang


GOJESSSSSSS HABISSSS!!


Ala.. Ilex la.. Mana la tau impian menjadi kenyataan kan.. Kot kot matluthfi90 TERbaca entri aku.. TERtengok komeng korunk & TERgerak hati untuk bukak belog korunk dan TER TER TER yang seterusnya.. Hihihihi 


Tapi.. Aku nak MINTAK MAAF sebab masih belum sempat untuk membalas kunjungan kalian.. Bukan hape.. Sejak dua menjak ni, aku tersangatlah busy.  Hehehe Miting sana... miting sini.. Dating sana.. Dating sini.. Oppss! Maaf. Dating itu bukan aku. Hehehe. Tapi asalkan korunk tinggalkan link or komen kat entri.. InsyaAllah.. aku pasti akan lawat korunk balik. Yang aku belom polo.. InsyaAllah aku akan polo k.. hehehe

Korunk sumer apa cer? Tahun baru! Azam barukan? Ada tak sesapa yang berazam untuk penuhkan azam tahun 2011 yang tak penuh lagi? Aku ucapkan gud luck pada korunk. Walaupun azam tu korunk dah buat bertahun-tahun lepas yang penting.. kita kena capai azam tu! 

YEYEAHH!!!

Entri kali ni takderk gambar atau sebagainya. Entri bergambar.. Tunggu next entri.

Sebab aku berada dalam keadaan yang tak stabil di mana aku baru lepas kena simbah dengan air satu baldi.

ASAMDOL betol!

Ini sumer RUBY punye angkara!

O.. Mentang2 ko dah basah kena simbah, ko kenakan aku pulak?

Apa-apa pun Ruby, aku doakan semoga segala impian ko tercapai.. Amiiinnn..
Semoga panjang umur, murah rezeki, cepat kaya.. cepat kawen..

HAPPY BIRTHDAY!!

Untung laaaaaa birthday 1 aribulan 1

Kepada korunk.. Aku doakan semoga korunk pun dapat mencapai azam tahun baru.

Azam aku??? 

Erm.. Apa erk?

Apa erk?

Apa erk??

Azam aku..

AKU NAK PERGI KOREA!!!!! 

Nami Island Doe.. Winter Sonata!!

DUSH DUSH DUSH!

Okeyh! Berangan!


TEE HEE


Nota Kaki : Tak puas hati betol OTAI FLOOR tak basah.. Takpe Kak Nad.. Tak per... Hohohohoh

Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...