Sunday, January 29, 2012

Jumpa abg blogger, aku tak berani nak tegur

Photobucket
Hai kalian... Sekian lama aku tak update entry. Almaklumla.. Aku sudah bz sekarang.. Well.. Mau jadi "Wellness coach" yang berkaliber... Hahahaha.. Yo.. mau saya jadi coach anda? Just E-mel me.. Then, kita sembang kencang di situ.. Yezza.. Well, back to da topic... Arini aku jumpa salah seorang blogger yang "ehem-ehem" arini... Kenapa "ehem-ehem"? Takut Mr. R baca entry aku dan dia akan marah aku sebab puji jejaka lain hansom. Ooops! Da terkeluar secara tak sengaja.. Keh keh keh.. Siapakah beliau? Jeng jeng jeng! Beliau adalah.... 












Hahaha.. Sorry bro.. Curik banner U yer bro.. Hehehehe (klik banner untuk ke blog beliau)

Macam tajuk yang aku taip kat atas tu.. Aku jumpa Brader Joe ni kat satu event yang dipanggil STS.. Stand for Success Training Seminar di Pullman Hotel Putrajaya.. Mak aih...!! Mang aku jumpa ramai orang yang success.. Income riban2 doe.. Walaupun student lagi cam aku nih.. Da problem is.. income depa riban2 tur permonth.. N depa still student? Dapat duit tang mana? Erm.. angpa kena pergi sendiri la STS ni.. 5 Feb ni ada lagi.. Kat  Seri Pacific.. Nak pergi tak? Jom jom jom! Aku pergi!!!! Yeay!! Cam besa.. Nak tau lebeyh lanjut PM emel aku.. Hohoho..

Wokey.. Kembali ke pangkal jalan.. Aku mang nak tegur dia.. Siap berniat nak tangkap gambar.. Bleyh update kat blog.. Ala.. Cam blogger lain selalu buat.. Contoh mudah.. Bila Fatin liyana jumpa Maria Elena.. Depa tangkap gambaq.. Bila jumpa Ayunar.. Tangkap gambaq.. pastuh update lam blog.. Hahaha.. Aku pon nak gak.. Tapi.. Aku kan PEMALU.. so.. Aku just diam menyepi jerla.. Erm.. Padahal dia dok depan sikit jer dari aku... Mmmm alangkah pemalunya aku.. Hahahahaha

Ok.. Aku senaraikan beberapa sebab kenapa aku malu..

1. Aku memang pemalu orangnya.. Hikhikhik
2. Dia tak kenal aku.. 
3. Follower dia dah ramai.. 10 kali ganda lagi ramai dari aku..
4. Nanti Gegirl dia marah. Tak pasai2 aku kena hayun ngan kerusi.
5. Dia dah WORLD TEAM.. Aku baru Distributor biasa. Wa!!!! Sogan!!!


Apa itu WORLD TEAM? Apa itu Distributor.. Korunk boleh jumpa hanya in HERBALIFE.. (^_^) heeeeee

Ok.. sekarang aku nak cerita plak kenapa aku consume HERBALIFE..

Aku kurus... Berat aku tak cukup.. Aku tak boleh nak derma darah.. Kesian kan? Bila kita ada niat baik.. Tapi tak berkesampaian.. Huhuhuhu.. Jadi.. Kawan aku suggest aku consume produk Herbalife yang dipanggil Formula 1.  Aku tak percaya.. Aku dah try consume macam2.. (Tak perlu nak sebut nama sebab takut kena saman. Hehehe) Still tarak hasil... Sedeh.. Tapi, bila aku pergi  STS Pullman yang lepas.. Aku percaya.. Aku jumpa ramai orang yang dah improve masalah kesihatan. 

Eezima (penyakit kulit)
Resdung
Migraine
Very Low Energy (Bawak moto pon tertidur)
PJK (Perut Jauh Kedepan - Lelaki)
Senggugut
Period tak teratur
Melepas Saham Sebulan sekali (kesiannya.. lebeyh faymes dengan gelaran sembelit)
Diabetis
Darah tinggi
Jerawat batu
Semua ada...

Bila consume Produk Herbalife.. Semuanya dah BYE BYE BYE! Wow.. Amazing.. Aku jumpa mereka live.. Testimonial Live.. First time in my life.. Aku terharu bila tengok mereka cerita masalah kesihatan mereka dan excited bila kesihatan mereka dah improve. Seriously sampai menitis air mata bila tengok makcik yang happy sampai melompat atas stage. Huhuhu Guys.. You must see this.. N.. Teruja bila tengok RAMAI ORANG YANG DAH NAIK & TURUN BERAT BADAN KAW KAW! Aku tak percaya dulu mereka adalah orang yang berbadan kerempeng seperti aku dan ramai dari mereka yang berbadan gempal, skrang dah jadi solid. Pergh.. Luar biasa wa cakap lu... Trust me.. Korunk kena tengok sendiri..!

Meh aku senaraikan kenapa aku consume Herbalife :

1. Aku nak naik berat badan
2. Aku tak nak diabetis / darah tinggi macam arwah atok & nenek aku
3. Aku nak healthy lifestyle
4. Aku tak nak migraine, low energy & period pain mcm selalu
5. Aku suka sebab Formula 1 perisa Chocolate sangat2 sedap!
6. Aku sayang family aku, so aku kena soh mereka consume Herbalife? How? I have to consume it first! Yeay!!!

And..

AKU NAK TERUS MENYAMPAIKAN MISI & VISI HERBALIFE...!!


Ok.. Kalau nak tau apa itu HERBALIFE, cam biasa.. Emel me ok.. 
Nak story panjang2 nanti korunk malas nak baca plak..
But seriously, sekarang baru aku tau nilai sebuah kesihatan.. (^_^)
\\\AKU AKAN CONSUME HERBALIFE SAMPAI BILA-BILA!///

Teehee!!

P/S buat Brader Joe (itupun kalau dia sudi singgah belog pinky aku) : Bro.. Solute sama lu.. Sorry tak berani nak tegur.. Kite kan pemalu.. Hikhikhik



Thankz for reading!!(^_^)

2 comments:

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

herbalife ni ok ek? mcm penah dgr,, ermm,,

Lady Shana Sweet said...

@ Ok sangat.. Beckham & Messi pon consume Produk Herbalife.. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...