Sunday, February 12, 2012

1234 aku 456... Aku jumpa Neelofa time uji bakat mentor!!



:: Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!! ::
Hai korunk! Ngah wat per! Hihihi Aku tau ramai yang pening kepala baca entri aku pasal " Balas lah ye". Disebabkan ramai yang tak paham apa yang abg Sidi Meru tu cakap, aku pon wat update version punye.. Hahaha! Wokey.. Lupakan pasal Abg Sidi Meru, kita ceghita pasal Neelofa! Sapa tak kenal awek cantek lagi hot nih? Cepat! Pergi bukak profile aku, muka dia sebijik cam muka aku.. Hahaha <-- perasan!

Korunk.. aku TERPAKSA tangkap gambar ngan dia tadi weyh.. Siyes.. Tadi aku nak gi uji bakat mentor... Erkkk.. Aku yg nak gi uji bakat? For sure, belum sempat aku kluarkan suara merdu aku yang bak buluh lemang ni, aku dah kena reject weyh. Aku temankan member aku, si Zann Remon ni. Time dia tengah auditon, apa lagi, aku, kak ema, kak fath & fairuz pergi la buat lawatan sambil cuci2 mata kat IKEA... Lepas hantar kak ema kerja, tinggal la kami bertiga terkapai-kapai mencari destinasi. Sempat sesat jugak tau kat area Damansara tu. Akhirnya, kami pon lepak la kojap kat 1 Utama.. 

Nak dijadikan ceghita nih, masa kami dok cari jalan untuk kembali ke pangkal jalan(surau), tetiba terjumpa event Samsung. Pastu, tup tup! Ada Neelofa!! Asalnya aku just nak tengok, shantek teramat ke dia? Aku dekat kan la diri kat stage tu. Tetiba DJ tu tarik kite orang suruh tangkap gambar ngan Neelofa! Hello! Apa kejadahnya. Kalau paksa tangkap gambar ngan K-Pop aku terus meloncat pelok depa. Oooppss! Hahaha.. Dalam keadaan terPAKSA RELA tu, aku tangkap gak gambar ngan dia.. Dia mang shantek doe.. Tak dinafikan.. Kulit muka licin jer.. Hukhukhuk Tapi aku merasakan aku tetap sejuta kali lagi shantek dan omel lotey dari dia! Hahaha (Sila lempang aku biar aku sedar diri!)


See!! Camera HP Fairuz ni pon mengerti taw.. (Mengerti tu yang tak tahan) Bila orang shantek macam aku tangkap gambar, dia blur kan.. Sebab? Shannnnntekkk sangat! Kwang kwang kwang!!


~KISAH AKU DAN NEELOFA BERAKHIR DI SINI~

1234 AKU 456

Ada apa seyh? Huhuhu Sebenarnya, aku nak ucapkan riban-ribanan dan juta-jutaan terima kasih kepada Yadz, sebab mention aku dalam entri dia. Hhihihi ( klik SINI ). terharu seyh.. 1234 Muah balik kat awak taw.. Hikhikhik.. Dan.. disebabkan aku yang ke 1234, aku pon tunggu jer saper follower aku yang ke 456. Dan... Jeng jeng jeng!!



Ok.. Dba Dealova !! Thankz for being my 456!! Hahah Aku tiru ayat hang Yadz! Aku nak ucapkan, ribuan terima kasih kepada yang sudi menjadi follower aku.. AKu tak kesah, korunk nak follow ke tak belog usang tapi omeyl aku nih, yang penting, niat aku berbeloging sebab nak eratkan hubungan antara kita sesama manusia! Cececeh! Sebab tu aku selalu mengomen... Siyes.. bila aku baca belog, aku rasa korunk tengah bercakap ngan aku and bila aku update entri, aku rasa cam korunk tengah dengar segala luahan perasaa aku, melayan karenah aku yang sangat sweet ni.. Hihihi  Lagi, kepada yang selalu mengomen kat entri aku.. Aku sayang korang la.. Ingin sangat nak jumpa! Kepada Bro Arelan, kite siyes nak jumpa bro. Hehe nak tuisyen Bahasa Jepun. kah kah kah. Bila tengok blogger wat entri pasal gathering, aku pon mula la jeles.. Wa!!! Bila la aku dapat jumpa korunk sumer. Sob sob sob!

Dah dah.. Cukup lah itu! Kesian kat korunk kena baca entri aku yang panjang lebar nih! 


Ini Fairuz ngan Neelofa! Korunk jeles tak? Aku tak jeles pon...


Dan ini gambar retisss!!!


Zann Remon! Suara dia sedap dowh.. Tapi Ajai belum terbukak hati nak bagi peluang kat dia.. 
Korunk tolong la doakan member aku nih dapat capai impian dia tok jadi retiss tuh. Hahahaha

OK! Dah dah! kali ni aku betul-betul nak buat penutup untuk entri aku. Aku ngantuk nih, sebab baru abis karok kat Malaysian Idols. Hahaha U HAVE??!! nak terkeluar la kerongkong aku ni jerit2 menyumbangkan & melarikan segala ton dan picing! (eja pon aku belasah) Ok la korunk, aku nak tido lu.. 

Nak gatal + gedik sikit malam ni bleyh? Muah muah muah!

TEEHEE!!





Thankz for reading!!(^_^)

16 comments:

sea_lavender said...

wah2 jumpe retes hehe =D

sea_lavender said...

wah2 jumpe retes la hehe =D

aReLaN said...

saya jeles.arghhh..kenapa neelofa ku buat aku begini...wuuuu

QasehSuci said...

mmg terpegun dgn kecantikkan semulajadi neelofa tu...untung badan...:)

SyamimiNazifa said...

untunglah jumpa artis :)

chemay said...

kurusnyaaa gurl tuhhh
O__O
*jeless

MaYa MustWany said...

pieewiit jmpa nealofa..

dyabunga said...

wah..jumpe neelofa..dah lah dya suka tgk muka dya.. cantik.. nk belajar jugak bahasa jepun dpn lan..haha..

هانيم إرشاد said...

pewiittt.. untung laa dpt jumpe neelofa :) hehee

♥e'in♥ said...

e'in tak minat neelofa!!! hehehe

ayanuts said...

kurusnya neelofa ni..he..he..untg laa dpt tgkp gmbr dgn org cntk :)

syiela said...

best ker neelofa.. hahahaha

chemay said...

bila nak apdet nie sayangg oi
:)

Boni JLL3 said...

pewwittt...dapat gambar dgn neelofa tu.. :)

O CIKTEDDY said...

hamboi..kemain.huhu

Iena Eliena said...

Blogwalking here...

cik iena follow your blog..
follow my blog juga ye(^_~)
www.ienaeliena.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...