Monday, February 6, 2012

Aku baru nak terkedek-kedek macam itik

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalam & hye korunk!!
Aku just nak share kat korunk yang aku dah belanjakan baucer buku 1 Malaysia aku sebanyak.... Seratus ringgit!! Yeay!!! Hahahahah.. Nak tau aku beli apa? 

Pertama, yang aku idam-idamkan.. Sebelum dapat baucer buku pon aku dah idam-idamkan this thing.. Bagi aku sangat-sangat berharga.. First time aku beli sendiri.. Hehehe.. TAFSIR AL-QURAN yang cute!! Yeayyy!! Mula-mula aku fikir nak beli yang berzip2 tu, tp aku rasa cam tulisan dia kecik sangat.. Nanti tajwid aku jadi lintang pukang... (Salahkan tulisan pulak)  Aku mang nak carik tafsir Al-Quran yang kecik, ringan dah mudah di bawa.. Kenapa Tafsir Al-Quran..? For me, kalau baca, tapi tak faham maksud.. Macam no input.. Setiap orang berbeza pendapat.. Tapi sapa setuju ngan aku? Sila angkat hidung masing-masing! Jom beli tafsir Al-Quran ramai-ramai. Murah jer aku beli.. Dua puluh lima ringgit malaysia SAHAJA!!

Apa lagi yang aku beli sampai seratus? Erm, aku beli buku Awesome Vocabulary, to improve my Vocab & My English yang ntah macam mat salleh celop.. Hahaha, Lagi.. Aku beli buku Word Search.. Untuk aku isi masa lapang aku bile internet connection down secara membabi gila..  dan aku beli noveli English, "Away for the weekend"... Amacam? Cara tak? Semua ni bertujuan untuk peningkatan kendiri ye.. Hahah Word search tu jugak boleh aku guna untuk melatih ketajaman panca indera aku.. Hahahahah 

Lagi RM100 aku nak beli apa yer? Yang berlegar2 lam kepala hotak aku.. Satu lagi Tafsir Al-Quran untuk aku hadiahkan kepada MR.R aku, Stationery yang kwaii macam aku jugak.. (Bajet kawaii) Buku resepi untuk mak aku, and...... Aku dah jatuh cinta ngan satu buku nieh!  Lets learn Korean English Fluencely!!! Hahahah Tapi tadi pagi aku SKYPE ngan mak aku.. & Sodeyhnyer.. Mak tak kasi aku beli buku cakap korea tu.. Katanya tak ada faedah!! OMO!! Mana ada mak!! Manalah tau kan..satu hari nanti aku leh gi South Korea, gi Nami Island, Seoul.. Jeju Island!! Arghhh ( InsyaAllah... ) Tak ker rugi kalau aku tak beli siap-siap.. Hahaha 

OK

Dah dah.. Aku nak mandi lu.. Lepas ni nak gi Ampang sebarkan misi nutrisi!! Yeehaa!!
Sape nak hantar aku ke LRT Sg. Besi? Aku kasik dia satu flying kiss.. Hahahah Astaghfirullahalazim (Sambil geleng-geleng kepala)..

~ TEEHEE ~




Thankz for reading!!(^_^)

17 comments:

H.J said...

best lor dapat baucer untuk beli buku..haha..

aReLaN said...

kat rumah saya ada je tafsir tapi jarang nak baca.waaaaaa...jahilnya diri ini kurasakan

김휴아 said...

OMG, nak juga xD Tafsir al-quran yang saya jumpa semuanya in jawi. omg

Lady Shana Sweet said...

H.J : hihihi rezeki...

arelan : takper.. lets read it! yeay!

김휴아 : kite beli kat MPH mid valley.. ada jer.. fighting!

laskar pelangi said...

woooo! abs kee baca buku tu nanti?hihi:))

Lady Shana Sweet said...

laskar pelangi :InsyaAllah... hahaha apa2 pun, Tafsir Al- Quran tu mersti khatam!! Yeay!! hahaha

Ida Roslan said...

Wah bestnya tgok die da boleh guna baucer buku tu..entri yang seronok dibca =).

J.Syazwana said...

untung lah dapat sopink buku banyak2. jeles oh. hihihi. kalau dapat belajar bahasa korea memang best tuh.

nia ryani said...

bgus2. blnja dgn berhemah.. hee nia da bz da gna.. hari tu dpt hari tu gak pg beli2 buku..hhehehe

S H I T E Q said...

yeahh. gunakan voucher dgn sebaiknya. ngeh2 :D

mira maisara said...

memang best dpt baucer.. tapi pening nak beli ape..betol x?wahaha

O CIKTEDDY said...

wah..bgsulah beli tafsir..same2 la kite slalu dekatinya.. =)

semutsengal said...

mr.r tu apa ?


r utk raksasa eh ?


LALALALALALALAL

♥e'in♥ said...

untungkan dapat voucher buku.. tu pun ade gak yg pegi jual..

Akim Iqbal said...

Tebainya bukuu

kim heeruul said...

minat korea juga...?
kalau minat, sama la kita.. peace v(^.^)

Princess Nusy said...

bnyknye buku..xguna lg..^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...