Thursday, February 2, 2012

Korunk nak sihat ke tak?

Photobucket
PILATES buat perut aku sakit.. Kalau aku buat 30 hari berturut-turut agak-agak boleh jadi macam Shakira tak? Hahahaha. Apa-apa pun yang penting, setiap pagi aku harus ada Nutrisi yang sehat dalam badan. (^_^)


Pelik la... Kenapa ramai rakyat Malaysia yang tak pentingkan kesihatan?  Makan macam esok nak mati(tak termasuk aku). Kan lagi baik kalau mereka (termasuk aku) beribadat macam esok nak mati? Arghhh!!
Ada yang nak turunkan berat badan, tapi ko melantak Breakfast Subway, Lunch MCD hour, Dinner Nandos! Supper KFC?? Gilorsss! 


Kalau nak naik berat bedan, tak yah bersenam, tak yah jogging! <-- ini tak betol.  Kalau nak naik berat badan, korunk harus bersenam. Kalau tak, canner nak lean muscle? Hadoyai.. Kurang selera makan? Yesss lepas korunk bersenam, korunk pasti akan rasa lapar. Sebab? Dah guna banyak energy. Trust me..



Tak kesah la... nak turun berat badan ke.. nak naik berat badan ke... Yang peting.. Korunk kena bersenam!!



Aku bukan nak gemuk!
Aku bukan nak kurus!
Aku bukan nak caktik!
AKU NAK SIHAT!
AKU NAK SIHAT!
AKU NAK SIHAT!



“Analisa dari Al-Quran dan Hadith menunjukkan setiap bahan utama perubatan mempunyai EMPAT ciri utama iaitu pertama, keupayaan membunuh kuman, kedua, kemampuan membuang bahan-bahan keperluan tubuh yang berlebihan atau bahan-bahan merbahaya, ketiga, kebolehan membaik pulih sel-sel tubuh yang telah dirosakkan oleh penyakit, dan keempat, kewujudannya diterima baik oleh sel-sel tubuh – tidak ada kesan sampingan. Adakah ubat-ubatan saudara mempunyai keempat-empat ciri seperti yang disarankan oleh agama?” 
( Credit to : aminherbalife.blogspot.com)

Alhamdulillah.. TQ Allah sebab dah temukan aku dengan makanan yang ada keempat-empat ciri kat atas ni.
TQ Allah.. TQ Herbalife.. 

Thankz for reading!!(^_^)

10 comments:

aReLaN said...

saya pon nak sihat gak!!!herbalife mahal tak??hari tu ada gak nampak kat dataran nilai promo tapi tak sempat nak singgah.badan dah naik.waaaa

ps : congrats sbb menang pencarian bloglist januari tu ye.dah dapat hadiah???

Lady Shana Sweet said...

erk?? ada hadiah ke?? tq.. hihihi

herbalife tak la mahal sngat.. (^_^) kalau berminat.. PM la kat emel kite.. hehehhe

naduta said...

yeah,saya pun dah semakin sihat sebab duduk dgn org yg sihat!

KizZ said...

Saya jugak nak sihat jugak...*eh apa aku cakap ni, eh betul la*

Lady Shana Sweet said...

kak nad : hahahah jogging petang2 kat k10.. lepas ni kite pilates plak sma2

kizz : yeay!!! healthy together..

O CIKTEDDY said...

erk,cik mls brsenam..hehe

Lady Shana Sweet said...

cik teddy!. Hepp!! Takleyh malas2.. nak sehat tak? huhuhu

faizfakhirin said...

hahaaha...mkn la buah cm steve jobs...

tapi sakit itu pasti, mati itu tertulis...hehehe

♥e'in♥ said...

tiap2 sabtu pagi e'in jogging dgn bf.. hehehe

O CIKTEDDY said...

nak!haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...