Saturday, October 27, 2012

S4 - Boyband Indonesia ala-ala Kpop yang Kpop banget!!



Assalamualaikum.. Salam... Somebody in da house? Woo.. woo.. woo.. Im just asking.. and now Im gonna sharing.. Ok.. Maybe some of you tak berapa nak suka pasal Kpop or what so ever.. Boleh disingkatkan.. If you are Kpop Haters.. Im warning you.. Jangan nak mengomen macam2 ok.. If korang komeng pong aku tak approve. Bleyh tak? Like I said before.. Aku tak memuja mereka, malah tak pernah melakukan pemujaan ke atas mereka. Itu SYIRIK!! Im just SUKA! tu jer.. So, if korang nak komen ke.. kritik ke.. 


U are allow to do it BUT! No kesat, kesat, ok.. Hihihi  


Jauh menyimpang dari tajuk asal entry..
Im intrested with this one boyband from Indonesia. Nama group ni S4. If im not mistake, its stand for Superstar 4.. Maybe disebabkan dorang ada 4 members kot.. Yang Sweet, Sexy, Smart & Sentimental (4S)


Nak dijadikan gossip.. Oppss! Gossip ker.. Hehehe.. Dorang 1st winner dari satu "ajeng" or 1 contest sponsored in Indonesia, so they have a 6 months training in Korea.  Amazing right? or Should is say.. 




UNTUNGLA...




 Hihihihi... Mereka ni terdiri daripada Jeje, Alif, Arthur, & Firly.


Dengar citer, MV dorang ni diarah oleh pengarah MV terkenal korea.. (pernah terbaca.. tapi dah tak ingat nama) Pengarah tu jugak merupakan pengarah MV yang pernah buat MV untuk Idol Group cam SUJU.. Erk.. banyak lagi la.. Tu je la yang aku ingat pun adoiii..yai!!


Ok.. Bila realese teaser group nie dengan 1st Single Album - Sexy, Sweet, Smart & Sentimental keluar, banyak pro dan kontra nya. Ada komeng +ve.. Ada yang -ve.. So banyak plus minus nya.. 
(Maths la plak..).


But for me.. Its a good collaboration between two countries.. Untuk sama2 memajukan insdustri hiburan meraka. Meluaskan persada pasaran.. Macam S4 nie.. MV release hampir 68 buah negara.. Dalam 2 version.. Indonesian & English version.. Korean version gonna be kot.. Sape tau.. rezeki dorang an? If im not mistake la.. SO.. UNTUNGLA... betul tak..


Dorang ni ft dengan Hyuna 4 minute. Tak silap, dorang ni a part of YS Entertaiment.. 
Tapi.. Malaysia pong apa kurang nya.. We have Dato' Siti, Yuna, Miz Nina, Sheila Hamzah yang makin comeyl bila dah pakai tudung... Pon dikenali dipersada dunia.. Sape lagi? RAMAI lagi an? And we have to pround of it.. Sebar2kan pada industri hiburan dunia yang MALAYSIA juga BOLEYH! We can do it!! Yeah!



MALAYSIA BOLEH!



Najwa Latif, Ainan Tasneem.. (aku tak reti nak describe apa kat dak kecik berbakat gedabak ni)
Ok.. Tanpa melengahkan masa.. Sama-sama kita saksikan Klip Video terbaru dari S4.. She is My girl.. 
Dont touch! Touch! Touch!
(ala-ala host la plak an...)






My opinion la kan..Lagu dorang ni kira ohsem jugak la bagi aku. Sebab "beat" memang Kpop banget. Bahasa mudah difahami.. So tak la terkial2 nak carik lirik lagu yang di "romanization" an. Sebutan Hanguk pon ntah pape an.. Tapi for Kpop lovers, its not a problem isnt it? Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. So.. Not bad la untuk korang enjoy.. Selera masing-masing.. Huhuhu

Pengakuan ikhlas dari aku.. I LOVE THIS SONG!


Please leave your comment.. 
Tu pong kalau nak komeng.. Tak paksa pong..


Credit to :
http://www.lovelytoday.com/topkpop/2012/10/20/12755/teaser-she-is-my-girl-s4-di-youtube-menuai-pro-kontra
http://www.lovelytoday.com/topkpop/2012/10/26/12955/finally-s4-rilis-full-mv-she-s-my-girl
http://biibee.blogspot.com/2012/10/profile-biodata-s4-boyband-indonesia.html
http://biibee.blogspot.com/2012/10/s4-boyband-indonesia-feat-hyuna-4minute.html



Special thanks to:

Mr. Satellite Parabola sebab kalau takderk menda alah ni.. Susah la nak tengok Channels yang kerenn habis dari Indonesia.. Sekali pasang... Takyah bayar tiap bulan macam @#$%^...


TEEHEE




Photobucket

Thankz for reading!!(^_^)

2 comments:

Anonymous said...

betul betul betul. ^^

shahrul hairy said...

hello Shana!

saya tertarik ngan post "tudung bawal" u tulis tu.. saya ada letak dalam page facebook saya =D

hope u tak marah ek? *peace*

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=395854993820068&id=202565094516

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...