Sunday, January 29, 2012

Jumpa abg blogger, aku tak berani nak tegur

Photobucket
Hai kalian... Sekian lama aku tak update entry. Almaklumla.. Aku sudah bz sekarang.. Well.. Mau jadi "Wellness coach" yang berkaliber... Hahahaha.. Yo.. mau saya jadi coach anda? Just E-mel me.. Then, kita sembang kencang di situ.. Yezza.. Well, back to da topic... Arini aku jumpa salah seorang blogger yang "ehem-ehem" arini... Kenapa "ehem-ehem"? Takut Mr. R baca entry aku dan dia akan marah aku sebab puji jejaka lain hansom. Ooops! Da terkeluar secara tak sengaja.. Keh keh keh.. Siapakah beliau? Jeng jeng jeng! Beliau adalah.... 












Hahaha.. Sorry bro.. Curik banner U yer bro.. Hehehehe (klik banner untuk ke blog beliau)

Macam tajuk yang aku taip kat atas tu.. Aku jumpa Brader Joe ni kat satu event yang dipanggil STS.. Stand for Success Training Seminar di Pullman Hotel Putrajaya.. Mak aih...!! Mang aku jumpa ramai orang yang success.. Income riban2 doe.. Walaupun student lagi cam aku nih.. Da problem is.. income depa riban2 tur permonth.. N depa still student? Dapat duit tang mana? Erm.. angpa kena pergi sendiri la STS ni.. 5 Feb ni ada lagi.. Kat  Seri Pacific.. Nak pergi tak? Jom jom jom! Aku pergi!!!! Yeay!! Cam besa.. Nak tau lebeyh lanjut PM emel aku.. Hohoho..

Wokey.. Kembali ke pangkal jalan.. Aku mang nak tegur dia.. Siap berniat nak tangkap gambar.. Bleyh update kat blog.. Ala.. Cam blogger lain selalu buat.. Contoh mudah.. Bila Fatin liyana jumpa Maria Elena.. Depa tangkap gambaq.. Bila jumpa Ayunar.. Tangkap gambaq.. pastuh update lam blog.. Hahaha.. Aku pon nak gak.. Tapi.. Aku kan PEMALU.. so.. Aku just diam menyepi jerla.. Erm.. Padahal dia dok depan sikit jer dari aku... Mmmm alangkah pemalunya aku.. Hahahahaha

Ok.. Aku senaraikan beberapa sebab kenapa aku malu..

1. Aku memang pemalu orangnya.. Hikhikhik
2. Dia tak kenal aku.. 
3. Follower dia dah ramai.. 10 kali ganda lagi ramai dari aku..
4. Nanti Gegirl dia marah. Tak pasai2 aku kena hayun ngan kerusi.
5. Dia dah WORLD TEAM.. Aku baru Distributor biasa. Wa!!!! Sogan!!!


Apa itu WORLD TEAM? Apa itu Distributor.. Korunk boleh jumpa hanya in HERBALIFE.. (^_^) heeeeee

Ok.. sekarang aku nak cerita plak kenapa aku consume HERBALIFE..

Aku kurus... Berat aku tak cukup.. Aku tak boleh nak derma darah.. Kesian kan? Bila kita ada niat baik.. Tapi tak berkesampaian.. Huhuhuhu.. Jadi.. Kawan aku suggest aku consume produk Herbalife yang dipanggil Formula 1.  Aku tak percaya.. Aku dah try consume macam2.. (Tak perlu nak sebut nama sebab takut kena saman. Hehehe) Still tarak hasil... Sedeh.. Tapi, bila aku pergi  STS Pullman yang lepas.. Aku percaya.. Aku jumpa ramai orang yang dah improve masalah kesihatan. 

Eezima (penyakit kulit)
Resdung
Migraine
Very Low Energy (Bawak moto pon tertidur)
PJK (Perut Jauh Kedepan - Lelaki)
Senggugut
Period tak teratur
Melepas Saham Sebulan sekali (kesiannya.. lebeyh faymes dengan gelaran sembelit)
Diabetis
Darah tinggi
Jerawat batu
Semua ada...

Bila consume Produk Herbalife.. Semuanya dah BYE BYE BYE! Wow.. Amazing.. Aku jumpa mereka live.. Testimonial Live.. First time in my life.. Aku terharu bila tengok mereka cerita masalah kesihatan mereka dan excited bila kesihatan mereka dah improve. Seriously sampai menitis air mata bila tengok makcik yang happy sampai melompat atas stage. Huhuhu Guys.. You must see this.. N.. Teruja bila tengok RAMAI ORANG YANG DAH NAIK & TURUN BERAT BADAN KAW KAW! Aku tak percaya dulu mereka adalah orang yang berbadan kerempeng seperti aku dan ramai dari mereka yang berbadan gempal, skrang dah jadi solid. Pergh.. Luar biasa wa cakap lu... Trust me.. Korunk kena tengok sendiri..!

Meh aku senaraikan kenapa aku consume Herbalife :

1. Aku nak naik berat badan
2. Aku tak nak diabetis / darah tinggi macam arwah atok & nenek aku
3. Aku nak healthy lifestyle
4. Aku tak nak migraine, low energy & period pain mcm selalu
5. Aku suka sebab Formula 1 perisa Chocolate sangat2 sedap!
6. Aku sayang family aku, so aku kena soh mereka consume Herbalife? How? I have to consume it first! Yeay!!!

And..

AKU NAK TERUS MENYAMPAIKAN MISI & VISI HERBALIFE...!!


Ok.. Kalau nak tau apa itu HERBALIFE, cam biasa.. Emel me ok.. 
Nak story panjang2 nanti korunk malas nak baca plak..
But seriously, sekarang baru aku tau nilai sebuah kesihatan.. (^_^)
\\\AKU AKAN CONSUME HERBALIFE SAMPAI BILA-BILA!///

Teehee!!

P/S buat Brader Joe (itupun kalau dia sudi singgah belog pinky aku) : Bro.. Solute sama lu.. Sorry tak berani nak tegur.. Kite kan pemalu.. Hikhikhik



Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, January 5, 2012

Pencarian BlogList terhebat JANUARI


Photobucket

:: Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia ::

Huhuhu korunk sehat? Aku alhamdulillah sehat. Hihihihi Bertambah gumbira bila aku dah naik berat badan 1 kg.. Hahaha Pagi2 aku shake shake Shakira.. Erm.. Kau ada nak shake? Fine.. If korunk takderk.. Usahakan untuk shake shake Shakira di pagi hari.. opps.. Bukan Shake Shakira ok.. SHAKE HERBALIFE..

Argh.. Promote pulak..

Aku dah lama tak kena tag. Dan sememangnya aku rindu sangat nak kena tag oleh rakan2 blogger yang gojes. Tak tag aku tak gojesss.. Hahahaha! <-- gilozzzz..  Dan aku baru perasan yang aku telah di tag oleh seorang insan.. Siapa kah dia? Moh klik A'ishah. Thanks dear, for tagging me.. So.. Dia tag pasal apa ni? Pasal apa? Aku awek matluthfi90 ke? Nak tau apa? Cek ke daot bebeh!!

P/S Sila klik Banner di bawah untuk keterangan lebeh lanjut!


Ok.. Sapa yang terpandang, terlihat, terbaca dan seantero dengannya.. Dengan kuasa bulan! Secara automatik anda telah di tag! Hahaha Toksey nak segan silu.. Moh kita meriahkan segmen ini. Yezza!!

Dan.. Dengan ini.. secara rasminya.. Aku nak tag.. 
Jeng jeng jeng!
Abang macho kita!

MR. ARELAN

Hehehe ini kerana beliau sangat ramah dan ceria untuk selalu komeng di entri aku.. Hihihi Gud Luck bro!

Korunk nak rasa bertuah tak?? Sila la komeng.. Sila la komeng.. Hahahhaha <-- SEWELLLL



Thankz for reading!!(^_^)

Tuesday, January 3, 2012

Curang.. Bukannya jurang


:: Assalamualaikum, Salam 1 Malaysia!! OHAIYO!!! ::

Korunk apa khabar sumer? Sihat? Pagi ni aku breakfast dengan telur separuh masak. Letak kicap sikit. Awwww memang syok habisss.. Takde benda yang aku nak citer sangat hari ni. Cuma aku nak bagitau korunk yang aku dah JATUH CINTAN dengan mamat nippon nieh.. Hahah Canner? CURANG sebentar dengan oppa aku yang berada di Kurea.. Alahai... LAYANNN...





     


How? How? How? Hansom tak mamat nippon ni? Hahaha Aku tak tau nape aku leh suka kat dia.. Tapi, seperti biasa.. aku melihat raut wajahnya seperti perempuan. Mungkinkah kerana itu aku menyukai dia.. Sebab dia macam perempuan? Aku suka perempuan? Ewww?? Bukan! Aku berada di garisan yang normal. Hahaha Mungkin sebab aku punya mata terasa bersih bila tengok wajah dia. Hahaha W/pun sesetengah orang kata, LELAKI KUREA dan MAMAT NIPPON kelihatan seperti PONDAN.. Arghh Pedulikan.  Sesungguhnya mereka lebih kelihatan bersih, kemas dan maskulin berbanding ABANG BANGLA. Dan aku tau, mereka yang berkata sebegitu rupa hampagass sememangnya mereka cemburu buta  hakikinya.. Muahaha. Ok... Aku sudah mencarut terlebih. Sekian, harap maklum!

Opss lupa nak perkenalkan.. Hihihi Nama dia Kamenashi Kazuya.. Cari Pokcik Google untuk keterangan lebih lanjut. Hahaha Aku pong tak carik info pasal mamat ni lagi. Sebab tengah BZ menggodek pic dia yang GOJESSS & HANSOM ituh.. Hihihi





Atau mungkinkah sebab ini.. Arh.... Mereka kelihatan seperti dua dua serupa pelanduk! Eh! 
Pelanduk dua serupa! (0,o)



Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, January 1, 2012

Selamat Tinggal 2011.. WELCOME 2012

Photobucket

Hai korunk! Sekian lama aku tak update belog aku an?  Lepas entri pasal awek matluthfi90, aku terus sonyap.. Korunk jangan risau.. Dia tak marah aku pong.. Dia dah text aku semalam.. Hahha Itu tipu. BTW, sape yang mengaku dia awek matluthfi90, aku nak bagitau yang korunk memang


GOJESSSSSSS HABISSSS!!


Ala.. Ilex la.. Mana la tau impian menjadi kenyataan kan.. Kot kot matluthfi90 TERbaca entri aku.. TERtengok komeng korunk & TERgerak hati untuk bukak belog korunk dan TER TER TER yang seterusnya.. Hihihihi 


Tapi.. Aku nak MINTAK MAAF sebab masih belum sempat untuk membalas kunjungan kalian.. Bukan hape.. Sejak dua menjak ni, aku tersangatlah busy.  Hehehe Miting sana... miting sini.. Dating sana.. Dating sini.. Oppss! Maaf. Dating itu bukan aku. Hehehe. Tapi asalkan korunk tinggalkan link or komen kat entri.. InsyaAllah.. aku pasti akan lawat korunk balik. Yang aku belom polo.. InsyaAllah aku akan polo k.. hehehe

Korunk sumer apa cer? Tahun baru! Azam barukan? Ada tak sesapa yang berazam untuk penuhkan azam tahun 2011 yang tak penuh lagi? Aku ucapkan gud luck pada korunk. Walaupun azam tu korunk dah buat bertahun-tahun lepas yang penting.. kita kena capai azam tu! 

YEYEAHH!!!

Entri kali ni takderk gambar atau sebagainya. Entri bergambar.. Tunggu next entri.

Sebab aku berada dalam keadaan yang tak stabil di mana aku baru lepas kena simbah dengan air satu baldi.

ASAMDOL betol!

Ini sumer RUBY punye angkara!

O.. Mentang2 ko dah basah kena simbah, ko kenakan aku pulak?

Apa-apa pun Ruby, aku doakan semoga segala impian ko tercapai.. Amiiinnn..
Semoga panjang umur, murah rezeki, cepat kaya.. cepat kawen..

HAPPY BIRTHDAY!!

Untung laaaaaa birthday 1 aribulan 1

Kepada korunk.. Aku doakan semoga korunk pun dapat mencapai azam tahun baru.

Azam aku??? 

Erm.. Apa erk?

Apa erk?

Apa erk??

Azam aku..

AKU NAK PERGI KOREA!!!!! 

Nami Island Doe.. Winter Sonata!!

DUSH DUSH DUSH!

Okeyh! Berangan!


TEE HEE


Nota Kaki : Tak puas hati betol OTAI FLOOR tak basah.. Takpe Kak Nad.. Tak per... Hohohohoh

Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...