Sunday, February 12, 2012

1234 aku 456... Aku jumpa Neelofa time uji bakat mentor!!



:: Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia!! ::
Hai korunk! Ngah wat per! Hihihi Aku tau ramai yang pening kepala baca entri aku pasal " Balas lah ye". Disebabkan ramai yang tak paham apa yang abg Sidi Meru tu cakap, aku pon wat update version punye.. Hahaha! Wokey.. Lupakan pasal Abg Sidi Meru, kita ceghita pasal Neelofa! Sapa tak kenal awek cantek lagi hot nih? Cepat! Pergi bukak profile aku, muka dia sebijik cam muka aku.. Hahaha <-- perasan!

Korunk.. aku TERPAKSA tangkap gambar ngan dia tadi weyh.. Siyes.. Tadi aku nak gi uji bakat mentor... Erkkk.. Aku yg nak gi uji bakat? For sure, belum sempat aku kluarkan suara merdu aku yang bak buluh lemang ni, aku dah kena reject weyh. Aku temankan member aku, si Zann Remon ni. Time dia tengah auditon, apa lagi, aku, kak ema, kak fath & fairuz pergi la buat lawatan sambil cuci2 mata kat IKEA... Lepas hantar kak ema kerja, tinggal la kami bertiga terkapai-kapai mencari destinasi. Sempat sesat jugak tau kat area Damansara tu. Akhirnya, kami pon lepak la kojap kat 1 Utama.. 

Nak dijadikan ceghita nih, masa kami dok cari jalan untuk kembali ke pangkal jalan(surau), tetiba terjumpa event Samsung. Pastu, tup tup! Ada Neelofa!! Asalnya aku just nak tengok, shantek teramat ke dia? Aku dekat kan la diri kat stage tu. Tetiba DJ tu tarik kite orang suruh tangkap gambar ngan Neelofa! Hello! Apa kejadahnya. Kalau paksa tangkap gambar ngan K-Pop aku terus meloncat pelok depa. Oooppss! Hahaha.. Dalam keadaan terPAKSA RELA tu, aku tangkap gak gambar ngan dia.. Dia mang shantek doe.. Tak dinafikan.. Kulit muka licin jer.. Hukhukhuk Tapi aku merasakan aku tetap sejuta kali lagi shantek dan omel lotey dari dia! Hahaha (Sila lempang aku biar aku sedar diri!)


See!! Camera HP Fairuz ni pon mengerti taw.. (Mengerti tu yang tak tahan) Bila orang shantek macam aku tangkap gambar, dia blur kan.. Sebab? Shannnnntekkk sangat! Kwang kwang kwang!!


~KISAH AKU DAN NEELOFA BERAKHIR DI SINI~

1234 AKU 456

Ada apa seyh? Huhuhu Sebenarnya, aku nak ucapkan riban-ribanan dan juta-jutaan terima kasih kepada Yadz, sebab mention aku dalam entri dia. Hhihihi ( klik SINI ). terharu seyh.. 1234 Muah balik kat awak taw.. Hikhikhik.. Dan.. disebabkan aku yang ke 1234, aku pon tunggu jer saper follower aku yang ke 456. Dan... Jeng jeng jeng!!



Ok.. Dba Dealova !! Thankz for being my 456!! Hahah Aku tiru ayat hang Yadz! Aku nak ucapkan, ribuan terima kasih kepada yang sudi menjadi follower aku.. AKu tak kesah, korunk nak follow ke tak belog usang tapi omeyl aku nih, yang penting, niat aku berbeloging sebab nak eratkan hubungan antara kita sesama manusia! Cececeh! Sebab tu aku selalu mengomen... Siyes.. bila aku baca belog, aku rasa korunk tengah bercakap ngan aku and bila aku update entri, aku rasa cam korunk tengah dengar segala luahan perasaa aku, melayan karenah aku yang sangat sweet ni.. Hihihi  Lagi, kepada yang selalu mengomen kat entri aku.. Aku sayang korang la.. Ingin sangat nak jumpa! Kepada Bro Arelan, kite siyes nak jumpa bro. Hehe nak tuisyen Bahasa Jepun. kah kah kah. Bila tengok blogger wat entri pasal gathering, aku pon mula la jeles.. Wa!!! Bila la aku dapat jumpa korunk sumer. Sob sob sob!

Dah dah.. Cukup lah itu! Kesian kat korunk kena baca entri aku yang panjang lebar nih! 


Ini Fairuz ngan Neelofa! Korunk jeles tak? Aku tak jeles pon...


Dan ini gambar retisss!!!


Zann Remon! Suara dia sedap dowh.. Tapi Ajai belum terbukak hati nak bagi peluang kat dia.. 
Korunk tolong la doakan member aku nih dapat capai impian dia tok jadi retiss tuh. Hahahaha

OK! Dah dah! kali ni aku betul-betul nak buat penutup untuk entri aku. Aku ngantuk nih, sebab baru abis karok kat Malaysian Idols. Hahaha U HAVE??!! nak terkeluar la kerongkong aku ni jerit2 menyumbangkan & melarikan segala ton dan picing! (eja pon aku belasah) Ok la korunk, aku nak tido lu.. 

Nak gatal + gedik sikit malam ni bleyh? Muah muah muah!

TEEHEE!!





Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, February 9, 2012

BALAS LAH YE (update version)

Follow c u t e s e c r e t s for more cute photos ♥

Assalamualaikum & Salam 1 Malaysia

Hye korunk? What's up? Ok.. Sila dongak kepala anda dan lihat apa yang ada di atas. Hehehe. 


"BALAS LAH YE"

Ada apa dengan quote di atas?

Aku tak reti nak ceritakan dengan korunk dari A sampai Z.. TETAPI!! Pernah kah anda texting dengan kawan, member, mahupun BF atau GF atau tunang, atau husband, atau wife anda, atau scandal anda, tapi depa tak balas text(sms) anda? Tiba-tiba menghilang! Macam chipsmore. Kojap ada, kojap tadak! Haiyoook.. Buat kite tertunggu-tunggu je text dia.  Sometime boleh risau tau. Kot kot dia tengah usha mamat/awek lain ke, kena culik alien ke, eksiden naik beskal ke.. merajuk secara tetiba ke.. Macam-macam yang kita akan predict!! Ok.. Ini hanya intro.. Isi yang ingin di sampaikan adalah...




dan jugak yang ini...



Kepada Sidi Meru
Saya sangat teruja untuk berkenalan dengan Abg Sidi.. Hihihi 
Saya mintak maaf kerana meng'print screen'kan FB abg sidi sebagai contoh yang TERBAIK untuk suruh orang balas komen atau text yang orang tak balas-balas.. 

OK!!! SEKARANG SILA KIRA BERAPA BANYAK PERKATAAN " BALAS LAH YE " DALAM ENTRY AKU KALI NI!! 

TEEHEE!!

Update: Ramai yang tanye dikan tu apa? loghat mana? S'wak ke? Erm.. Sebenarnya, mula2 aku pon tak tau dikan tu apa.. Tapi.. bila aku dan otai (Kak Nad) kaji.. Dikan tu = "dekat"... Entah macam mana Sidi Meru tu punya bahasa... Hihihihi


Thankz for reading!!(^_^)

Monday, February 6, 2012

Aku baru nak terkedek-kedek macam itik

Follow [ k a w a i i s e c r e t s . me ] for more kawaii photos ♥

Assalam & hye korunk!!
Aku just nak share kat korunk yang aku dah belanjakan baucer buku 1 Malaysia aku sebanyak.... Seratus ringgit!! Yeay!!! Hahahahah.. Nak tau aku beli apa? 

Pertama, yang aku idam-idamkan.. Sebelum dapat baucer buku pon aku dah idam-idamkan this thing.. Bagi aku sangat-sangat berharga.. First time aku beli sendiri.. Hehehe.. TAFSIR AL-QURAN yang cute!! Yeayyy!! Mula-mula aku fikir nak beli yang berzip2 tu, tp aku rasa cam tulisan dia kecik sangat.. Nanti tajwid aku jadi lintang pukang... (Salahkan tulisan pulak)  Aku mang nak carik tafsir Al-Quran yang kecik, ringan dah mudah di bawa.. Kenapa Tafsir Al-Quran..? For me, kalau baca, tapi tak faham maksud.. Macam no input.. Setiap orang berbeza pendapat.. Tapi sapa setuju ngan aku? Sila angkat hidung masing-masing! Jom beli tafsir Al-Quran ramai-ramai. Murah jer aku beli.. Dua puluh lima ringgit malaysia SAHAJA!!

Apa lagi yang aku beli sampai seratus? Erm, aku beli buku Awesome Vocabulary, to improve my Vocab & My English yang ntah macam mat salleh celop.. Hahaha, Lagi.. Aku beli buku Word Search.. Untuk aku isi masa lapang aku bile internet connection down secara membabi gila..  dan aku beli noveli English, "Away for the weekend"... Amacam? Cara tak? Semua ni bertujuan untuk peningkatan kendiri ye.. Hahah Word search tu jugak boleh aku guna untuk melatih ketajaman panca indera aku.. Hahahahah 

Lagi RM100 aku nak beli apa yer? Yang berlegar2 lam kepala hotak aku.. Satu lagi Tafsir Al-Quran untuk aku hadiahkan kepada MR.R aku, Stationery yang kwaii macam aku jugak.. (Bajet kawaii) Buku resepi untuk mak aku, and...... Aku dah jatuh cinta ngan satu buku nieh!  Lets learn Korean English Fluencely!!! Hahahah Tapi tadi pagi aku SKYPE ngan mak aku.. & Sodeyhnyer.. Mak tak kasi aku beli buku cakap korea tu.. Katanya tak ada faedah!! OMO!! Mana ada mak!! Manalah tau kan..satu hari nanti aku leh gi South Korea, gi Nami Island, Seoul.. Jeju Island!! Arghhh ( InsyaAllah... ) Tak ker rugi kalau aku tak beli siap-siap.. Hahaha 

OK

Dah dah.. Aku nak mandi lu.. Lepas ni nak gi Ampang sebarkan misi nutrisi!! Yeehaa!!
Sape nak hantar aku ke LRT Sg. Besi? Aku kasik dia satu flying kiss.. Hahahah Astaghfirullahalazim (Sambil geleng-geleng kepala)..

~ TEEHEE ~




Thankz for reading!!(^_^)

Sunday, February 5, 2012

Salam Maulidurrasul buat semua



آللّهُمَ صَلّیۓِ ۈسَلّمْ عَلۓِ سَيّدنَآ مُحَمّدْ


Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, February 2, 2012

Korunk nak sihat ke tak?

Photobucket
PILATES buat perut aku sakit.. Kalau aku buat 30 hari berturut-turut agak-agak boleh jadi macam Shakira tak? Hahahaha. Apa-apa pun yang penting, setiap pagi aku harus ada Nutrisi yang sehat dalam badan. (^_^)


Pelik la... Kenapa ramai rakyat Malaysia yang tak pentingkan kesihatan?  Makan macam esok nak mati(tak termasuk aku). Kan lagi baik kalau mereka (termasuk aku) beribadat macam esok nak mati? Arghhh!!
Ada yang nak turunkan berat badan, tapi ko melantak Breakfast Subway, Lunch MCD hour, Dinner Nandos! Supper KFC?? Gilorsss! 


Kalau nak naik berat bedan, tak yah bersenam, tak yah jogging! <-- ini tak betol.  Kalau nak naik berat badan, korunk harus bersenam. Kalau tak, canner nak lean muscle? Hadoyai.. Kurang selera makan? Yesss lepas korunk bersenam, korunk pasti akan rasa lapar. Sebab? Dah guna banyak energy. Trust me..



Tak kesah la... nak turun berat badan ke.. nak naik berat badan ke... Yang peting.. Korunk kena bersenam!!



Aku bukan nak gemuk!
Aku bukan nak kurus!
Aku bukan nak caktik!
AKU NAK SIHAT!
AKU NAK SIHAT!
AKU NAK SIHAT!



“Analisa dari Al-Quran dan Hadith menunjukkan setiap bahan utama perubatan mempunyai EMPAT ciri utama iaitu pertama, keupayaan membunuh kuman, kedua, kemampuan membuang bahan-bahan keperluan tubuh yang berlebihan atau bahan-bahan merbahaya, ketiga, kebolehan membaik pulih sel-sel tubuh yang telah dirosakkan oleh penyakit, dan keempat, kewujudannya diterima baik oleh sel-sel tubuh – tidak ada kesan sampingan. Adakah ubat-ubatan saudara mempunyai keempat-empat ciri seperti yang disarankan oleh agama?” 
( Credit to : aminherbalife.blogspot.com)

Alhamdulillah.. TQ Allah sebab dah temukan aku dengan makanan yang ada keempat-empat ciri kat atas ni.
TQ Allah.. TQ Herbalife.. 

Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...