Saturday, October 27, 2012

S4 - Boyband Indonesia ala-ala Kpop yang Kpop banget!!



Assalamualaikum.. Salam... Somebody in da house? Woo.. woo.. woo.. Im just asking.. and now Im gonna sharing.. Ok.. Maybe some of you tak berapa nak suka pasal Kpop or what so ever.. Boleh disingkatkan.. If you are Kpop Haters.. Im warning you.. Jangan nak mengomen macam2 ok.. If korang komeng pong aku tak approve. Bleyh tak? Like I said before.. Aku tak memuja mereka, malah tak pernah melakukan pemujaan ke atas mereka. Itu SYIRIK!! Im just SUKA! tu jer.. So, if korang nak komen ke.. kritik ke.. 


U are allow to do it BUT! No kesat, kesat, ok.. Hihihi  


Jauh menyimpang dari tajuk asal entry..
Im intrested with this one boyband from Indonesia. Nama group ni S4. If im not mistake, its stand for Superstar 4.. Maybe disebabkan dorang ada 4 members kot.. Yang Sweet, Sexy, Smart & Sentimental (4S)


Nak dijadikan gossip.. Oppss! Gossip ker.. Hehehe.. Dorang 1st winner dari satu "ajeng" or 1 contest sponsored in Indonesia, so they have a 6 months training in Korea.  Amazing right? or Should is say.. 




UNTUNGLA...




 Hihihihi... Mereka ni terdiri daripada Jeje, Alif, Arthur, & Firly.


Dengar citer, MV dorang ni diarah oleh pengarah MV terkenal korea.. (pernah terbaca.. tapi dah tak ingat nama) Pengarah tu jugak merupakan pengarah MV yang pernah buat MV untuk Idol Group cam SUJU.. Erk.. banyak lagi la.. Tu je la yang aku ingat pun adoiii..yai!!


Ok.. Bila realese teaser group nie dengan 1st Single Album - Sexy, Sweet, Smart & Sentimental keluar, banyak pro dan kontra nya. Ada komeng +ve.. Ada yang -ve.. So banyak plus minus nya.. 
(Maths la plak..).


But for me.. Its a good collaboration between two countries.. Untuk sama2 memajukan insdustri hiburan meraka. Meluaskan persada pasaran.. Macam S4 nie.. MV release hampir 68 buah negara.. Dalam 2 version.. Indonesian & English version.. Korean version gonna be kot.. Sape tau.. rezeki dorang an? If im not mistake la.. SO.. UNTUNGLA... betul tak..


Dorang ni ft dengan Hyuna 4 minute. Tak silap, dorang ni a part of YS Entertaiment.. 
Tapi.. Malaysia pong apa kurang nya.. We have Dato' Siti, Yuna, Miz Nina, Sheila Hamzah yang makin comeyl bila dah pakai tudung... Pon dikenali dipersada dunia.. Sape lagi? RAMAI lagi an? And we have to pround of it.. Sebar2kan pada industri hiburan dunia yang MALAYSIA juga BOLEYH! We can do it!! Yeah!



MALAYSIA BOLEH!



Najwa Latif, Ainan Tasneem.. (aku tak reti nak describe apa kat dak kecik berbakat gedabak ni)
Ok.. Tanpa melengahkan masa.. Sama-sama kita saksikan Klip Video terbaru dari S4.. She is My girl.. 
Dont touch! Touch! Touch!
(ala-ala host la plak an...)






My opinion la kan..Lagu dorang ni kira ohsem jugak la bagi aku. Sebab "beat" memang Kpop banget. Bahasa mudah difahami.. So tak la terkial2 nak carik lirik lagu yang di "romanization" an. Sebutan Hanguk pon ntah pape an.. Tapi for Kpop lovers, its not a problem isnt it? Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan. So.. Not bad la untuk korang enjoy.. Selera masing-masing.. Huhuhu

Pengakuan ikhlas dari aku.. I LOVE THIS SONG!


Please leave your comment.. 
Tu pong kalau nak komeng.. Tak paksa pong..


Credit to :
http://www.lovelytoday.com/topkpop/2012/10/20/12755/teaser-she-is-my-girl-s4-di-youtube-menuai-pro-kontra
http://www.lovelytoday.com/topkpop/2012/10/26/12955/finally-s4-rilis-full-mv-she-s-my-girl
http://biibee.blogspot.com/2012/10/profile-biodata-s4-boyband-indonesia.html
http://biibee.blogspot.com/2012/10/s4-boyband-indonesia-feat-hyuna-4minute.html



Special thanks to:

Mr. Satellite Parabola sebab kalau takderk menda alah ni.. Susah la nak tengok Channels yang kerenn habis dari Indonesia.. Sekali pasang... Takyah bayar tiap bulan macam @#$%^...


TEEHEE




Photobucket

Thankz for reading!!(^_^)

Segmen: Jom Usha..

Assalamualaikum.. Hye.. Korunk sehat tak? Ke ada yang poning2 lalat ker.. Sengal2 perut ker? Almaklumlah.. Semalam kan Raya Korban.. Kot2 ada yang makan terlebih ke.. Terlebih makan ke.. Huhuhu
Rite! U olz.. Now im gonna join this segment by this young beautiful lady.. Miss Mirra Nadhira Mustafa. As she said, this is the first segment manage by her, so.. to show some support.. Hurry Up! Let's Join this.. 
Bak kata K-Popers (K-pop lovers macam aku) Palli!! Palli!
빨리!! 빨리!!
First of all.. Sebagai syarat penyertaan.. Naaahhh! Amek nih!!
Same like others, u need to put this banner in your entry.. 
Ok.. To get more information about this segment please please please click the banner!
(^_^)
Due date tamat hari ni, maka hari ni jugak la baru aku nak join an.. The problem is, I dont notice this earlier.. So is this my fault.. Selagi ada kesempatan.. Join jer la kan.
Mari kita sama-sama menyertainya!!
Hehehehe
Rugi kalau tak join!!
Ok.. Tata for now!
TEEHEE!
Photobucket
I'm not forcing you to follow me.. Ikut lah kata hati anda.. Hihihi. 

Thankz for reading!!(^_^)

Thursday, October 25, 2012

Ekpresi kan dirimu espresso!!

Photobucket
Assalamualaikum.. Salam ukhwah.. Hye readers! Erm.. Actually aku dah lama tak berbloggin.. well korang tengok la sendiri entry aku before ni bulan berapa.. Lepas tu terus sonyap takder kabar berita.. Lagipun sape jer la yang dok suka baca entry aku kan.. Kalau ada yang baca tu mesti saje nak STALK aku yang comeyl ni kan? Hihihihi.. Well, setelah berubah ke arah yang lebih baik sikit dari sebelum ni.. aku rasa lebih selesa.. Tapi aku still macam dulu lagi, Shana yang dulu, Nurul yang dulu, gila macam dulu jugak.. takderk yang berubah.. Cuma dulu, aku rajin taip entry..Sekarang.. dah bnyak kekangan.. Hermh... (mengeluh!!)


Ketahuilah.. Lee Hongki sangat comel.. What? Tak kenal sape dia? Nie.. yang kat atas nie.. Yang muka dia terpampang sana sini kat dalam blog nie. Aku tak memuja dia dan tak pernah membuat pemujaan ke atas nya.. Itu syirik!! Aku hanya suka tengok dia.. tu jer.. (^_^)


Ok, berbalik kembali ke pangkal lorong.. Bukan apa aku jarang taip entry.. Setelah 4 tahun bergelar student UPM, finally, tanggal 13 OKTOBER 2012, aku bergelar graduan UPM!! Alhamdulillah, syukur ke hadrat illahi kerana segalanya berjalan dengan lancar. Walaupun tak mudah untuk aku menghabiskan 4 tahun kebelakangan ni, berbagai-bagai dugaan dan cabaran yang aku hadapi, akhirnya... Berjaya jugak aku belajar sampai ke tingkat 1 menara gading.. Hihihi Ada banyak tingkat lagi.. Nak capai tingkat teratas kena banyak sabar.. Nak naik lif takder.. So kena usaha sendiri panjat tangga.. Ok metafora terlalu tinggi. Pasti ada yang tak fahamkan. 


Sila abaikan...


 
Grrrr... Aku ni suka betul membosankan korang kan? Erm.. antara sebab sebab aku jarang update entry aku .........
1. Aku bz wat FYP..
2. Bz uruskan praktikal..
3. Bz ngan student aku (well, sifoo la katakan..)
4. Kat umah takder coverage wifi
so..
5. susah nak online
sebab..
6. Takderk broadband...
tambah lagi..
7. Honggi aku masuk wad!! Pastu nazak! dan.. OMG! Honggi tu lappy kesayangan aku.

Bila aku tanye dr tu,  dia kata  kena tukar motherboard.. OMG sekali lagi.. If aku tukar, kos nya sekitar RM500. N Honggi hanya bertahan selama 1 jam jerk.. Erm.. akhirnya.. Bye bye Honggi.. Aku mencari teman baru.. Dan Honggi sentiasa berada di hati ku, di sisiku.. Diam tak ber"on"...Satu hari, aku akan repair ko Honggi, sebab aku sayang kat ko.. Tapi bukan sekarang.. Hihi sebab takdak fulussss lagi..
Dek di sebabkan faktor-faktor yang dinyatakan di atas aku jarang on9, jarang la nak taip entry... Sedeyhkan.. 



ARGHHHHHH!!


Pedulikan semuanya... Now. thankz to uncle Celcom sebab dengan subscribe RM18 seminggu, aku boleh online! Lagipun, modem kan ada.. Just cocok jer la.. Hihihi Walaupun agak expensive, apa boleyh buat.. uncle celcom banyak berbakti untuk aku.. Walaupun ada pilihan lain yang lebih cheap cheap.. Tapi aku tetap setia ngan uncle Celcom.. So.. bila aku takder duit.. aku tak online la.. Hahaha.. Hihihihihi Tapi aku  takleyh la nak taip entri hari2.. 2 minggu sekali kot.. Oh.. masalahnya hampir sama seperti dulu.. Tapi aku tak kesah... Sebab.. When I have somethin to share.. I'll share it.. Kalau takderk.. so.. Takderk lah.. Takpayah lah nak perah otak nak taip entry pasal apa kan? Lagipun.. akukan blogger syok sendiri.. Sape jerla yang sudi follow up entry aku an.. Pedasss.. Pedasss.. Pedassss..Hukhukhuk.. To my followers, thankz sebab sudi follow aku.. Love u all..




HIHIHIHIHI


Aku tak tau apa kaitan tajuk entry ni dengan pengisian entry yang aku taip.. Erm.. maybe sebab aku terjumpa gambar Lee Hongki kat dalam Tumblr seseorang.. Terus aku copy masuk lam entry.. Hihihi (Aku yang jahat..) Nampak expression dia yang cute cute KIIUUUTT sangat dalam MV I wish.. Aku pun nak ajer masukkan lam entry.. sebab tu la aku rasa tajuknya "ekspresi" kot.. Tapi.. erm  menatang espresso tu plak??

*

*

*

*

*

*


 Tu dia!!!!! Takder kaitan dengan yang hidup atau yang mati.. 




Akhir kata..
SALAM AIDIL ADHA!

TEEHEE

Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...