Saturday, October 26, 2013

Sekian lama menyepi, entri pon ntah papa..

Photobucket
Assalamualaikum.. Salam sejahtera... 


Puih puih puih.. Banyak habuk... Mak aih... Sawang sana sini.. erm.. Sesawang.. Sesawang.. Nampak sangat lama gila Nurul tak update blog an? Rindu ngan blog usang pinky winky Nurul neyh Well.. walaupun usang, tetap kukuh dan utuh ok.. Hahaha Seutuh cintaku padamu.. Pergh.. Ayat... 

Hai korunk sumer? Apa cer sekarang? Ada lagi tak yang still menunggu-nunggu kehadiran Nurul? Hihihi Nurul rasa, Nurul hanya syok sendiri.. Takdak pun yang sudi menanti Nurul membuat coretan hati yang terkadang hentah hape-hape hentah. Huhuhu. 

Mang lama dah Nurul tak update belog.. Bayangkan.. last update 23 Februari 2013.. Cerita pasal 

APAPUN YANG BERLAKU, HIDUP MESTI DITERUSKAN!!

YEEHAA!!!

AJA AJA FIGHTING!

ALLAHU AKBAR!!

ok ok... Bertenang.. bertenang.. bertendang... erkk!! Bertendang??? Hehehe

Sekarang ni Nurul rasa bersyukur yang teramat sangat sebab semuanya berjalan mengikut aturan yang maha Esa. Alhamdulillah. Nurul sekarang dah bertugas sebagai seorang tenaga pengajar @ Pensyarah di Kolej Vokasional Betong, Sarawak. Kolej sangat. Kellass kaw Jah! Pensyarah SANGAT! Banyak ilmu dan pengalaman baru yang happening. Bermula dari hari mendaftar sampaila sekarang. Mang tak dan la I nak story morry kat U olz dalam satu entry jer an? Dah la Nurul dah semakin jarang update sekarang.

 

So... U olz... nak dijadikan cerita, pejam celik dah dekat nak 8 bulan Nurul bertugas sebagai pendidik. Cewahhhh! Ayat tak leh blah an? Huhuhu. Pensyarah kat sini semuanya GOJES DAN OHSEM ok.. Dan yang paling penting, mestila cantik tertarik kaw memang DABOM! Tak percaya? 


Ni... Nak tunjuk action sikit ek... Hihihihihihihi

Hambek kaw.. U Have?



Kan dah kata, pensyarah kat sini mang cun habeslah.. Hihihi..

Ok.. Mode kemalasan kembali aktif. Graf "kemengantukkan" (sah sah kena marah ngan Kak Wan merangkap cikgu BM gojes kat sekolah aku) semakin meningkat. Berpaling ke kanan, nampak housemate terbaring lena. Jiwa ku meronta-ronta. Oh tidak.. Hembusan angin kipas menerpa ke wajah. Membuatkan mata kian terpejam. Tanpa sedar, jejari ku menari dengan sendiri atas keyboard. <-- Ini tipu. PERSONAFIKASI TERLAMPAU.. Bukan retiss jer yang terlampau wokeyh..

Oppps!! Nurul kembali membebel ntah pape. Sebelum panjang berjela dan korunk pun kian keponingan..
Last but not least..
Paniatia Pendidikan Moral KV Betong.
Jejaka tak berapa nak tampan kat tengah tu adalah musuh ketat saya ok..
Sekian!




TEEHEE

Bye Ho!!
http://www.emocutez.com

Credit kepada Cikgu Franli di atas setiap gambor yang tertera dalam entry ini... 
-Albinus Photography-


Psstt!Lama bebeno dah tak update nih. Ayat tonggang langgang.. Lepas ni Nurul update selalu k.. Hihi..





Thankz for reading!!(^_^)

Saturday, February 23, 2013

Tanpa tajuk

(GUNUNG FUJIYAMA - Gambar sekadar hiasan. Ihsan GOOGLE.)

Annyeong! Salam semua... Assalamualaikum.. Nampak gayanya.. kali ni, lama bebeno Nurul tak update blog ni an? Mana tak nya, nak online pon susah ok. If you all tengok twitter & Muka Buku Nurul, langsung takde status yang hot, panas and meletts.. Hehehehe.. Tapi sempat plak tu,tengok Running Man & Naruto Shippuden online an? Apa kes?!!

WHATEVER HAPPENS, LIFE MUST GO ON!!

Sila abaikan jika apa yang tertera di atas salah eja, grammar dan sewaktu dengannya.. Sorry.. My English is bad.. Huhuhu Apa yang Nurul nak sampaikan adalah..

APA PUN YANG BERLAKU, HIDUP MESTI DI TERUSKAN

Opps! Dah macam orang stress giler an?  Sebenarnya agak stress jugak la.. Dalam masa sebulan ni, Nurul kena buat preparation, study for interview next month. 22 Mac 2013.  Tarikh yang membuatkan Nurul gelisah ok.  Erm.. So.. kena studylah.  Actually, after my graduation hari tu, Nurul teringin gak nak mintak jadi guru ganti kat sekolah, but the problem is, in my situation, I really cant. Kadang2 jealous jugak bila tengok member2 lain dapat jadi cikgu interim, cikgu ganti.. Yaaaa... I really miss my student.. Bila mengajar, terubat la sikit rasa rindu ngan dorang an?

Tak lama lagi, rutin harian kembali berputar seperti biasa.  Tolong parent kat gerai, jadi waitress.. dari dulu sampai sekarang.. Sometime rasa bosan.  Doing the same thing all over the time. Start dari Nurul form 4 sampai la sekarang. Mengeluh? Tipu la kalau kata takde. Sebab just now an .......?? Hehehe. Tapi Nurul tau, kita kena positifkan diri. Bila difikirkan sejenak, itu semua adalah enzim yang bertindak balas untuk meningkatkan metabolisme kehidupan. Err.. Metafora!!  Mak selalu cakap, Susah2 dulu, senang2 kemudian... Itu lah yang jadi motivasi Nurul sepanjang Nurul masih bernafas di muka bumi setakat ni. Alhamdulillah, walaupun kadang2 Nurul leka, lalai.. Tapi syukur.. sebab di saat kita lupa, Allah akan memperingatkan kita melalui pelbagai cara.. Ar-rahman.. Ar-Rahim..

Banyak perkara yang tak disangka dan dijangka berlaku sejak akhir2 ni.  Erm.. Sebenarnya dijangka akan berlaku tapi tak secepat ni. Tak disangka-sangka, adik Nurul, dah sambung study kat kolej vokasional di Kuching.  Now, Nurul tengah pengangguran kat rumah, sebab gerai belum bukak lagi. Semua tengah relax lepas uruskan adek.. Adek.. Belajar rajin-rajin k.. Leave your past and go for your future.  You are not the blackship anymore. Syukur alhamdulillah adek nak sambung study balik. Huhuhuhu.

Yang tak dijangka2 is my interview. That make me stress. Huhu.. Stress sebab tak baca apa lagi. Stress sebab rasa macam tak cukup masa nak study semua notes.. Tapi... Bila member2 busy pasal interview, preparation, dan sebagainya... Terdetik jugak kat hati ni, pernah tak Nurul busy buat preparation untuk akhirat. Nauzubillah... Kelalaian... Nurul tak sempurna, dan Nurul tau tu. Dan tak mungkin Nurul akan sempurna. Tapi tak salah kalau kita mencari kesempurnaa untuk kebaikan.  


*


*


*




*


Merenungkan sesuatu yang sukar untuk diterjemahkan melalui penulisan.


WHATEVER HAPPENS, LIFE MUST GO ON.

SMILE!!

Masa ni Nurul ingat.. Tapi satu saat, Nurul mesti akan lalai dan leka. Nurul berdoa semoga Allah sentiasa mengingatkan kita semua supaya meperingatkan diri masing2. Dear Me & You too.. Please make some preparation and remind ourself about something that we bring  to the place where we live forever....


Salam.....




Thankz for reading!!(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...