Saturday, February 23, 2013

Tanpa tajuk

(GUNUNG FUJIYAMA - Gambar sekadar hiasan. Ihsan GOOGLE.)

Annyeong! Salam semua... Assalamualaikum.. Nampak gayanya.. kali ni, lama bebeno Nurul tak update blog ni an? Mana tak nya, nak online pon susah ok. If you all tengok twitter & Muka Buku Nurul, langsung takde status yang hot, panas and meletts.. Hehehehe.. Tapi sempat plak tu,tengok Running Man & Naruto Shippuden online an? Apa kes?!!

WHATEVER HAPPENS, LIFE MUST GO ON!!

Sila abaikan jika apa yang tertera di atas salah eja, grammar dan sewaktu dengannya.. Sorry.. My English is bad.. Huhuhu Apa yang Nurul nak sampaikan adalah..

APA PUN YANG BERLAKU, HIDUP MESTI DI TERUSKAN

Opps! Dah macam orang stress giler an?  Sebenarnya agak stress jugak la.. Dalam masa sebulan ni, Nurul kena buat preparation, study for interview next month. 22 Mac 2013.  Tarikh yang membuatkan Nurul gelisah ok.  Erm.. So.. kena studylah.  Actually, after my graduation hari tu, Nurul teringin gak nak mintak jadi guru ganti kat sekolah, but the problem is, in my situation, I really cant. Kadang2 jealous jugak bila tengok member2 lain dapat jadi cikgu interim, cikgu ganti.. Yaaaa... I really miss my student.. Bila mengajar, terubat la sikit rasa rindu ngan dorang an?

Tak lama lagi, rutin harian kembali berputar seperti biasa.  Tolong parent kat gerai, jadi waitress.. dari dulu sampai sekarang.. Sometime rasa bosan.  Doing the same thing all over the time. Start dari Nurul form 4 sampai la sekarang. Mengeluh? Tipu la kalau kata takde. Sebab just now an .......?? Hehehe. Tapi Nurul tau, kita kena positifkan diri. Bila difikirkan sejenak, itu semua adalah enzim yang bertindak balas untuk meningkatkan metabolisme kehidupan. Err.. Metafora!!  Mak selalu cakap, Susah2 dulu, senang2 kemudian... Itu lah yang jadi motivasi Nurul sepanjang Nurul masih bernafas di muka bumi setakat ni. Alhamdulillah, walaupun kadang2 Nurul leka, lalai.. Tapi syukur.. sebab di saat kita lupa, Allah akan memperingatkan kita melalui pelbagai cara.. Ar-rahman.. Ar-Rahim..

Banyak perkara yang tak disangka dan dijangka berlaku sejak akhir2 ni.  Erm.. Sebenarnya dijangka akan berlaku tapi tak secepat ni. Tak disangka-sangka, adik Nurul, dah sambung study kat kolej vokasional di Kuching.  Now, Nurul tengah pengangguran kat rumah, sebab gerai belum bukak lagi. Semua tengah relax lepas uruskan adek.. Adek.. Belajar rajin-rajin k.. Leave your past and go for your future.  You are not the blackship anymore. Syukur alhamdulillah adek nak sambung study balik. Huhuhuhu.

Yang tak dijangka2 is my interview. That make me stress. Huhu.. Stress sebab tak baca apa lagi. Stress sebab rasa macam tak cukup masa nak study semua notes.. Tapi... Bila member2 busy pasal interview, preparation, dan sebagainya... Terdetik jugak kat hati ni, pernah tak Nurul busy buat preparation untuk akhirat. Nauzubillah... Kelalaian... Nurul tak sempurna, dan Nurul tau tu. Dan tak mungkin Nurul akan sempurna. Tapi tak salah kalau kita mencari kesempurnaa untuk kebaikan.  


*


*


*




*


Merenungkan sesuatu yang sukar untuk diterjemahkan melalui penulisan.


WHATEVER HAPPENS, LIFE MUST GO ON.

SMILE!!

Masa ni Nurul ingat.. Tapi satu saat, Nurul mesti akan lalai dan leka. Nurul berdoa semoga Allah sentiasa mengingatkan kita semua supaya meperingatkan diri masing2. Dear Me & You too.. Please make some preparation and remind ourself about something that we bring  to the place where we live forever....


Salam.....




Thankz for reading!!(^_^)

1 comment:

Wak Gelas™ said...

Chanteknyer fujiyama tuuu.,eHHHee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...