Monday, December 1, 2014

JALAN JALAN : Kuching alone

Assalamualaikum...
Lamanya dah aku tak update.. Well hari ni aku sangat berkobar kobar nak update. Tau tak kenapa? Sebab aku merasakan idea tengah mencurah curah. Dan kalau aku tak curahkan aku dapat rasakan ia akan explode kat dalam kapla hotak aku neh. Muahaha...
Ok.. takyah nak bebel memanjang.. Aku arini sorang sorang. Sebab laki aku ada kursus, so.. aku pun ditinggalkam olehnya kunci kereta bersama kerwta skali.. tapi aku malas nak jalan jaoh. Finally aku jalan kaki dan disini bermulalah cerita penglupur lara.. Ceeewahhhh!
Aku decide nak ke Merdeka Plaza. Jam menunjukkan pukul 9.00 pagi di Kuching.. Di Afrika aku tak tau.. Aku pun memulakan perjalanan ku. Berbekalkan wang sebanyak 60 ringgit ngan harapan nak makan laksa sarawak kat  Madam Tang's.

Sesampainya aku kat depan pintu PM.. Mak aih.. Sunyi sepi.. Yang ada cuma makcik tukang sapu dan abg mop lantai je. Aku pun dengan cover line, gi la melentok ke jalan tepi bangunan dengan impan nak gi cuci mata kat Jalan Masjid India. Ha.. Leh la tengok apa yang menarik kat situ.

Bagaimanapun, impian tinggal harapan. Aku ternampak sebuah pemandangan jalan raya yang menuju ke suatu kawasan.. Waterfront! Hoyeah.. Aku pun teruja macam jumpa harta karun tak berapa nak harta sangat.. Kekekeke



Ha.. Tu dia.. Aku pun gi la melancong sorang sorang. Ye la.. nak habiskan masa 1 jam kot. Hang pa bajet aku reti ke nak buat video klip kat dataran merdeka tu tunggu PM bukak?. Takdak... Aku habiskan masa aku dengan tangkap gambar. Haih.. Aku layan jer perasaan teruja aku ni, walapun orang kiri kanan tengok aku semacam. Ada aku kesah? Hehehe

Selepas menghargai moment tersebut, aku pun patah balik PM. Alamak! Baru 9.23am beb.. So.. Apa aku nak buat?. Aku tunggu jelah depan PM. Sebab time ni nampak macam da ramai orang awam yang tunggu jugak. Me not alone here... Lega....


Sila abaikan wajah cantek belum ready aku tu. Next. Aku pun tunggu la kat situ.. Setelah tiba detik 10.00 am. Zam zam ala kazam! Bim salabim! Pintu pon terbukak.. Dan rakyat jelata pu berpusu pusu masuk. Aku releks je.. Tak masuk lagi.. Sebab time ni aku dok bz layan Whatsapp adek aku. Hehehe.. 

SESAMPAINYA D ENTRANCE PLAZA MERDEKA...


Aha! Sempat lagi aku nak amk view pokok krismas ni.. Kalerful.. Tapi kat Spring Shoppng Mall lagi cantek dorang nye decoratioan. Tapi ni pon ok gak.. Hehe.. Dan aku pun meneruskan misi nak makan Laksa Sarawak Madam Tang's.. 

AKHIRNYA.....


TAdaaaa!!

Laksa Sarawak yang sodapp selepas Lakda Sarawak yang bapak aku buat. Hehe.. You olz leh la gi sini if nak rasa Laksa Sarawak sodap. Sebab setakat ni, ni la yang sodap yang pernah aku rasa.. MISSION ACCOMPLISHED! And sekarang ni aku tengah gigig taip entri ni untuk korang. Eh eh.. Untuk aku syok sendiri la jugak. Ahahaha.. Taip entri guna Handphone je, gila aku nak bawak lappy yang takdak bateri tu semata nak taip entri?.. Nak carik soket tang mana lak dek oi.. Wokeyh.. Tamat sudah kisah penglipur lara. Kalau ada Typo sori la ek.. Malas nak double check. K.. Bye!

#Perut da lapar balik.. Nak take away McD bleh? Hehehekzz

FIHIFZILLAH




Thankz for reading!!(^_^)

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...